Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #22 | Noorwegen & Duncan Laurence

Een kijkje in mijn leven

De vakantie zit erop, en vanaf nu zal er weer wat meer regelmaat zijn in mijn leven. Wat betekent dat ik ook weer wat meer regelmaat kan brengen in artikelen voor op Reviews & Roses. Ik had de afgelopen tijd het gevoel dat ik een beetje achter de feiten aan het aanlopen was. En hoewel jullie gewoon hebben kunnen genieten van twee tot drie artikelen per week, zullen het er nu weer sowieso drie per week zijn. Voorlopig ga ik nog niet terug naar vier per week, gezien ik tijdelijk extra uren maak op kantoor, en dan is vier artikelen helaas gewoon niet haalbaar.

Vakantie Noorwegen

Noorwegen

Toen oktober begon, zaten mijn vriend en ik nog heerlijk te genieten van Noorwegen. Daar bleven we nog tot en met 7 oktober. Het is zo’n prachtig land mensen. Ik zou er nooit zijn geweest als dit land niet op het wensenlijstje van mijn vriend had gestaan, en onverwacht bleek het helemaal mijn ding te zijn. Zo mooi! Binnenkort verschijnt over onze reis nog een serie artikelen.

Open huis

Stefan en ik zijn druk bezig met het zoeken naar een koophuis, en af en toe bezoeken we dan ook een open huis of doen we een bezichtiging. Waar we meestal wel goed op elkaar ingespeeld zijn, blijkt dat onze wensen hier iets verder uit elkaar liggen. We hebben zijn ons gezamenlijke droomhuis nog niet tegengekomen, dus de zoektocht gaat verder. Hebben jullie een koophuis? Hoelang duurde het bij jullie voordat jullie je droomhuis tegenkwamen?

Op visite

Freia

Foto van chocoladerepen in de Freia winkel in Oslo

Na 2,5 week op vakantie te zijn geweest was het natuurlijk ook tijd om bij de thuisblijvers op visite te gaan. Fred & George hadden we thuisgelaten in de goede zorg van onze ouders en buren. Gezien ze wel wat aandacht nodig hebben en de kattenbak altijd behoorlijk vol zit met nummers 2, hadden we besloten meerdere te vragen om op te passen. Gelukkig wilden ze dit allemaal wel en is alles heel goed gegaan. Als dank hebben we iedereen een grote reep echte Noorse melkchocolade gegeven (Freia Melksjokolade). Voor onze ouders hadden we daarnaast ook nog echte Noorse ranja meegenomen (FUN). Uiteraard hadden we dit ook voor onszelf meegenomen, haha. Helaas was de chocolade al vrij snel op na thuiskomst, haha.

30 30 30 30

Afgelopen februari werd mijn vriend 30. Dit was het startschot voor ruim een jaar lang vrienden die 30 worden (dat heb je als je vriendengroep stamt uit de middelbare schooltijd, je bent allemaal rond dezelfde leeftijd haha). In oktober zijn nog drie vrienden 30 geworden en in november volgt er nog één – gefeliciteerd boys! Inmiddels hebben we het eerste feestje gehad, en volgen er in november nog twee waarvan één feestje zelfs bestaat uit een groot mysterie, want de genodigden mogen nog niet weten hoe het gevierd gaat worden. Daarna wordt het aftellen, want de eerstvolgende die 30 wordt, na dit groepje, ben ikzelf!

Yalfu

Yalfu 2019

Op 13 oktober was ik aanwezig bij de tweede editie van Yalfu. Vorig jaar had ik drie petjes op, dit jaar was ik er puur alleen als gast. En ik kwam alleen! Gelukkig zijn er op dit soort events altijd wel een paar bekenden. Zo liep ik onder andere Rosa tegen het lijf, met wie ik gezellig heb gekletst terwijl we op het signeren aan het wachten waren.

Het signeren was dit jaar al veel beter geregeld dan vorig jaar. Ze hadden Victoria Schwab een eigen gedeelte gegeven, en dit afgezet met zo’n wachtrij-lint. Op de andere verdieping zaten alle andere auteurs op een rij. Ik vond het interview van Enrico Galiano erg leuk, en besloot dat ik zijn boek wilde kopen en laten signeren. Maar helaas bleken alle exemplaren al verkocht te zijn. De aanwezige boekhandel bleek echt heel weinig exemplaren te hebben meegenomen, erg jammer.

