Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Schuilplaats – Penelope Douglas

Schuilplaats - Penelope Douglas
Boekrecensie | Schuilplaats – Penelope DouglasSchuilplaats door Penelope Douglas
Vertaler: Sanne Hillemans
Serie: Duivelsnacht #2
Verschenen: 26 januari 2024 bij October Books
Format: E-book, aantal pagina's: 500
Genre: Roman
Lees ook: Corrupt
Rating: 3.5 Stars | Spicy: two-half-flames
Goodreads

Je kunt je wel verstoppen. Maar je kunt je lot niet ontlopen.

In de diepste krochten van de stad zit hotel The Pope verscholen. Het is er donker en verlaten, en het is omgeven door mysterie. Naar het schijnt zit er op de twaalfde verdieping een gast in haar schuilplaats, die nooit is ingecheckt en ook nooit zal uitchecken.

Kai is nog steeds aan het bijkomen van zijn tijd in de gevangenis. Als hij tomboy Banks ontmoet, brengt dat herinneringen boven die hij liever niet toelaat. Maar omdat Kai denkt dat zij antwoorden voor hem heeft waardoor hij eindelijk verder kan met zijn leven, laat hij haar niet los. Waar hij geen rekening mee houdt, is dat ze veel meer heeft dan antwoorden. Ze heeft de sleutel van zijn hart.

Nog een kans

Ik weet het, ik weet het. Ik zei dat de kans erg klein was dat ik deze serie verder zou lezen omdat de personages gewoon echt krankzinnig zijn. Maar toch bleef de serie mij trekken. Corrupt was immers wél lekker vlot geschreven en eigenlijk gewoon een soort thriller. Deel twee, Schuilplaats, blijkt daarnaast te gaan over de enige van de vier ruiters die in mijn ogen nog enigszins een geweten had: Kai. Dus begon ik toch…

Schuilplaats

In Schuilplaats volgen we het verhaal vanuit de ogen van Kai Mori en Banks. Net als Corrupt speelt het verhaal in het heden en verleden af. In het heden speelt het af ná Corrupt, en in het verleden enkele jaren vóór die fatale Duivelsnacht. De Duivelsnacht waarin Kai en Banks elkaar voor het eerst tegenkomen. Nu komen ze elkaar opnieuw tegen terwijl de resterende ruiters op zoek zijn naar Damon, en Kai ondertussen met zijn eigen demonen het gevecht aangaat.

Schuilplaats - Penelope Douglas

Maskers

Waarom er in hemelsnaam een basketbal op de cover van Schuilplaats staat is mij totaal onduidelijk. Dat heeft dit keer namelijk 0,0 met het verhaal te maken. Eigenlijk hadden ze beter de maskers op de covers kunnen gebruiken. Ze worden in het verhaal namelijk duidelijk genoeg omschreven. Maar dat terzijde. Dit verhaal vond ik al een stuk minder geschift. Nog steeds hebben de personages een steekje los, en Kai net zo goed. Maar het was allemaal wel meer met een moreel kompas. Kai was met tijden echt superlief en attent en wist (meestal) goed om te gaan met Banks, ook al wist hij haar volledige historie nog niet.

Intrige

Toch kakte het verhaal in Schuilplaats op een gegeven moment ook wat in. Het verhaal had wel iets korter en daarmee vlotter gekund. Desalniettemin wist het mij net als Corrupt te intrigeren. Hoe zit het nou precies met die geheime verdieping van hotel The Pope? Waar is Damon en wat is hij van plan? En weet Kai Banks voor zich te winnen? Ondanks dat dit het verhaal van Kai is, leren we dankzij het perspectief van Banks ook heel veel over Damon. Damon blijft een gestoorde man, maar je snapt wel beter hoe hij zo geworden is. De onvoorwaardelijke liefde van Banks voor hem is onvoorstelbaar, maar als je kijkt naar hun geschiedenis, niet onlogisch. Dus dat heeft Douglas eigenlijk best goed gedaan.

Schuilplaats - Penelope Douglas

Braver

Schuilplaats is in die zin iets braver dan Corrupt, maar nog steeds niet voor de tere zieltjes. Ik vond de liefdesrelatie echter wel een stuk gezonder dan die van Michael en Rika. Sommige dingen vond ik niet helemaal passen bij de onervaren Banks, zoals de scène in de kast. Verder vond ik haar een heel sterk personage die, door hoe ze ingetoomd is, er het beste van gemaakt heeft. Alles was echter wel iets minder spannend dan in Corrupt omdat er minder op het spel stond. Penelope Douglas heeft echter nog steeds een fijne schrijfstijl. En hoewel ik opkijk tegen het boek van Damon, ben ik ook wel heel nieuwsgierig.

Eindoordeel

Vond je Corrupt too much en enorm geschift? Dan vind je Schuilplaats mogelijk wat fijner. De personages zijn nog steeds geen mensen die je in je dagelijks leven zou willen hebben (hartstikke ongezond en gevaarlijk), maar wel ontzettend intrigerend. Daarbij is Kai toch de meest mentaal gezonde van het stel. Ondanks dat dit niet Damons boek is, leer je dankzij Banks wel ontzettend veel over hem. Haar onvoorwaardelijke liefde was soms moeilijk voor te stellen, behalve dan dat het erg logisch was. Een interessant verhaal dat soms wat inkakte, maar overall een voldoende.

Wat is jouw mening over deze serie?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 122 keer gelezen


Geef een reactie