Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Belofte maakt schuld – Sabine Zwaan

Belofte maakt schuld - Sabine Zwaan
Boekrecensie | Belofte maakt schuld – Sabine ZwaanBelofte maakt schuld door Sabine Zwaan
Verschenen: 19 november 2023 bij De Verhalenfabriek
Format: E-book, aantal pagina's: 120
Genre: Contemporary, Kort verhaal
Rating: 3.5 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

De achtentwintigjarige Linde Benjamins is een echte Disneyfreak en een beetje te verslaafd aan de liedjes van Taylor Swift. Ze vindt haar werk maar niets, is rommelig en ook alweer bijna een maand single. Haar broer, Jonah, is helemaal klaar met haar lusteloosheid en de troep die ze van haar huis maakt. Hij heeft nog een brief van Linde waarin ze belooft een week lang alles te doen wat hij zegt. Dat zorgt niet alleen voor een paar gênante momenten, maar Linde moet ook nog eens haar ex onder ogen komen. Gelukkig schiet de beste vriend van haar broer haar te hulp…

Kobo Plus

Ik weet niet eens meer hoe ik dit boek precies tegenkwam in de Kobo Plus shop, maar ik zag de titel, en viel vervolgens voor de omschrijving van het verhaal. Hier was ik wel nieuwsgierig naar! Nadat ik dit verhaal van Sabine Zwaan op mijn lijst had gezet duurde het nog even voordat ik er daadwerkelijk in begon, maar inmiddels heb ik Belofte maakt schuld gelezen. Het verhaal is onderdeel van de Cosy & Crime Tussendoortjes van De Verhalenfabriek; korte verhalen (rond de 100 pagina’s) die je in een middag uitleest.

Belofte maakt schuld - Sabine Zwaan

Over Belofte maakt schuld

Linde zit in de put. Een maand geleden zette haar vriend Edward haar aan de kant omdat ze teveel in een fantasiewereld leeft. Nu leeft ze op haar bank in haar chilloutfit, samen met liedjes van Taylor Swift en Disneyfilms. Haar beste vriendinnen schakelen haar broer Jonah in; ze moet een week lang doen wat hij zegt, in een poging van haar liefdesverdriet af te komen.

Tussendoortje

Toen ik begon met lezen had ik nog niet door dat dit een Tussendoortje is. Ik vloog door Belofte maakt schuld heen en plots zat ik al op 21% van het boek. Huh? Zo jammer vond ik dat, want ik wist dat ik het boek dan ook in een paar uurtjes uit zou hebben. En dat terwijl ik er zo van aan het genieten was. Ik wilde niet dat het verhaal al zo snel zou stoppen. Ik genoot van de relatie tussen broer en zus en dat hij haar uit haar comfortzone probeerde te krijgen. Met alle gevolgen van dien natuurlijk, inclusief dat ze haar ex meerdere keren tegenkomt. Ondertussen is Linde heel relatable. Als ik voor het eerst zoveel make-up zou gebruiken als zij in dit verhaal, dan zou ik waarschijnlijk ook als clown eindigen, haha.

Belofte maakt schuld - Sabine Zwaan

Iets te snel

Helaas vond ik ook dat Belofte maakt schuld richting het einde, en het einde zelf, wat te snel ging waardoor het ongeloofwaardig werd. Ik snap dat het de bedoeling is dat het een kort verhaal is, en dat diepgang dan wat lastiger te realiseren is. Maar nu was het iets teveel patsboem alles is perfect. Zeker een bepaalde scène in het ziekenhuis waarvan ik dacht: wow, dit gaat wel héél snel. Ook een zekere uitdaging die wordt aangenomen tijdens het bowlen vond ik wat gek. Waarom zou hij het überhaupt voorstellen? En waarom zou iemand er überhaupt op ingaan? Maar ik vergeef het de schrijfster, want de daaruit resulterende scène was wel erg leuk.

Eindoordeel

Al met al vond ik de eerste helft van Belofte maakt schuld ontzettend fijn, en de tweede helft ging allemaal veel te snel. Ik had het echt wel leuk gevonden als dit verhaal juist geen Tussendoortje, maar een volledig boek was geweest, waarin de gebeurtenissen wat verder uitgewerkt hadden kunnen worden. Ik had namelijk graag meer gelezen over deze leuke personages. Sabine Zwaan heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar meer.

Ben jij al bekend met de Tussendoortjes?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 159 keer gelezen


Geef een reactie