Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Ruby

Een mysterie in de boekhandel – Helen Cox

Een mysterie in de boekhandel - Helen Cox

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Een mysterie in de boekhandel – Helen CoxEen mysterie in de boekhandel door Helen Cox
Serie: Kitt Hartley #2
Verschenen: 30 april 2024 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 272
Genre: Cosy crime
Rating: 4 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Deel 2 in de Kitt Hartley-serie. Het is bijna kerst, maar Kitt Hartley heeft iets anders aan haar hoofd. Brigadier Charlotte Banks is namelijk door de politie geschorst op verdenking van mishandeling van een verdachte bij de inbraak in een plaatselijke boekhandel, en bibliothecaris Kitt Hartley en haar vriendin Evie Bowes weigeren te geloven dat ze schuldig is. Maar waarom wordt ze erin geluisd? Kitt gaat op onderzoek uit, want niet alleen wil ze Charlotte’s carrière redden, er zijn ook ontbrekende boeken op te sporen! Dan maakt de ontdekking van een lijk de zaak nog urgenter. Lukt het Kitt om de moordenaar op tijd te pakken te krijgen en er zo toch nog een goede kerst van te maken…?

Mysterie en boekhandel

Hoe kan een boek met de titel Een mysterie in de boekhandel mij nou niet aanspreken? De cover ziet er aantrekkelijk uit, donker en mysterieus met een stapeltje oude boeken. Boeken, een boekhandel en een mysterie om in te duiken, een absolute no brainer voor mij! Dit is deel twee van de Kitt Hartley serie; deel één was al een fijne cosy crime en ik kon dan ook niet wachten om met dit deel te starten!

Een mysterie in de boekhandel - Helen Cox

Over Een mysterie in de boekhandel

Ook in dit deel gaat Kitt Hartley op geheel eigen wijze een onderzoek starten. Dit keer naar de inbraak in een lokale boekenwinkel. In Een mysterie in de boekhandel wordt Brigadier Charlotte Banks verdacht van mishandeling van de inbreker. Maar waar zijn de boeken gebleven, wat is het motief van de dader en waarom zou Brigadier Banks iemand mishandelen? Met deze vragen gaan Kitt en Evie zelf wat navraag doen om de brigadier te helpen. Maar door alle roddels en achterklap is dit niet een eenvoudig klusje.

Cosy Crime

Een mysterie in de boekhandel is het tweede deel in de Kitt Hartley serie. Kitt Hartley is een bibliothecaris in York. Ze lijkt een voorliefde voor thrillers te hebben en haalt af en toe boeken aan waarvan ze vindt dat deze op de situatie van toepassing zijn. Een echte cosy crime want ook al heeft ze geen politie opleiding gehad, dit weerhoudt haar er niet van om zelf op onderzoek te gaan, de boekenwinkel te bezoeken en te speuren naar de gestolen boeken.

Een mysterie in de boekhandel - Helen Cox

Hedendaagse Miss Marple

Kitt gaat als een hedendaagse Miss Marple op onderzoek uit in Een mysterie in de boekhandel. Het lijkt af en toe alsof ze oprecht verontwaardigt is dat de waardevolle zeldzame boeken weg zijn en ze ontpopt zich als een nieuwsgierige vragenstelster. Evie probeert Brigadier Banks echt te helpen, alleen doet ze dat af en toe wat onhandig waardoor je haast zou willen dat ze thuisbleef, maar ze brengt wel een komische en romantische noot in het geheel.

Eindoordeel

Een mysterie in de boekhandel is voor iedereen die fan is van Agatha Christie en een lekker en spannend leest-snel-weg verhaal wil in een Engelse setting met Lady Grey thee in een klein stadje. Het verhaal is echter wel helemaal van deze tijd met stoere intelligente vrouwen die zelf onderzoekende vragen stellen om achter de waarheid te komen.

Wie is er nog meer fan van Agatha Christie?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 156 keer gelezen


Geef een reactie