Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J. Maas

Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas
Boekrecensie | Het mes van de sluipmoordenaar – Sarah J. MaasHet mes van de sluipmoordenaar door Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #0.5
Verschenen: 14 juli 2020 bij Boekerij
Format: Paperback, aantal pagina's: 416
Genre: Young Adult, Fantasy
Lees ook: Hof van Doorns en Rozen, Hof van Mist en Woede, A Court of Wings and Ruin, Hof van IJs en Sterren, De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw, Rijk van Stormen, Toren van Dageraad, Koninkrijk van As, Huis van Aarde en Bloed
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Een toegift

Mensen, wat heb ik genoten van De Glazen Troon-serie. In eerste instantie leek het alsof Boekerij de novelles, gebundeld in Het mes van de sluipmoordenaar, niet uit zou gaan brengen. Echter toen kwam daar de aankondiging dat ze dat wel zouden doen. En niet alleen brachten ze een bundel met de novelles uit, er zit ook nog eens een prachtige verzamelbox bij! Op deze verzamelbox vind je artwork van de getalenteerde Charlie Bowater, waarop je de belangrijkste personages uit de serie ziet staan.

De Glazen Troon verzamelbox

Het mes van de sluipmoordenaar

Het mes van de sluipmoordenaar is zoals ik dus al zei, een verzameling van novelles. In totaal bevat het boek vijf novelles, namelijk de piratenheer, de genezer, de woestijn, de onderwereld en het koninkrijk. Allen verhalen waar in de rest van de serie naar verwezen wordt, maar nu zie je ze dan eindelijk uitgeschreven.

Novelles, maar toch een boek

Hoewel het vijf losse novelles zijn, leest Het mes van de sluipmoordenaar bijna als een gewoon boek. De verhalen sluiten namelijk bijna perfect op elkaar aan en staan in chronologische volgorde. Je ziet in de novelles hoe haar leven was onder het gezag van Arobynn Hamel, hoe ze in Endovier terechtkwam en natuurlijk lees je over Sam. Hoewel je, als je alle boeken al hebt gelezen, precies weet hoe deze serie novelles gaat eindigen, blijft het toch een spannend verhaal en werd ik erdoor meegesleept. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik naar aanleiding van de andere boeken had verwacht dat Sams rol nog veel groter zou zijn.

Het mes van de sluipmoordenaar - Sarah J. Maas

Voor of na de serie lezen?

Ikzelf heb Het mes van de sluipmoordenaar gelezen nadat ik de gehele serie al had gelezen. Ik kan dus ik vind het lastig om te zeggen of ik het er mee eens ben dat je als nieuwe lezer met dit boek kan beginnen. Op zich denk ik dat het wel kan, al twijfel ik wel. Lees je Het mes van de sluipmoordenaar als laatste, dan is het absoluut een feestje. Eindelijk lees je de gebeurtenissen waar in de andere boeken alleen naar gehint werd. Daarnaast zitten deze novelles vol leuke verwijzingen die alleen diegenen snappen die alle boeken hebben gelezen. Zelfs Dorian en Chaol, hoewel niet bij naam genoemd, heb ik voorbij zien komen. Wat een feest!

Conclusie

Wat heerlijk dat Boekerij heeft besloten Het mes van de sluipmoordenaar uit te brengen, en dan ook nog eens met zo’n prachtige verzamelbox erbij. Ik heb alle boeken er inmiddels ingezet en het ziet er prachtig uit. Al heb ik de doos wel omgedraaid zodat het artwork zichtbaar is, haha. De verhalen zijn een feest van herkenning om te lezen wanneer je alle boeken al hebt gelezen. Gebeurtenissen waarover je hebt gelezen worden in de novelles uitgeschreven, en je komt allerlei personages tegen die later in de boeken hun opwachting hebben gemaakt. Er zijn zelfs diverse knipogen waar je bij zult glimlachen. Ondanks dat je weet hoe het verhaal zal aflopen blijft het verhaal toch spannend en ik heb er ontzettend van genoten. Zo jammer dat ik hiermee de wereld van De Glazen Troon dan echt heb afgesloten.

Lees jij de novelles voor of na de serie?

Deze post is al 1864 keer gelezen


Geef een reactie