Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De tweede kans – Vi Keeland & Penelope Ward

De tweede kans - Vi Keeland en Penelope Ward

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De tweede kans – Vi Keeland & Penelope WardDe tweede kans door Vi Keeland, Penelope Ward
Verschenen: 8 juni 2023 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 368
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: De Baas, Egotripper, Op staande voet, Kerstverhalen
Rating: 4 Stars | Spicy: two-half-flames
Goodreads

Hij gelooft niet meer in de liefde. Totdat hij haar ontmoet…

Elodie is op weg naar een sollicitatiegesprek als ze met haar aftandse oude auto een botsing krijgt met een glimmende Mercedes. De man die uit de auto stapt is heel erg knap, en Elodie staat even met haar mond vol tanden. Tot de arrogante man háár de schuld geeft van de aanrijding, terwijl het duidelijk zíjn schuld was! Elodie zet hem goed op zijn nummer, en gaat er dan snel vandoor om nog op tijd bij haar sollicitatie te komen.

Eenmaal op het kantoor aangekomen, moet ze nog even wachten tot degene met wie ze het gesprek heeft, ene Hollis LaCroix, arriveert. Als die de kamer binnenkomt, schrikt Elodie zich rot – Hollis is de knappe man van de aanrijding! Dat wordt een ongemakkelijk sollicitatiegesprek…

Een samenwerking

Waar ik al wel eerder boeken van Vi Keeland heb gelezen, en ik deze wisselend goed en minder goed vind, is dit de eerste keer dat ik een boek heb opgepakt dat ze samen met Penelope Ward heeft geschreven. Ze hebben al veel meer boeken samen geschreven, zo zijn er vijf paperbacks en twee e-books uitgekomen. Zal ik vaker een boek oppakken dat ze samen hebben geschreven? Ik vertel je vandaag wat ik van De tweede kans vind.

De tweede kans - Vi Keeland en Penelope Ward

De tweede kans

In De tweede kans lees je vanuit de perspectieven van Elodie en Hollis. Terwijl Elodie op weg is naar een sollicitatiegesprek voor de functie van Nanny knalt ze tijdens het inparkeren tegen een andere auto. Of eigenlijk, hij knalde tegen haar aan. Ze geven elkaar de schuld en gaan niet heel lekker uit elkaar. Ware het niet dat ze elkaar vlak daarna weer tegenkomen, want hij is degene met de vacature! Nu kan ze natuurlijk wel fluiten naar de baan. Ze laat het er echter niet bij zitten…

Interessant verhaal

Wat ik fijn vindt aan De tweede kans is dat beide personages een interessant verhaal hebben en hun eigen route hebben gevolgd naar vertrouwensproblemen. Elodie heeft daarnaast een vriendin met een dodelijke ziekte. En Hollis heeft sinds kort zijn 11-jarige nichtje in huis genomen (de reden dat hij een nanny nodig heeft).

Waar je al snel ontdekt waarom Elodie en haar ex uit elkaar zijn, blijf je een tijdje gissen naar wat er is gebeurd tussen Hollis en Anna. Wat heeft zij gedaan dat hij er nog steeds van slag van is? Zeker omdat je in de flasbacks gewoon echt geen reden ziet. Ik kon mij goed vinden in de handelingen en gedachten van de personages en leefde met ze mee. Misschien dat het allemaal iets te vlot leek te gaan en er niks écht op het spel leek te staan, maar dat was juist ook wel weer een heel volwassen gang van zaken.

De tweede kans - Vi Keeland en Penelope Ward

Diepgaander dan verwacht

Waar ik had verwacht dat De tweede kans gewoon een fijn, vlot verhaal zou zijn, met de nodige spicy scènes – want die kan je standaard verwachten van Keeland, al waren ze echt verrassend functioneel en waren het er niet zoveel -, ging dit boek veel dieper. Pas op tweederde van het verhaal besefte ik eindelijk welke plottwist er nog aan zat te komen richting het einde. En niet alleen dat, ik moest toch ook zeker enkele traantjes laten. Waar het misschien nog iets beter door was geworden, was als Hailey er wat langer over had gedaan om haar rebelse gedrag kwijt te raken. Het ging namelijk verrassend makkelijk. Al was ze een fijne toevoeging aan dit verhaal.

Eindoordeel

De tweede kans heeft mij enorm verrast door veel diepgaander te zijn dan verwacht. Het einde was hartverscheurend en liet me zelfs een traantje wegpinken. Ik kon mij goed vinden in Elodie en Hollis, en ik heb ook genoten van bijpersonages zoals Hailey. Het verhaal leest enorm vlot – ik had het in twee dagen uit – en ik bleef continu geboeid lezen. Zal ik vaker een boek oppakken dat ze samen hebben geschreven? Ja, dat ga ik zéker doen!

Wat is het ergste dat jou is overkomen bij een sollicitatiegesprek?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 373 keer gelezen


Geef een reactie