Categorieën: Boeken / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

De Tien | Beste kerstfilms estafette race

De tien beste kerstfilms estafette race

‘Tis the season voor kerstfilms. De Filmkijker speelt hierop in door te komen met de beste kerstfilms estafette race! Welke tien films blijken tegen kerst 2017 tot de tien beste kerstfilms uit te zijn geroepen? De estafette race gaat diverse bloggers bij langs door middel van het doorgeven van het estafette stokje. Je moet één film uit de lijst verwijderen, en één film toevoegen. Welke films redden het tot het einde? Ik werd getagd door Be Cool, Sodapop, dus vandaag lees je mijn invulling van de race.

De regels volgens De Filmkijker

6 december 2017 – “De lijst bestaat uit 10 kerstfilms (ze staan niet in volgorde) en wanneer het stokje wordt doorgegeven aan jou mag je één titel van de lijst halen (met onderbouwing) en één titel toevoegen. Als dat eenmaal gedaan is geef je het stokje over aan een volgende blogger die hetzelfde doet. Aangezien het over 3 weken kerst is wil ik vragen om jouw deelname zo snel mogelijk te plaatsen zodat we tot 25 december zo veel mogelijk veranderingen in de lijst hebben. Voeg het logo van de estafette blogathon toe, inclusief links naar degenen die je voor zijn gegaan, dan kunnen je lezers makkelijk alles vinden.”

Zij gingen mij voor

  • De Filmkijker – Hij stelde de eerste top 10 op
  • Filmliefhebber – Hij verwijderde Arthur Christmas van de lijst en voegde Christmas Vacation toe.
  • Be Cool, Sodapop – Zij verwijderde Bad Santa van de lijst, en voegde The Family Stone toe.

Beide toevoegingen zijn mooie toevoegingen, maar ik vind het wel jammer dat het toch wel grappige Bad Santa verdwenen is.

Zij mogen blijven

Home Alone - Elf - Die Hard - Gremlins - Wonderful Life

Home Alone

Tsjah, dit is gewoon echt een klassieker. Home Alone is onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd. Hoewel ik de film niet élk jaar zal kijken, is het zeker leuk om de film eens in de zoveel jaar opnieuw te kijken, en het is absoluut een film die ik later met mijn dan eigen kinderen wil gaan kijken. Deze film werkt gewoon geweldig op je lachspieren. It’s a keeper!

Elf

Ik heb in mijn leven sommige kerstfilms héél erg vaak gezien en anderen slechts een enkele keer. Hierdoor twijfel ik bij sommige films of ik ze nou wél heb gezien, of dat ik er gewoon vaak trailers van heb gezien door de jaren heen. Elf is zo’n film. Ik denk dat ik hem wel heb gezien, maar weet het niet meer zeker. Maar ik laat hem in elk geval lekker in de lijst staan gezien het wel echt een kerstfilm is voor de hele familie.

Die Hard

Tot voor kort had ik geen idee dat Die Hard een kerstfilm was, haha. Ik wist niet eens dat de film rond kerst afspeelde. Ik heb deze film, zoals meerderen in deze lijst, ook niet gezien. Maar op zich lijkt hij mij wel leuk, dus ik laat hem nog even staan.

Gremlins

Gremlins heb ik voor zover ik kan herinneren ook nog niet eerder gezien. Geen idee ook of ik de film wel of niet leuk zal vinden. Van alle films in deze lijst heb ik de trailers gekeken, en op basis daarvan twijfel ik. Mede eigenlijk doordat ik twijfel of de gremlins nou schattig zijn, of juist kwaadaardig…

It’s a Wonderful Life

Er zijn enkele kerstfilms die ik niet heb gezien, maar die wel een bepaalde kerstfilm status hebben. Dit is er één van, dus laat ik hem staan. De trailer vond ik trouwens wel erg leuk, dus deze moet even op mijn nog-te-zijn-lijst.

