Persberichten #11

Geplaatst op 11 november 2016 door Jessica in Activiteiten, Boeken, Films, Tv-series / 2 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht. En met de cadeautjesperiode in aankomst is het misschien ook een handig overzicht om cadeau ideeën op te doen!

Stripes

Series Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

11.22.63
Koop op DVD | Blu-Ray

11.22.63 – Complete serie

Release: 14 november 2016

Warner Bros. Home Entertainment – 11.22.63 Was een zwarte dag in de wereldgeschiedenis, toen President John F. Kennedy werd vermoord in Dallas. Wat als deze gebeurtenis een allesbepalend keerpunt voor de hedendaagse wereld blijkt te zijn? In de acht-delige miniserie van J.J. Abrams (Star Wars: the Force Awakens, Lost), gebaseerd op het gelijknamige boek van wereldvermaard schrijver Stephen King (The Shining, The Shawshank Redemption), gaat leraar Engels Jake Epping (James Franco; 127 Hours, Milk), terug naar de jaren ’60 om Lee Harvey Oswald, en hopelijk daarmee de moord op John F. Kennedy, te stoppen. Slaagt Jake erin de geschiedenis voor altijd te veranderen? De miniserie 11.22.63 is doorspekt van de unieke Stephen King mysterie en je kunt met moeite weerstaan om alle afleveringen in 1 keer te kijken!

Bonusmaterialen: When the Future Fights Back
Speelduur: 426 minuten
Kijkwijzer: 12; geweld, angst, grof taalgebruik, discriminatie

Ook leuk: 

Recensie | 11.22.63 – Complete serie

Stripes

Looking
Koop op DVD

Looking – Seizoen 1 en 2 + Looking The Movie

Release: 23 november 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 23 november de boxset van Looking, de unieke serie over het gay leven in San Francisco, op DVD. Volg het leven, de liefde en vriendschappen van drie dertigers, hun zoektocht naar hun eigen identiteit en levensgeluk. De boxset Looking bevat het complete eerste en niet eerder uitgebrachte tweede seizoen en als speciaal bonusmateriaal de film Looking.

Speelduur: De boxset bevat 18 afleveringen van 30 minuten
Bonusmateriaal: 80 minuten
Kijkwijzer: 12; seks, grof taalgebruik, drugs- en/ of alcoholmisbruik.

Stripes

Vlucht HS13
Koop op DVD

Vlucht HS13

Release: 15 november 2016

Vanaf 15 november is de spannende serie Vlucht HS13 op DVD verkrijgbaar. De serie met in de hoofdrollen Katja Schuurman (Nieuwe Buren, GTST), Jeroen Spitzenberger (Divorce, Alles is Liefde) en Daniel Boissevain (Gooische Vrouwen, Meiden van de Wit) werd uitgezonden op NPO 3 en was een groot succes. De serie trok gemiddeld 800.000 kijkers. In Vlucht HS13 speelt Katja Schuurman de rol van de succesvolle zakenvrouw Liv. Haar leven wordt op zijn kop gezet als de vlucht, die haar echtgenoot (Daniel Boissevain) heeft geboekt, neerstort op weg naar Barcelona. Waarna zij, haar zoontje Mart, zijn broer Haje (Jeroen Spitzenberger) geconfronteerd worden met bizarre ontwikkelingen die een duister verleden naar boven brengen. Vlucht HS13 is geregisseerd door Hanro Smitsman. De DVD wordt uitgebracht door Just Entertainment.

Vlucht HS13 bestaat uit 10 afleveringen van 45 minuten.

Bekijk hier de trailer.

Speelduur: 10×45 minuten | Taal: Nederlands gesproken | Beeldformaat: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1 | Kijkwijzer: 16 (Geweld, Angst, Grof Taalgebruik)

Stripes

Game of Thrones - Seizoen 6
Koop op DVD | Blu-Ray

Game of Thrones – Seizoen 6

Release: 14 november 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 14 november het complete zesde seizoen van de met een in 2015 Emmy Award bekroonde serie GAME OF THRONES op Blu-rayTM en DVD. De serie blijft een onverminderd TV-fenomeen met 23 Emmy Award nominaties en waanzinnige kijkcijfers. Na de schokkende gebeurtenissen aan het einde van seizoen vijf kijken fans reikhalzend uit naar het zesde seizoen met niet eerder vertoond bonusmateriaal, dat hen wederom op het puntje van de stoel doet zitten! De complete boxset van seizoen 1 t/m 6 is een ware must-have voor fans.

