Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Book Lovers – Emily Henry

Book Lovers - Emily Henry

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Book Lovers – Emily HenryBook Lovers door Emily Henry
Vertaler: Erica Disco
Verschenen: 12 juni 2024 bij The House of Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 400
Genre: Contemporary, Roman
Lees ook: Toen winter zomer werd / Het Stranddagboek, People We Meet on Vacation
Rating: 4.5 Stars | Spicy: one-flame
Goodreads

New Yorkse literair agent Nora Stephens is het tegenovergestelde van de stereotiepe romcom-heldin. Ze is stoer, heeft een scherpe tong en zoekt beslist niet naar ware liefde. Ze zou echter alles doen voor haar zus Libby, zelfs een zomer doorbrengen op het platteland. Van picknicks in bloemenweiden en dates met aantrekkelijke houthakkers komt echter niks. Nora loopt uitgerekend de norse redacteur Charlie Lastra uit New York steeds tegen het lijf. Dat zou een leuk toeval zijn, ware het niet dat ze elkaar al vaak hebben ontmoet voor werk... en dat was keer op keer allesbehalve gezellig.

Fan

Zijn jullie al bekend met Emily Henry? Nadat ik Toen Winter Zomer Werd (ook bekend als Het Stranddagboek) had gelezen was ik fan. De mate van diepgang gecombineerd met dat feelgood gevoel vond ik zó goed. Ook van People We Meet on Vacation was ik gecharmeerd. Het is dan ook geen wonder dat ik Book Lovers persé wilde lezen. En vandaag vertel ik je of dit nieuwste boek mijn verwachtingen waar heeft gemaakt.

Book Lovers - Emily Henry

Over Book Lovers

Book Lovers begint met een proloog, waarna het verhaal in het heden een paar jaar later start. Nora Stephens en Charlie Lastra kennen elkaar, maar hun eerste ontmoeting verliep niet van een leien dakje. Ze werken in hetzelfde vakgebied, zij als literair agent, hij als redacteur. Maar dat ene boek, dat nu is uitgekomen als bestseller, wilde hij niet aankopen. Wanneer Nora’s zusje Libby haar vraagt – nee, smeekt – om een maand op vakantie te gaan naar Sunshine Falls, het dorp waar het boek zich afspeelt, loopt ze er tot haar schrik Charlie tegen het lijf. Maar wat moet hij in dit dorpje?

Anders dan anders

Book Lovers is anders dan de meeste andere romans die zich afspelen in kleine dorpjes met hechte gemeenschappen. In Hallmarkfilms – die ook in dit boek als voorbeeld dienen – wordt de stadse man/vrouw voor het werk naar een lieftallig dorpje gestuurd. Daar wordt hij/zij verliefd op een lokale inwoner en besluit diens stadse partner achter te laten. Nora is die stadse partner. Het is leuk om te zien hoe zij het ervaart om naar een dorpje te gaan. Nog leuker is het dat Charlie óók een stadspersoon is, die zich helemaal niet thuis voelt in Sunshine Falls. Dit maakt dat het verhaal allemaal net iets anders verloopt, maar toch nog steeds dat heerlijk feelgood-gevoel geeft. De personages worden mooi uitgediept waardoor je begrijpt waarom ze zich voelen zoals ze zich voelen.

Book Lovers - Emily Henry

Heerlijke personages

Book Lovers bevat een zee aan heerlijke personages, waarin Nora en Charlie natuurlijk de boventoon voeren. Hun conversaties zijn vlot en met regelmaat heb ik erom moeten grinniken. De twee hebben enorm veel chemie. Maar ook zus Libby vond ik heerlijk. De lijst die ze heeft opgesteld, en de manier waarop ze het dorpje induikt en de lokale boekwinkel aanpakt is heerlijk om over te lezen. Ook ik maakte mij, net als Nora, zorgen om deze zwangere dame en wat er misschien wel aan de hand kon zijn met haar. Misschien dat het verhaal een ietsepietsie korter had gekund, en dat hele kleine stukjes weggelaten hadden kunnen worden, maar verder is het een fantastisch verhaal.

Eindoordeel

Emily Henry weet keer op keer weer fantastische verhalen te schrijven. Ze zijn origineel, vlot, en zitten bomvol leuke personages en conversaties. Dat alles zich ook nog afspeelt in de boekenwereld is voor mij alleen maar de kers op de taart. Kortom: Book Lovers is een heerlijke mix tussen een traditionele liefdesroman in een schattig dorpje en een roman met een origineel en eigenzinnig karakter. I love it!

Houd jij meer van een dorp of stad?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 148 keer gelezen


Geef een reactie