Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Madelon

Boekrecensie | Liefde in de praktijk – Katy Turner

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Liefde in de praktijk – Katy TurnerLiefde in de praktijk door Katy Turner
Serie: De dierenarts aan zee #1
Verschenen: augustus 2023 bij Oceaan Boeken
Format: Paperback, aantal pagina's: 347
Genre: Feelgood
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Holly Anderson heeft gezworen nooit verliefd te worden. Ze is vrolijk, zelfverzekerd en ambitieus, maar ze heeft genoeg drama in het liefdesleven van haar moeder meegemaakt om dát niet te willen. Voor haar werk als dierenarts moet ze verhuizen naar Eastercraig, een idyllisch stadje aan de Schotse kust. Daar voelt ze zich tot haar grote frustratie sterk aangetrokken tot de lokale hartenbreker Greg Dunbar. Ondertussen heeft haar nieuwe collega Chloe het tegenovergestelde probleem. Ze is smoorverliefd op Gregs broer - de stille en mysterieuze Angus, die de familieboerderij overgenomen heeft - maar ze vindt niet de moed om hem dat te vertellen.
Wacht beide vrouwen een liefde onder de heldere hemel van Eastercraig?

Dierenarts overseas

Geef me een land aan de andere kant van de Noordzee, geef me romantiek en geef me dieren. Voor mij was Liefde in de praktijk een ‘instant buy’. Ik houd zo’n beetje van alles wat afspeelt in het Verenigd Koninkrijk, omdat ik dat gewoon een heerlijk eiland vind. Daarnaast ben ik een echte dierenvriend, dus als er dieren in een boek voorkomen, ben ik fan. Ik kijk zelf ook altijd graag naar al die dierenarts series op TV, dus in een boekvorm met een beetje romantiek erbij…. I’m in!

RR-Katy-Turner-Liefde-in-de-praktijk-01

Liefde in de praktijk

Liefde in de praktijk volgt Holly Anderson. Een ambitieuze dierenarts die carrière wil maken. Werken bij een grote dierenartsenpraktijk met state of the art apparatuur, kennis van de nieuwste technieken en prachtige kansen om de beste dierenarts te worden. Als ze door omstandigheden in een klein kustplaatsje terecht komt, is dat met recht een schok te noemen. Eastercraig is een ‘ons-kent-ons’ dorp met een hele vervelende eigenaar van de dierenartspraktijk, een boerderij met een nukkige broer en mysterieuze broer die ruzie hebben, een hele leuke dierenartsassistente én vergeet de opdringerige zeehond niet. Als de ‘mysterieuze broer’ steeds vaker opduikt bij Holly, komt er ook nog liefde bij kijken. Terwijl ze had gezworen dat ze geen relatie wilde en na een jaar naar haar droombaan wilde verkassen…

Cliché

Je ziet hem misschien wel aankomen: Liefde in de praktijk zit vol met clichés. Maar hé, dat maakt feelgood romans ook leuk. Je weet gewoon van het begin af aan al een groot deel van het verhaal. De kunst aan de auteur is om dat cliché zodanig vorm te geven dat het interessant is om te lezen. Dit vind ik deels geslaagd. Ik vind de verhaallijn rondom Holly eigenlijk iets té cliché en het ontwikkelt zich te langzaam. In die tussentijd ben ik veel nieuwsgieriger geworden naar de verhaallijnen van haar collega’s en vrienden Chloe en Paolo. Dat is jammer. Want doordat zij niet de hoofdpersonages zijn, kan je niet genoeg in hun verhaallijnen duiken.

R-R - Katy Turner - Liefde in de praktijk 03

Warm bad

Wat ik wel ontzettend tof vind aan Liefde in de praktijk is dat het echt aanvoelt als een warm bad. Ik voel me zoals Holly zich voelt als ze in Eastercraig komt wonen: warm welkom geheten. De dynamiek tussen Holly, Chloe en Paolo is zo fijn en warm en dat komt helemaal over op mij als lezer. Ik voel me welkom in het verhaal, in Eastercraig en bij Holly. Daardoor leest het boek ook heerlijk weg! Tel daar wat lekker onhandige momenten met de dieren bij en ik vermaak me helemaal tijdens het lezen van dit warme feelgood verhaal. En zeehond Sporran is zeker een hele leuke toevoeging aan het verhaal!

Geslaagd debuut

Ondanks dat het ietwat cliché was zonder diepgang in de hoofdverhaallijn, is Liefde in de praktijk met recht feelgood! De warmte die uit gaat van de personages maakte dat ik me welkom voelde in Eastercraig. De verhaallijnen van Holly, Chloe en Paolo zijn stuk voor stuk anders uitgewerkt en nodigen je uit om hun liefdesavonturen te volgen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar een volgend deel in deze serie!

Lees jij graag boeken waar veel dieren in voorkomen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 204 keer gelezen


Geef een reactie