Bonusmaterialen: Commentaar | Deleted scenes | Featurettes
Speelduur: 10 afleveringen van 55 minuten (DVD) en 10 afleveringen van 57 minuten (BD)
De boxset bevat 60 afleveringen
Kijkwijzer: 16: geweld, grof taalgebruik

Stripes

Reign Seizoen 3
Koop op DVD

Reign – Seizoen 3

Release: 7 december

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 7 december het complete derde seizoen van het historische kostuumdrama REIGN op DVD. Fans kijken reikhalzend uit naar de belevenissen van de 16e eeuwse Mary als Koningin van Frankrijk. Wat staat de tienerkoningin dit seizoen te wachten? Geniet van de 18 nieuwe afleveringen van het complete derde seizoen van REIGN op DVD.

Speelduur: 18 afleveringen van 40 minuten
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Stripes

Falling Skies - Seizoen 5
Koop op DVD | Blu-Ray

Falling Skies – Seizoen 5

Release: 7 december

Warner Bros. Home Entertainment – Voor de laatste keer kunnen fans genieten van de belevenissen van Tom Mason (Noah Wyle; ER) in de epische rampenserie FALLING SKIES op Blu-ray™ en DVD. In het vijfde en laatste seizoen van de door Steven Spielberg geproduceerde kwaliteitsserie maken Tom en de 2nd Mass zich na vier jaar onderdrukking op voor het eindgevecht dat het lot van de Aarde bepaalt. Weten zij de vijand voorgoed te verslaan of is de mensheid voor eeuwig verloren? Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 7 december niet alleen de Blu-ray en DVD box van seizoen vijf, maar ook een boxset met alle vijf seizoenen van Falling Skies.

Bonusmaterialen: Featurettes met cast en crew (13 min.) | 2015 Wondercon Q&A (47 min.)
Speelduur: Seizoen 5: 10 afleveringen van 40 minuten
Boxset: 52 afleveringen van 40 minuten
Kijkwijzer: 16; angst, geweld, grof taalgebruik

Stripes

Blindspot - Seizoen 1
Koop op DVD | Blu-Ray

Blindspot – Seizoen 1

Release: 7 december 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Times Square, New York. In een achtergelaten koffer midden op het drukste plein van Amerika ligt een vrouw, naakt en over haar hele lichaam bedekt met tatoeages. Wie ze is en hoe ze daar is gekomen is een raadsel, maar de tatoeage met de naam van FBI agent Kurt Weller (Sullivan Stapleton; Strike Back) op haar rug ontvouwt een labyrint aan geheimen en onthullingen die het lot van de wereld kan veranderen. Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 7 december het complete eerste seizoen van deze pakkende dramaserie, Blindspot. Ga zitten voor 23 spannende afleveringen en niet eerder vertoond beeldmateriaal op Blu-ray en DVD.

Bonusmaterialen: Deleted Scenes (24 min.) | Featurettes met cast & crew (37 min.) | Gag reel (4 min.) | 2015 Comic Con Q&A (15 min.)
Speelduur: 23 afleveringen van 41 minuten
Kijkwijzer: 16; geweld, grof taalgebruik

Stripes

Films Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Middle-Earth 6-Film Collectie

Release: 9 december 2016

Middle-Earth 6-Film Collectie
Koop op DVD | Blu-Ray

Warner Bros. Home Entertainment – Dit najaar brengt Warner Bros. Home Entertainment de twee epische trilogieën van de met een Academy Award® bekroonde filmmaker Peter Jackson1 samen uit in een unieke MIDDLE-EARTH TRILOGIES boxset op Blu-rayTM en DVD. Fans van Midden-Aarde kunnen nu de gehele collectie van The Hobbit en The Lord of the Rings films in huis halen in twee versies: Middle-Earth Trilogies (Blu-rayTM en DVD) en Middle-Earth Trilogies – Extended (Blu-rayTM en DVD).

De extended editie bevat maar liefst 30 discs, bestaande uit The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King. Iedere film bestaat uit de extended editie en al het bonusmateriaal van de voorgaande releases is opgenomen in deze collectie.

De Middle-Earth Trilogies bevat de bioscoopfilms The Hobbit: An Unexpected Journey, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Lord of the Rings: The Return of the King als 6-disc Blu-rayTM of DVD set.