Ik miste nog wel iets meer informatie tijdens het event zelf. Bijvoorbeeld een plattegrondje en een overzicht van hoe laat alles was. Ik was nu een beetje zoekende, vooral toen ik er net was. Gelukkig was het event verder enorm gezellig. Victoria Schwab is echt een superleuk persoon, en ik ben erg blij met mijn gesigneerde boeken!

10 jaar mijn rijbewijs

Wauw, deze maand had ik mijn rijbewijs gewoon al officieel tien jaar. Voor het eerst moest ik naar het gemeentehuis om hem te laten verlengen. Best bijzonder eigenlijk; het is ongelooflijk dat de tijd zo snel voorbij is gegaan. Want ik herinner me mijn reactie na mijn eerste rijles nog zo goed. Ik zat vol adrenaline, want het was pas mijn eerste les en ik had al 80 – ja kun je het voorstellen, haha – gereden! Ik had goed gespaard voor rijlessen en was direct gek op autorijden. En dat ben ik nu nog steeds. Extra gelukkig ben ik dat ik sinds vorig jaar ook nog eens mag rijden in mijn droomauto.

Concert Duncan Laurence

Duncan Laurence

Jullie kennen Duncan Laurence nog wel toch? De man die het songfestival dit jaar heeft gewonnen. De jongen waar ik groot fan van was toen hij meedeed aan The Voice in 2014. Eindelijk heb ik hem eens in het echt mogen bewonderen, want hij gaf 17 oktober een concert in Groningen. HIJ WAS ZO GOED! De show was spetterend en ik kreeg zoveel zin om te bewegen. Helaas duurde de show van Duncan zelf maar een uurtje, en was het voor mijn gevoel véél te snel voorbij. Ik kan niet wachten tot hij een album uitbrengt!

Castratie

Fred en George

Onze lieve boefjes zijn inmiddels zeven maanden, en het was tijd dat ze gecastreerd zouden worden. Ik vond het uiteindelijk best wel moeilijk om ze achter te laten bij de dierenarts en met lege handen te vertrekken. De schatjes. Ze reageerden allebei heel anders op de narcose. Toen ik ze thuis weer uit hun reisbak liet, waren ze allereerst nog erg gedrogeerd (erg wankel op hun achterpootjes). Maar waar George een beetje down was en alleen even rustig op een fijn plekje wilde liggen, was Fred juist superdruk, wilde overal opspringen (niet handig als je de narcose nog niet 100% uitgewerkt is) en had veel zin in eten en drinken. Gelukkig waren ze in de avond alweer een stuk meer zichzelf. <3

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Ik heb volgens mij maar twee films gekeken deze maand: Rocketman en Aladdin. De eerste is een hele goede film, maar het moet wel je ding zijn. En over Aladdin heb ik gemixte gevoelens.

Series

In september zijn veel series begonnen, waar ik in oktober lekker mee verder ben gegaan. Bijvoorbeeld: Chateau Meiland, Expeditie Robinson

Maar er zijn ook weer enkele favorieten begonnen. Zoals The Good Place, Riverdale (nog steeds een beetje meh) en Legacies! En ik heb enkele nieuwe series uitgeprobeerd. Twee compleet verschillende, namelijk American Crime Story: The Murder of Gianni Versaci en Insatiable. ACS is een bijzonder interessante serie met goed acteerwerk van Darren Chris. En Insatiable is echt veel leuker dan ik had verwacht. En ook de realityserie The Masked Singer; érg leuk!

Boeken

In oktober las ik veel boeken van Victoria (V.E.) Schwab. Zo las ik in Noorwegen This Savage Song en Our Dark Duet uit. Las ik De kleuren van schaduw uit, en begon ik in Vicious. Voor mijn leesclub las ik daarnaast ook nog The Queen’s Rising. Allemaal verrassende boeken met originele settings.

Top 5 best gelezen blogposts

  1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  2. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  3. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  4. 5x Leuke subscription boxen
  5. Is Netflix’ mysterieuze tienerdrama The Society het kijken waard?

Sterren

Wat is het laatste concert dat je hebt bezocht?

Deze post is al 2215 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #22 | Noorwegen & Duncan Laurence

  1. Wat heerlijk om zo terug te kijken op wat je allemaal hebt gedaan! En natuurlijk ken ik Duncan nog – ik zou 24 oktober naar zijn concert gaan in Utrecht, maar helaas is deze verzet. Gelukkig heb ik het nu aanstaande woensdag nog tegoed.