Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Hotel Magnifique – Emily J. Taylor

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Hotel Magnifique – Emily J. TaylorHotel Magnifique door Emily J, Taylor
Verschenen: 27 juni 2023 bij De Fontein
Format: Hardcover, aantal pagina's: 400
Genre: Fantasy, Young Adult
Rating: 4.5 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Welkom in de magische wereld van Hotel Magnifique met zijn gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur vertrekt het naar een nieuwe bestemming.
Wanneer Jani ontdekt dat Hotel Magnifique naar hun stad komt, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar zusje Zosa en zichzelf. Eenmaal binnen verdwijnt Zosa echter spoorloos. Jani ontdekt algauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met de knappe portier als haar enige bondgenoot probeert ze het mysterie te ontrafelen. Kan ze haar zus redden voor het te laat is?

Wat voor mij?

Afgelopen mei benoemde ik dit boek al in mijn lijst met boeken die deze zomer uit zouden komen en waar ik naar uitkeek. Hotel Magnifique. Het had dusdanig mijn interesse omdat het mij deed denken aan Caraval – maar dan anders. Maar ik twijfelde ook, want het was wel een boek voor jongeren, en ik ben inmiddels al 33 jaar oud. Dus de hamvraag: is het wat?

Hotel Magnifique

Elke nacht om klokslag 12 uur verschijnt Hotel Magnifique op een nieuwe plek. In een smalle steeg tussen twee gebouwen. Er wordt gezegd dat het een plek is voor Suminaires, een soort magiërs, waar zij magie op een veilige manier kunnen beoefenen. Een verademing als je beseft dat Suminaires als gevaarlijk gezien worden in Verdanne. Elke nacht mogen een aantal gasten naar binnen, en zij worden overweldigd door al het pracht en praal dat magie voort kan brengen. Wanneer Jani ontdekt dat het hotel naar hun stad komt probeert ze een baan te regelen voor haar en haar zusje. Als het uiteindelijk lukt om binnen te komen blijkt het hotel echter niet te zijn wat ze dacht dat het was…

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Frans

Hoewel ik mij in het begin wat stoorde aan al die Franse namen en zinnetjes die hier en daar erin werden gegooid (onnodig en had net zo goed in het Engels gekund), pakte Hotel Magnifique mij wel direct. Het begint al met de mysterieuze proloog, waarna er zich een mooi en interessant verhaal ontvouwt. Zeker later in het boek wordt je echt vastgegrepen en wil je al helemaal blijven lezen.

Het hotel is uniek en origineel neergezet en als lezer blijf je je verwonderen over de unieke vorm van magie. Ook de personages zijn interessant. De één is wat dieper uitgewerkt dan de ander, maar ze hebben allen een duidelijke motivatie die hen interessant maakt. Leuk is het dan ook hoe bepaalde verhaalelementen, zoals de artefacten (magische voorwerpen) ook hierin betekenis hebben. Maar de belangrijkste lijn is toch wel de kracht tussen broers en zussen.

Interessante plottwists

Hotel Magnifique bevat diverse interessante plottwists en door het mysterie dat zich langzaam maar in een fijn tempo ontvouwt weet het je aandacht vast te houden. Eén plottwist zag ik al vrij snel aankomen, en halverwege het verhaal begon ik te vermoeden wie degene uit de proloog was, maar dat maakt niet uit. Het verhaal hield mij vast en maakte dat ik continu door wilde lezen. Het gebeurt mij tegenwoordig niet vaak meer dat een YA boek mij zo weet te pakken. Het einde ging mij echter wel iets te snel en had wat mij betreft uitgebreider uitgewerkt mogen worden.

De schrijfstijl van Taylor is erg prettig. En hoewel het boek voor 13+ is, is het niet kinderlijk geschreven. Het maakt het boek eerder vlotter te lezen, waardoor je optimaal van het verhaal kan genieten. Een schrijfstijl die ook zeker dertigplussers nog zal aanspreken. Caraval is wel echt een favoriet van mij, dus ik kan zeker niet zeggen dat het daaraan kan tippen. Maar je zal, net als ik, ongetwijfeld wel enorm van Hotel Magnifique genieten.

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Eindoordeel

Hotel Magnifique is voor mij echt een enorme verrassing. Het is dan misschien een boek voor 13+, maar ook een dertigplusser zal hier enorm veel plezier aan kunnen beleven. De magie steekt goed in elkaar, en ook over de personages en hun motivatie is goed nagedacht. Als ze deze energie ook in het einde had gestoken, dat iets te snel verliep, had het boek wel eens vijf sterren van mij kunnen krijgen. Ik heb genoten en ben héél benieuwd met wat voor verhalen Emily J. Taylor in de toekomst nog zal komen.

p.s. wat is dit boek prachtig vormgegeven! Ook de sprayed edges vind ik fantastisch. Helaas is mijn ervaring wel dat folie snel vervaagd, zo ook bij dit boek waar de goudfolie tijdens het lezen begon te verdwijnen. Maar al met al love it!

Wat vind jij van dit soort boeken?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 494 keer gelezen


Geef een reactie