Kijkwijzer: 12; geweld, angst

Stripes

War Dogs
Koop op DVD | Blu-Ray

War Dogs

Release: 21 december 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 21 december de op waargebeurde feiten gebaseerde komische actiefilm War Dogs op Blu-rayTM en DVD. War Dogs, van regisseur Todd Philips (The Hangover trilogie), kent hoofdrollen voor Oscar®genomineerde Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball) en Miles Teller (Whiplash, de Divergent – trilogie) en vertelt het verhaal van twee twintigers die een $300 miljoen dollar contract weten binnen te slepen om de Amerikaanse troepen te voorzien van wapens in de oorlog met Afghanistan. Maar met het grote geld komen nog veel grotere problemen voor het duo. War Dogs is een ongelooflijk en op ware feiten gebaseerd verhaal van twee jongens dat je op het puntje van je stoel doet zitten.

Bonusmaterialen DVD en Blu-ray: Videoclip: Dans mee op het verhaal van de wapenaankopen in deze geanimeerde muziekvideo.
Bonusmaterialen Blu-ray: Generaal Phillips: regisseur Todd Phillips leidt zijn troepen van cast en crew richting één van de meest onverwachte gevechtsterreinen van de geschiedenis! | Toegang verleend: één van Amerika’s meest beruchte wapenhandelaars vertelt zijn verhaal.
Speelduur: 114 minuten, bonusmateriaal: 22 minuten
Kijkwijzer: 16; grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholmisbruik

Stripes

Suicide Squad
Koop op DVD | Blu-Ray | 3D Blu-Ray | 4K Ultra HD Blu-ray

Suicide Squad

Release: 3 december 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 3 december de Blu-rayTM en DVD release van SUICIDE SQUAD, de op bekende DC Comics personages gebaseerde actiefilm van David Ayer (Fury, End of Watch). De film is vanaf 18 november verkrijgbaar via iTunes. De hoofdrollen worden vertolkt door Oscar® genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness), Oscar® winnaar Jared Leto (Dallas Buyers Club), Margot Robbie (The Wolf of Wall Street, Focus), Joel Kinnaman (Run All Night, The Killing), Cara Delevingne (Anna Karenina, Paper Towns) en Oscar® genomineerde Viola Davis (The Help, Doubt). De extended cut Steelbook editie en Blu-ray bevat maar liefst 13 minuten niet eerder vertoond filmmateriaal. De actie spat van het scherm met de waanzinnige en onbevreesde Super Schurken die zich inzetten tegen groter kwaad.

Speelduur: 123 minuten, exclusief bonusmateriaal
Kijkwijzer: 12; angst, geweld, grof taalgebruik

Ook leuk:

Filmrecensie | Suicide Squad

Stripes

Ice Age 5 Collision Course
Koop op DVD | Blu-Ray | 3D Blu-Ray | 4K Ultra HD Blu-ray

Ice Age 5: Collision Course

Release: 16 november 2016

20th Century Fox – Haal de wanten en mutsen maar alvast uit de kast want 16 november staat volledig in het teken van ijspret dankzij de DVD en (3D) Blu-ray release van Ice Age Collision Course!

In deze film beleven de stoere helden van Ice Age alweer hun vijfde spannende en grappige avontuur. Ideaal om te kijken op een koude zondagmiddag, cadeau te geven met Sinterklaas of te kijken tijdens de feestdagen.

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Gewoon Kyara - Olga van der Meer
Koop als Paperback

Gewoon Kyara – Olga van der Meer

Ellesy – Soms zijn verhalen te groot om in één boek te vatten. Olga van der Meer ervaarde dit met Alias Kiki en schreef daarom het vervolg Gewoon Kyara. Dit verhaal is er speciaal voor lezers van het eerste deel, maar kan ook worden gelezen door iedereen die nu in het verhaal springt.

In Gewoon Kyara heeft Kyara haar verleden in een exclusieve nachtclub achter zich gelaten en samen met Roelof bouwt ze heel voorzichtig een leven op. Dat valt niet mee. Roelof heeft toch meer moeite met Kyara’s vroegere werk en de relatie loopt stuk. Kyara zit niet bij de pakken neer en krijgt een onverwacht grote kans als ze wordt ontdekt door de regionale tv-zender. Het enige wat haar niet met rust laat, is haar verleden, en ze moet het uiteindelijk met hulp uit heel onverwachte hoek doen…

Gewoon Kyara is vanaf medio oktober 2016 verkrijgbaar en is het zelfstandig te lezen vervolg op Alias Kiki.

