The Awesome Book Club

Een leuke manier om je liefde voor boeken te delen is met elkaar afspreken. Dit kan bijvoorbeeld op leuke events zoals Yalfest, maar ook via bijvoorbeeld een Leesclub. Vaak zie ik leuke berichten voorbij komen van diverse leesclubs, maar helaas kan ik er nooit aan deelnemen tenzij ik het halve land doorreis. Daarom besloot ik zelf het initiatief te nemen een Young Adult leesclub op te richten, en wel in mijn hometown Drachten (Friesland).

Ik benaderde Boek- en kantoorhandel Het Depot te Drachten. Ik had al een goed contact met Karina en Marco toen zij nog een Bruna hadden in Drachten, maar zij hebben nu echt hun eigen winkel opgezet. Toen ik vroeg of ze wilden meewerken met het oprichten van een leesclub, hoefden ze nog geen seconde na te denken: ja!

En zo is de meest awesome leesclub in het noorden geboren. Ik begon te brainstormen over leuke namen, informatie op te vragen bij andere leesclubs, en op 1 maart vergaderden Karina en ik over de leesclub. We besloten te gaan voor de naam: The Awesome Book Club, welke ook af te korten is tot The ABC! Ook werd de eerste datum geprikt: 20 april 2017.

Ik zal elke maand deze pagina updaten zodat je een geschiedenis kunt zien van de boeken die we hebben gelezen, maar ook welk boek de eerstvolgende keer wordt gelezen. Deze wordt samen gekozen tijdens de leesclub. Door ons worden een drietal boeken voorgesteld, en vervolgens kijken we welk boek de meeste stemmen krijgt. Je kunt uiteraard ook via onze Facebookpagina suggesties doen voor een volgende leesclub. Het is een Young Adult leesclub, dus er worden altijd Young Adult boeken gelezen.

Note: Als het boek ook in het Engels verkrijgbaar is, kun je het boek uiteraard ook in het Engels lezen.

Sterren

Volg ons op Facebook en meld je aan voor de eerstvolgende bijeenkomst

Sterren

The Facts

Locatie: Het Depot te Drachten (Oosterstraat 12, 9203 BB Drachten)
Tijdstip: 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur

Indeling van de avond (ongeveer):
19.00 – 19.30 uur: Inloop / gezellig kletsen / boeken browsen
19.30 – 20.30 uur: Het boek van deze maand bespreken + het boek van volgende maand kiezen
20.30 – 21.00 uur: Nakletsen / afscheid nemen

Sterren

Het boek van juni:

Onverschrokken door Lesley Livingston (uitgeverij: Best of YA)
29 juni 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Onverschrokken - Lesley LivingstonTitel: Onverschrokken
Schrijver: Lesley Livingston
Releasedatum: 16 februari 2017
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book
Prijs: €18,99 | €12,99
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy, Historie
In het Engels te lezen als: The Valiant

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten…

Sterren

Het boek van mei:

Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas (uitgeverij: Best of YA)
18 mei 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten

Hof van Doorns en Rozen coverTitel: Hof van Doorns en Rozen
Schrijver: Sarah J. Maas
Andere boeken van deze schrijver: De Glazen Troon
Releasedatum: 21 maart 2017
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book
Prijs: €19,99 | €12,99
Aantal pagina’s: 421
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen alsA Court of Thorns and Roses

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Sterren

Het boek van april:

Eerste Leven door Gena Showalter (uitgeverij: HarperCollins Holland)
20 april 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten

Eerste Leven - Gena ShowalterTitel: Eerste Leven
Schrijver: Gena Showalter
Andere boeken van deze schrijver: Alice in Zombieland, Door de zombiespiegel, Hartenkoningin
Releasedatum: 21 maart 2017
Verkrijgbaar als: Paperback
Prijs: €17,99
Aantal pagina’s: 385
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen als: Firstlife

Doodgaan is nog maar het begin…

In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd…

Kom jij ook?

Geef een reactie