Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie | Rendez-vous op Montmartre – Mirjam Mieserius

Rendez-vous op Montmartre - Mirjam Mieserius

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Rendez-vous op Montmartre – Mirjam MieseriusRendez-vous op Montmartre door Mirjam Mieserius
Serie: Bestemming Parijs #2
Verschenen: 29 augustus 2023 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 394
Genre: Feelgood, Roman
Rating: 4 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Het vervolg op Bestemming Parijs. Het verhaal van Chloe, Sofia en Lizzy gaat verder in de stad van de liefde.
In Rendez-vous op Montmartre van Mirjam Mieserius is Parijs ondergedompeld in de wintersfeer. Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; een nieuwe buurtbewoonster op Montmartre brengt ook de nodige verwarring met zich mee. Sofia begint te twijfelen of haar relatie nog toekomst heeft, maar kan ze wel zonder de man die voor haar onlosmakelijk met Parijs verbonden is?

Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…

Waarom?

Kortgeleden las ik het eerste deel in de Bestemming Parijs-serie van de hand van Mirjam Mieserius. Het boek heeft me zo laten genieten, dat ik meteen enthousiast was om deel twee, Rendez-vous op Montmartre, te gaan lezen. En of dat net zo goed bevallen is als het eerste deel, lees je hieronder!

Rendez-vous op Montmartre

In Rendez-vous op Montmartre is het inmiddels bijna kerst en Parijs is ondergedompeld in winterse- en kerstsferen. Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een prachtige decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo fijn als het lijkt. Sofia’s vriend Jean Luc denkt dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent, Mimoun. Maar ook nieuwe ontmoetingen zetten het leven van Sofia behoorlijk op z’n kop. Sofia doet er alles aan om vast te houden aan hetgeen haar lief is, maar daarmee maakt ze juist ook veel kapot.

Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Parijs en is dolgelukkig met haar Guillaume. Maar als dan opeens Lizzy voor de deur staat en Guillaume ook akkoord gaat dat Lizzy bij hem en Chloe gaat logeren brengt dit meer te weeg dan ze beiden ooit hadden kunnen denken.

Rendez-vous op Montmartre - Mirjam Mieserius

Personages

Wat heb ik weer op en top genoten van deze drie meiden die we ook al leerden kennen in het eerste deel van de serie. Alle personages zijn goed uitgewerkt en krijgen ook allemaal evenveel aandacht. Het verhaal is afwisselend geschreven vanuit de perspectieven van de drie hoofdpersonages. Hierdoor leer je ze nog beter kennen dan in het eerste deel en krijg je ook veel details, emoties en gevoelens van alle drie mee. Ze zijn allemaal heel verschillend maar ze hebben toch ook veel overeenkomsten. De humor die ze hebben, het beetje klungelige gedrag en het zoeken naar zelfvertrouwen vind ik erg leuk uitgewerkt door Mieserius. Hierdoor voel je hier en daar ook herkenning in de hoofdpersonages, want zeg nou zelf, iedereen klungelt wel eens aan en weet het even niet meer!

Verhaallijn en kerstsfeer

Rendez-vous op Montmartre is vooral een heerlijk luchtig en vrolijk verhaal ondanks dat het verhaal ook zeker serieuze thema’s heeft. Thema’s als jaloezie, gemis, liefde, familiebanden, overspel en een gebroken hart maken dat het verhaal enige diepgang krijgt. Alle drie de dames hebben zo hun problemen en belevenissen, maar juist die onderdelen, die vaak zo herkenbaar zijn, maken het verhaal ook zo fijn.

Mieserius heeft een hele fijne kerst-/wintersfeer weten te creëren in het verhaal, ze heeft de vaart er lekker in. Dat maakt dat het vooral lekker vlot leest en een gezellige uitstraling heeft. Het verhaal is zeer beeldend beschreven, je waant je helemaal in Parijs. Zeker als je al eens in Parijs bent geweest, zul je diverse plaatsen herkennen. Ook oude bekenden maken hun opwachting. Vooral van taxichauffeur Abayomi, die een prominente rol had in het eerste deel, heb ik ook nu weer genoten.

Rendez-vous op Montmartre - Mirjam Mieserius

Liefde

Rendez-vous op Montmartre is een verhaal dat met de nodige humor en luchtigheid is geschreven, maar waar vooral de liefde zegeviert. Soms zie je de liefde verwerkt in de kleine details van dit verhaal. Die boventoon van liefde maakt ook dat je dit boek met een grote glimlach leest. Richting het einde wil je alleen maar dat het niet afgelopen is. Gelukkig staat er een derde deel in de Bestemming Parijs-serie op de planning voor 2025.

Eindoordeel

Ik heb op en top genoten van Rendez-vous op Montmartre. Het was weer genieten van drie hele lieve en bijzondere vrouwen in het mooie Parijs. Mieserius heeft vooral een hartverwarmend verhaal neer weten te zetten waar iedere feelgoodlezer gegarandeerd van gaat genieten. Ik kijk ontzettend uit naar het laatste deel in de serie en hoop dat het weer net zo genieten wordt als in de eerste twee delen. Ik ben fan van Mieserius haar verhalen!

In welke stad spelen jouw favo boeken zich af?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Amarins

Over Amarins: Amarins is één van de recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 51 jaar en woonachtig in Friesland. Ze leest erg graag en vermaakt zich ook heel graag met leesgerelateerde bezigheden zoals het schrijven van een recensie, boekenuitjes of leesclubs. Het feelgoodgenre is haar favoriet, maar daarnaast leest ze ook heel graag historische romans en young – en new adult verhalen. Naast lezen borduurt en haakt Amarins nog en kijkt ze heel graag een fijne serie of film.

Amarins’ favoriete boek op dit moment is Kernpunt van Ryanne Veldkamp.

Deze post is al 373 keer gelezen


Geef een reactie