Gewoon Kyara, relaxroman | Auteur: Olga van der Meer | Uitgave: Uitgeverij Ellessy | ISBN: 978-90-8660-316-9 | Prijs: € 16,95

Stripes

Crash - Ellen Lina
Koop als Paperback

Crash – Ellen Lina

Ellesy – Nog voor het verschijnen van haar nieuwste roman ontvangt auteur Ellen Lina al lof over Crash. Haar vierde boek wordt op zaterdag 5 november gepresenteerd bij Het Colofon in Arnhem en heeft als extra bijzonderheid een eigen soundtrack.

In Crash wordt de eenendertigjarig eigenaresse van een kookwinkel gevolgd nadat zij een vliegramp overleeft. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar en werkzaam op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende. Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte?

Crash is vanaf 5 november 2016 verkrijgbaar.

Crash, relaxroman+ | Auteur: Ellen Lina | Uitgave: Uitgeverij Ellessy | ISBN: 978-90-8660-321-3 | Prijs: € 19,95

Stripes

Duizend Hoog - Katherine McGee
Koop als Paperback

Duizend Hoog – Katherine McGee

Uitgeverij Moon – YA boek Duizend Hoog is Gossip Girl in het nieuwe tijdperk- letterlijk.
New York, 2118. De stad van innovatie en dromen. Een groep tieners woont in een superwolkenkrabber van 1000 verdiepingen hoog aan Manhattans Upper East Side, waarin de bewoners zich een weg omhoog worstelen. Successen, nederlagen en valkuilen volgen elkaar in hoog tempo op, het is niet niks om te leven in een van de meest iconische gebouwen ter wereld. Iedereen wil iets, en iedereen heeft iets te verliezen…
Maar dan springt een meisje van de superwolkenkrabber. Haar dood brengt een schandaal aan het licht dat zowel de elite op de bovenste verdieping als de gewone bewoners van de laagste verdiepingen aangaat. In deze wereld wordt ‘wie hoog klimt kan laag vallen’ wel heel letterlijk…

Good to know:

 • Roddels en romantiek in 2118 in New York;
 • De nieuwe YA-hype, extreem verslavend;
 • Futuristische Gossip Girl;
 • Auteur Katherine McGee werkte hiervoor als redacteur aan series als Pretty Little Liars en De 100.
 • Rechten verkocht aan 22 landen;
 • Bij ABC is een TV-serie, gebaseerd op het eerste deel van Duizend hoog, in de maak.

Technische info: Titel: Duizend hoog | Auteur: Katherine McGee | Originele titel: The Thousandth Floor | Vertaling: Suzanne Braam, Karin Pijl | Uitvoering: Paperback | Omvang: 432 p. | ISBN: 9789048827589 |Prijs: € 19.99 | Moon Uitgevers | verschijnt 15-11-2016

Stripes

Netflix banner

Stripes

Ervaar de 4 jaargetijden in de Gilmore Girls: A Year in the Life posters

Te zien vanaf 25 november 2016

Gilmore Girls A Year in the Life

Netflix – Ga mee op de langverwachte en onvergetelijke trip naar Stars Hollow in de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls: A Year in the Life! Vier posters met Lorelai en Rory Gilmore in sfeervolle seizoensettings brengen je alvast in de stemming.

Negen jaar na ons laatste kijkje in Stars Hollow, bevinden de leading ladies zich ieder op een kruispunt in hun leven: Lorelai’s relatie met Luke staat zenuwslopend stil, Rory’s journalistieke carrière lijkt al on hold voordat hij kon beginnen en Emily’s wereld wordt op zijn kop gezet na het vroegtijdig overlijden van haar echtgenoot Richard.

 

Gilmore Girls: A Year in the Life wordt verteld in vier hoofdstukken van ieder 90 minuten: winter, lente, zomer en herfst. Van ontelbare koffies in Luke’s Diner tot de dromerige Dragonfly Inn en natuurlijk de unieke liefde en gevatte humor tussen moeder en dochter, alles komt weer tot leven alsof het nooit is weggeweest.

 

De gehele originele cast, bestaande uit Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Alexis Bledel (Rory Gilmore), Scott Patterson (Luke Danes), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Keiko Agena (Lane Kim), Sean Gunn (Kirk Gleason), Milo Ventimiglia (Jess Mariano), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Liza Weil (Paris Geller), Yanic Truesdale (Michel Gerard), Jared Padalecki (Dean Forester) en David Sutcliffe (Christopher Hayden) nemen opnieuw hun intrek in het pittoreske stadje waar de serie zich afspeelt.

