Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Madelon

Boekrecensie | The idea of you – Robinne Lee

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | The idea of you – Robinne LeeThe idea of you door Robinne Lee
Verschenen: 24 april 2024 bij Oceaan Boeken
Format: Paperback, aantal pagina's: 412
Genre: Feelgood
Rating: 3 Stars | Goodreads

Iedereen in de wereld kent hem. Maar hij wil alleen jou.
'Er is geen beter escapisme dan lezen over een vrouw die een schitterende liefdesaffaire begint met een jonge seksgod.' Vogue

Nu een blockbuster film met Anne Hathaway en Nicholas Galitzine

Voor de media is Hayes Campbell de ster van een waanzinnig populaire Britse boyband. Voor zijn fans is hij de ondeugende en vriendelijke frontman wiens kuiltjes en extravagante kledingstijl hen gek maken. Voor Solène Marchard is hij gewoon een knap gezicht op de poster in de kamer van haar puberdochter. Tot een toevallige ontmoeting hen samenbrengt. De aantrekkingskracht is enorm, de chemie elektrisch. De affaire is Solène's geheim, maar voor hoe lang?

Verboden liefde

Waarom weet ik niet, maar als een boek gaat over verboden liefdes met beroemdheden, ben ik altijd al snel geïnteresseerd. Misschien is het het ‘ongrijpbare’, het feit dat het iets is waarvan de kans dat het jou overkomt zeg maar 0,00001% is? Ik weet het niet, maar de kans om The idea of you van Robinne Lee te lezen, liet ik zeker niet aan mij voorbijgaan!

The idea of you - Robinne lee

The idea of you

Robinne Lee neemt je in The idea of you mee in het verhaal van Solène en Hayes. Solène is een vrouw van middelbare leeftijd, heeft een dochter, is gescheiden en woont aan de west coast van de States. Hayes is een Britse popster, jong en jeugdig en reist de hele wereld over. Een wereld bestaande uit schreeuwende jonge meisjes die allemaal met hem op de foto willen. Dan ontmoet hij Solène en dat verandert het leven van beide personen. Hun liefde blijft geheim, maar hoe lang kunnen ze het zo houden?

Te jong

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen: Hayes is te jong. Of Solène te oud. Of een beetje van allebei. En dat was voor mij een ontzettende domper in het verhaal. Hayes is 20 en Solène bijna 40. Ik wil echt niet zeggen dat een relatie met zo’n groot leeftijdsverschil niet kan, maar het voelt toch niet helemaal goed. Het klopt voor mijn gevoel niet. En net als ik dat begin te vergeten in het verhaal, wordt er de nadruk op gelegd door een opmerking als ‘voor zijn leeftijd is hij er al aardig goed in’ en dan ben ik er weer helemaal uit. Ik vind het gecompliceerd en onwerkelijk. Hierdoor kan ik me niet echt verdiepen in hun relatie en word ik moeilijk in The Idea of you meegezogen.

The idea of you - Robinne lee

Scherpe conversatie

Daar staat wel één ijzersterk punt tegenover: de ijzersterke conversaties die Robinne Lee in The idea of you schrijft. Haar humor is scherp en zit ‘m in superkleine woordjes die ze toevoegt aan haar zinnen. De conversaties zijn uitdagend en passend. Er zit ontzettend veel dynamiek in waardoor ze echt ‘sprekend’ zijn. Ze heeft daardoor ook weinig extra woorden nodig om de strekking van het gesprek kracht bij te zetten. Goede conversaties schrijven is een kunst, maar Robinne Lee beheerst die wel tot in de details!

50/50

Dit boek krijgt van mij uiteindelijk het voordeel van de twijfel met 3 sterren. Het verhaal is op zich redelijk vermakelijk, het idee is prima en de verboden liefde werkt redelijk. Wat gewoon niet werkt voor mij is het ontzettende leeftijdsverschil en de nadruk daarop. Daar staat tegenover dat de goed uitgewerkte dialogen in The idea of you een ontzettend sterk punt zijn van het boek! Ik zou daarom zeker benieuwd zijn naar andere boeken van deze auteur.

Lees jij graag boeken over verboden liefdes?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 160 keer gelezen


Geef een reactie