Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Een tunnel vol botten – V.E. Schwab

Tunnel van botten - V.E. Schwab

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Een tunnel vol botten – V.E. SchwabTunnel van botten door V.E. Schwab
Vertaler: Sandra van de Ven
Serie: Cassidy Blake #2
Verschenen: 7 februari 2024 bij Boekerij
Format: Hardcover (limited 1st edition), aantal pagina's: 272
Genre: Fantasy, Jeugd
Lees ook: De kleuren van magie, This Savage Song, De kleuren van schaduw, Our Dark Duet, Het onzichtbare leven van Addie LaRue
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Cassidy Blakes ouders zijn de Inspookteurs, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…

Een begrip

V.E. Schwab is een begrip. Zij schrijft ontzettend unieke en sterke verhalen. Diverse verhalen van haar hand zijn nog niet naar het Nederlands vertaald, maar hopelijk volgen ze nog wel. In elk geval is Boekerij begonnen met het vertalen van de Cassidy Blake-trilogie. En je zou denken, dan begin je toch bij deel één Jessica? Ja, maar ik was in de war, en dacht dat Tunnel van botten deel één was, haha. Ik kan je dus wel vertellen of het tweede deel afzonderlijk te lezen valt…

Tunnel van Botten

Tunnel van botten is dus het tweede deel in een trilogie voor jeugd van tien tot twaalf jaar en gaat over Cassidy Blake. Cassidy, haar ouders, hun zwarte kat en haar geestvriend Jacob reizen af naar Parijs. Haar ouders zijn de inspookteurs. Een beroemd duo dat spookachtige locaties bezoekt voor hun tv-programma. Cassidy is bijzonder, zij kan geesten zien en doorzenden naar het hiernamaals. Tijdens een bezoek aan de catacomben maakt ze echter per ongeluk een klopgeest wakker, en dat loopt uit op spannende en gevaarlijke situaties waarbij Parijs in gevaar komt.

Voor de jeugd

Voordat ik begon in Tunnel van botten, had ik niet door dat dit boek voor jeugd geschreven is. Ik heb tot nu toe namelijk alleen young adult en adult boeken van haar hand gelezen. Maar het begon al met het grote lettertype en het feit dat het hoofdpersonage altijd met haar ouders mee moet. Dus ja, het begon me uiteindelijk vrij snel te dagen, haha. Cassidy maakt ook veel dingen voor het eerst mee. Zo krijgt ze bijvoorbeeld voor het eerst in haar leven te maken met een chocoladebroodje en macarons. Het speelt zich af in Frankrijk, waardoor soms Franse termen naar voren komen, maar die worden vaak ook uitgelegd.

Heel spannend

Ik kan mij indenken dat de jeugd dit een heel spannend boek zal vinden. Al zullen de echte daredevils het misschien niet eens spannend genoeg vinden. Schwab heeft een heel heldere schrijfstijl waardoor het verhaal makkelijk te lezen is door de doelgroep. En bovendien speelt vriendschap een grote rol in het verhaal. Misschien is het niet één op één te vergelijken, want hoeveel kinderen hebben een geest als beste vriend, maar de relatie tussen Cassidy en Jacob is een mooi voorbeeld over hoe je als vrienden met elkaar om kan gaan en er voor elkaar bent.

Eindoordeel

Tunnel van botten is het tweede deel in de Cassidy Blake-trilogie, maar ook goed los te lezen, voor de doelgroep 10-12 jaar. Een superspannend verhaal over geesten en vriendschap. Gelukkig kan je als volwassene ook gewoon van deze trilogie genieten. Nee, het zal niet het allerspannendste fantasyboek zijn dat je leest, maar het is mooi geschreven. Niet zo poëtisch als in haar volwassenere verhalen en een stuk minder ingewikkeld – wat dus enorm logisch is -, maar het weet voldoende te boeien. Daarbij zitten er wel nog steeds hele mooie quotes en boodschappen in. Ik ga dan ook zeker alsnog deel één lezen en ben ook erg nieuwsgierig naar deel drie.

Lees jij wel eens boeken voor jeugd?Deze post is al 135 keer gelezen


Geef een reactie