 

Alle vier de afleveringen van Gilmore Girls: A Year in the Life zijn vanaf 25 november wereldwijd en exclusief te zien op Netflix. 

 

 

Bekijk ook de ‘We’re Back’ featurette, waarin de hoofdrolspelers aan het woord komen over de oude en nieuwe afleveringen.

 

Stripes

Eerste beelden Gilmore Girls: A Year in the Life in officiele trailer

Gilmore Girls A Year in the Life character posters

Netflix – Winter, Spring, Summer or Fall, all you have to is call… om de exclusieve eerste blik te krijgen op Gilmore Girls: A Year in the Life! Neem een momentje voor jezelf, pak een flinke mok koffie en geniet van al deze Gilmore gezelligheid met Lorelai, Rory, Emily, Luke en de andere vertrouwde gezichten van Stars Hollow

 

 

Ook zijn er 3 nieuwe character posters vrijgegeven met daarop Lorelai en Rory, Emily en Luke.

 

Stripes

Fuller House - Seizoen 2Fuller House is terug!

Seizoen 2 vanaf 9 december wereldwijd te zien op Netflix

 

Bekijk de eerste reeks foto’s van Fuller House hier.
In de spinoff serie, Fuller House, kan het leven tegelijkertijd een onverwachte wending nemen en je terugbrengen naar vertrouwd terrein. In seizoen 2 woont de jonge moeder en dierenarts D.J. Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure), na het overlijden van haar man, plotseling weer in haar ouderlijk huis samen met zusje Stephanie Tanner (Jodie Sweetin) en beste vriendin en tevens alleenstaande moeder Kimmy Gibbler (Andrea Barber). De drie vrouwen steunen elkaar met de nodige dosis liefde en humor in hun zoektocht naar de balans tussen het moederschap en carrière.

 

Het Tanner-huis is voller dan ooit met DJ’s drie zoons; de ongemakkelijke puber Jackson, de neurotische 7-jaar oude Max en baby Tommy Jr.; maar ook Kimmy’s pittige tienerdochter Ramona en haar ex-man Fernando die allemaal onder hetzelfde dak wonen. In het tweede seizoen beleeft de familie een nieuw jaar gevuld met kleine en grote momenten zoals de start van een nieuw schooljaar, ontluikende romances en complete familie reünies tijdens de feestdagen. Er gaat niets boven Halloween, Thanksgiving, Kerst en Oud & Nieuw vieren met de mensen waar je van houdt, omdat het leven nu eenmaal leuker is met familie.

 

Stripes

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate EventsLemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Netflix – Ontmoet Graaf Olaf liever niet in Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events.

We smeken je om je ogen af te wenden voordat je een eerste blik werpt op het laaghartige voorkomen van Graaf Olaf in de Netflix Originals serie Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events. Acteur Neil Patrick Harris deelde deze weerzinwekkende video op Twitter tot afgrijzen van zijn goede en trouwe volgers.

“If you like watching stories in which children enjoy pleasant rides in truck beds, on their way to colorful destinations where they finally solve the curious mysteries plaguing their lives…That story is streaming elsewhere.” — Lemony Snicket

Gebaseerd op de internationale bestseller boekenreeks van Lemony Snicket (aka Daniel Handler), met in de hoofdrol Emmy en Tony award winnaar Neil Patrick Harris, vertelt Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events het tragische verhaal van de Baudelaire weeskinderen. De kwaadwillige graaf Olaf, tevens voogd van Violet, Klaus en Sunny, wil koste wat kost hun erfenis in handen krijgen.

De kinderen moeten Olaf continu te slim af zijn om zijn snode plannen en vele vermommingen te verijdelen en zo details boven water te krijgen over de mysterieuze dood van hun ouders.

De acht afleveringen tellende serie is een Netflix Original productie van uitvoerend producent Barry Sonnenfeld (Men in Black, Pushing Daisies) en Daniel Handler. Naast Neil Patrick Harris (How I met your mother, Gone Girl) bestaat de cast uit Patrick Warburton (Seinfeld, Rules of Engagement), Joan Cusack, Malina Weissman en Louis Hynes.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events is vanaf 13 januari 2017 exclusief op Netflix te zien.

