Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Betrothed – Kiera Cass

Boekrecensie | The Betrothed – Kiera CassThe Betrothed door Kiera Cass
Serie: The Betrothed #1
Verschenen: 4 mei 2020 bij HarperCollins Publishers
Format: Paperback, aantal pagina's: 306
Genre: Young Adult, Romantiek, Fantasy
Lees ook: The Selection, The Elite, The One, The Selection Stories: The Prince & The Guard, The Heir, Happily Ever After, De Kroon
Rating: 2.5 Stars | Goodreads

When King Jameson declares his love for Lady Hollis Brite, Hollis is shocked—and thrilled. After all, she’s grown up at Keresken Castle, vying for the king’s attention alongside other daughters of the nobility. Capturing his heart is a dream come true.

But Hollis soon realizes that falling in love with a king and being crowned queen may not be the happily ever after she thought it would be. And when she meets a commoner with the mysterious power to see right into her heart, she finds that the future she really wants is one that she never thought to imagine.

Een nieuwe Kiera Cass!

De boeken uit de Selectie-serie van Kiera Cass zijn enkele van de eerste boeken die ik las nadat ik begon met bloggen. Dit kan je ook wel zien aan de kwaliteit van de foto’s bij de recensies, haha. Maar als één ding uit die recensies blijkt, is het wel hoe geweldig ik de boeken vond. Ik heb ze verslonden. Ik heb erbij gelachen en gehuild en vooral enorm bij gezwijmeld. Kiera Cass had er direct een grote fan bij. Ik was dan ook enorm blij dat ze in 2014 naar Nederland kwam en ze mijn boeken kon signeren. Inmiddels heeft ze een nieuw boek geschreven: The Betrothed. In het Nederlands is het boek uitgegeven als De Beminde. Gezien ik in 2014 nog die-hard Engels las, heb ik haar nieuwste boek ook in het Engels gekocht zodat deze bij de andere boeken in mijn kast past. Tegenwoordig vind ik het echter ook erg belangrijk om Nederlandse uitgeverijen te steunen, want als wij alleen Engels lezen, dan kan er steeds minder naar het Nederlands vertaald worden en kunnen uitgeverijen buitenlandse auteurs minder makkelijk naar Nederland halen. Maar goed, terug naar The Betrothed!

The Betrothed

The Betrothed gaat over Hollis. De familie van Hollis is belangrijk genoeg dat het één van de families is die in een vleugel van het kasteel van de koning woont. Wanneer het boek begint is ze het nieuwste liefje van de koning. De koning staat er echter om bekend nogal snel van vriendin te wisselen, dit keer echter valt hij als een blok voor deze prachtige dame, zoals hij nog niet eerder heeft ervaren. Maar dan komen Silas en zijn familie onderdak verzoeken in het land van de koning. Ze zijn voor hun eigen koning gevlucht uit een naburige stad. En tussen Silas en Hollis is direct een klik…

The Betrothed - Kiera Cass

Lage verwachtingen

Vanuit alle hoeken had ik al gehoord dat The Betrothed slecht zou zijn. Mijn verwachtingen waren dan ook al dusdanig laag, dat ik niet had verwacht dat mijn verwachtingen nog extreem veel lager hadden moeten zijn om het boek leuk te vinden. Werkelijk waar, ik had niet verwacht het boek zó slecht te vinden. Dat dit boek überhaupt zo is uitgegeven vind ik een wonder. Er is veel mis met The Betrothed, maar ik zal niet alles gaan behandelen. Dan ben ik morgen nog bezig.

Gebeurt er nog wat?

Laat ik beginnen met de start van het boek. Je valt letterlijk middenin een verhaal. De koning en Hollis kennen elkaar al en hebben al een soort van relatie. Hollis lijkt totaal niet enthousiast voor haar date met de koning, maar even later is ze opeens hotel de botel. Huh?! Het feit dat we hun ontmoeting niet hebben meegemaakt, zorgde ervoor dat ik een enorme afstand voelde tussen mijzelf als lezer en de personages. De ontmoeting wordt later wel kort benoemd, maar was alles behalve indrukwekkend te noemen. Dan Silas en Hollis. Ook voor hen is er totaal geen basis neergelegd voor hun aantrekkingskracht. Het is er gewoon opeens. Sowieso zijn alle personages erg vlak, en miste ik wat meer diepgang in letterlijk alles. Verder gebeurt er gewoon niks in The Betrothed. Niet tot de plottwist tegen het einde in elk geval. Blegh.

The Betrothed - Kiera Cass

Why???

De schrijfstijl is zoals we al van Kiera Cass gewend waren lekker vlot en geschreven in makkelijke taal. Hierdoor kwam ik gelukkig nog ietwat snel door het verhaal heen. Op het moment dat ik vlak voor dé plottwist zat – dit wist ik toen nog niet – hing ik aan de telefoon met Katja. Ik vertelde haar toen dat ik niet van plan was om deel twee te gaan lezen omdat dit boek echt vreselijk is. Ze gaf toen al aan dat, nadat ik de plottwist voorbij zou zijn, ik er misschien wel anders over zou denken. En dat klopt. Na de plottwist – je kunt hem letterlijk niet missen, de rest van het boek gebeurt er niks – ben ik toch wel lichtelijk nieuwsgierig geworden naar deel twee. Maar man. The Betrothed lijkt een proefversie te zijn waar voor de daadwerkelijke uitgave eerst nog heel veel geschaafd had moeten worden.

Conclusie

Zelfs na alle waarschuwingen die ik had gekregen over The Betrothed had ik mij niet voor kunnen stellen dit boek zo slecht te vinden als dat ik het boek nu vind. Als die plottwist tegen het einde er niet was geweest, had ik er waarschijnlijk niet eens over na hoeven te denken: deel twee zou ik dan niet kopen. Die plottwist was er wel, en daarmee heeft Kiera Cass toch wat nieuwsgierigheid bij mij weten te kweken, waardoor ik deel twee wel zal lezen zodra deze uit is. Maar eerlijk waar, de rest van het boek heb ik de hele tijd gedacht: gaat er nog wat gebeuren of hoe zit dat? De opbouw van het verhaal vond ik niet logisch, ik kon geen verbinding krijgen met de personages en het verhaal heeft algeheel geen indruk op mij gemaakt. De Selectie boeken zal ik absoluut blijven aanraden, maar deze nieuwe duologie niet.

Wat vind jij van The Betrothed/De Beminde?

Deze post is al 2489 keer gelezen


Geef een reactie