34th Street - Love Actually - Christmas Vacation - The Family Stone

Miracle on 34th Street

Deze film kwam ik toevallig laatst tegen op Netflix, en wil ik gezien de klassieke status van de film nog eens gaan kijken. Wel twijfel ik of ik “Matilda” wel kan zien als een ander personage.

Love Actually

Ah, Love Actually. Ik vond het altijd een geweldige film, maar heb hem inmiddels wat té vaak gezien. Ik heb deze film dus even een tijdje afgezworen, zodat ik hem over een paar jaar hopelijk met weer wat meer plezier kan bekijken. Het blijft echter wel een film die ik in de top tien wil houden.

Christmas Vacation

Ik heb in mijn jeugd altijd met veel plezier gekeken naar de National Lampoon’s films. Deze films zijn gewoon ontzettend grappig. National Lampoon’s Christmas Vacation blijft dus ook zeker op de lijst staan.

The Family Stone

Hartjes, zoveel hartjes voor deze film. Als Be Cool, Sodapop deze film niet had toegevoegd, dan had ik dat nu alsnog gedaan, want in Mijn Film Alfabet vertelde ik jullie al hoe geweldig ik deze film vind. Het is een film met zowel een goed verhaal, emotie en humor. Echt jongens, als jullie deze film nog niet hebben gezien, doe dat dan snel.

Deze kerstfilm verdwijnt

The Muppet Christmas Carol

The Muppet Christmas Carol – Ai, ik heb eerlijk gezegd helemaal niks met The Muppets. Ik heb nooit echt begrepen waarom ze zo populair zijn. Maar dat zal wel aan mij liggen, haha. Maar in dit lijstje met kerstfilms horen The Muppets voor mij dus niet thuis, en dus laat ik ze plaatsmaken voor een in mijn ogen veel leukere film.

Deze kerstfilm wordt toegevoegd

The Santa Clause

O, wat vond ik het toch moeilijk! Er zijn meerdere films in mij opgekomen om toe te voegen. The Holiday was de eerste film die in mij opkwam, maar na even wat rondgekeken te hebben besefte ik dat er meer kerstfilms zijn die niet in bovenstaande lijst staan, maar die ik wel met veel plezier heb bekeken. Bijvoorbeeld Four Christmases, The Night Before, Jingle All the Way. En ik heb ook even aan Hachi gedacht, maar dat is denk ik meer een mooie film om te kijken tijdens kerst, dan dat het echt een kerstfilm ís. Uiteindelijk heb ik besloten te gaan voor een serie kerstfilms waar ik ontzettend van heb genoten, namelijk The Santa Clause. Er bestaan meerdere delen en ik heb genoten van elk deel. Wegens de toch wel klassieke status van de film heb ik, van alle films die ik had kunnen toevoegen, gekozen voor deze film. Een film met humor, maar ook een mooi verhaal. Zeker een film die ik nog eens aan zal zetten en die tijdloos goed blijft.

Het stokje gaat naar

Gezien ik bij voorgaande deelnemers al reacties van hem voorbij heb zien komen, waarin hij aangeeft dat hij hoopt dat ook hij zijn duit in het zakje mag doen in de beste kerstfilms estafette race, geef ik het stokje bij deze door aan Kurt! Veel succes!

Welke film moet volgens jou écht in de top 10?

Deze post is al 2608 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “De Tien | Beste kerstfilms estafette race

  1. Ouch, ik lees deze met pijn in m’n hart. Muppet’s Christmas Carol staat in m’n lijst van must-sees tijdens het kerstfilm “seizoen”. Heb je de film wel gezien?

    The Santa Clause was wel een grappige film.

  2. The Santa Claus vind ik ook fantastisch en home alone is bijna een cult klassieker 🙂 eigenlijk zou Sissi er ook bij Mogen haha niet echt een kerstfilm(s) maar wel elk jaar met kerst op tv te vinden.

  3. Ohhh ik heb the Santa Clause 1+2 pas gekeken. Echt toppers. Deel 3 vanavond. Ik hoop dat ik dit keer ook weer mee kan doen aan de estafette race! Super leuk deze! 🙂