Stripes

Spelletjes banner

Stripes

Met de gezelschapsspellen van Just Games wordt december echt de gezelligste maand van het jaar

Just Games

Just Games – De maand december is dé spelletjesmaand bij uitstek. Lekker de tijd om samen met je familie of vrienden in de donkere dagen voor Kerst en tijdens de Kerstvakantie een gezelschapsspel met elkaar te spelen. Of je nu op zoek bent naar een leuk spel voor de kleintjes, een uitdagende breinbreker of een spannend bordspel: spellenuitgever Just Games biedt voor ieder wat wils!

Van het overleven op een onbewoond eiland en het strijden tegen je kampleden in Expeditie Robinson, tot het ontmaskeren van De Mol, je onderdompelen in de criminele wereld met Penoza of het beantwoorden van de quizvragen in De Slimste Mens ter Wereld of Per Seconde Wijzer: Just Games brengt de spannende TV-beleving naar jouw huiskamer. Voor de kinderen is er het bordspel van het populaire klusduo Buurman & Buurman, genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016. Met de spellen van Just Games worden de feestdagen ongekend gezellig.

 • Expeditie Robinson – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 10+ jaar Aantal spelers: 2 – 6 spelers
 • Wie is de Mol – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 12+ jaar Aantal spelers: 3 – 6 spelers
 • De Slimste Mens ter Wereld – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €34,99 Leeftijd: 12+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Buurman en Buurman – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 6+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Penoza – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €29,99 Leeftijd: 16+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Per Seconde Wijzer – het bordspel – Verkoopadviesprijs: €29,95 Leeftijd: 12+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Autodrop: het doldwaze bordspel – Verkoopadviesprijs: €24,95 Leeftijd: 13+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • NOS Jeugdjournaal bordspel – Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 8+ jaar Aantal spelers: 2 – 4 spelers

Stripes

Escape Room The GameEscape Room The Game winnaar speelgoed van het jaar 2016 categorie 12 plus spellen

9 november 2016 – Vandaag is Escape Room The Game van Identity Games uitgeroepen tot Speelgoed van Jaar 2016. Samen met vier andere genomineerden ging Escape Room The Game de strijd aan in de categorie 12 Plus Spellen. Zowel de jury als het publiek verkoos het innovatieve bordspel Escape Room The Game tot beste speelgoedartikel van 2016.

Carina Kortenoeven, Marketing Manager Retail Benelux van Identity Games, is bijzonder trots op deze onderscheiding: “We waren heel trots toen we hoorden dat de vakjury Escape Room The Game had genomineerd. Dat we nu ook nog hebben gewonnen is helemaal fantastisch. Het is een mooie ‘seal of approval’, die de consument helpt bij de keuze van een nieuw spel.”

Het juryrapport Escape Room The Game luidt als volgt: “Een eigentijds en modern spel met spanning en sensatie. Dit is escape room op eigen locatie/in je eigen huiskamer. Een uitdaging om het op tijd te redden.”

”Het spel vraagt een breed assortiment aan oplossings- en communicatievaardigheden. Het is een sociaal spel bij uitstek, waarbij de spelers elk op hun eigen manier meespelen. De ‘vragen’ die moeten worden opgelost zijn divers en vragen om goed waarnemen en oplossend vermogen op allerlei terreinen”, aldus de ontwikkelingspsycholoog van Speelgoed van het Jaar 2016.

Stripes

Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World mobiele game

Verschijnt november 2016

Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World mobiele game

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Interactive Entertainment kondigt vandaag Fantastic Beasts: Cases From The Wizarding World aan, een nieuwe verborgen objecten mobiele game geïnspireerd op de Harry Potter en Fantastic Beasts films. De game is vanaf 17 november beschikbaar, een dag na de release van de langverwachte Warner Bros. Pictures bioscoopfilm Fantastic Beasts and Where to Find Them. De game is te downloaden via de App Store voor iPhone en iPad en via Google Play voor Android mobiele apparaten.

Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World is ontwikkeld door Mediatonic in samenwerking met WB Games San Francisco. De game biedt spelers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de Wizarding World als nieuwe leerlingen van het Ministry of Magic. Spelers bezoeken bekende locaties zoals de Leaky Cauldron, Diagon Alley en Hogsmeade waar zij gloednieuwe magische mysteries ontdekken. Door verborgen objecten te ontdekken, bewijsmateriaal te analyseren, toverspreuken te gebruiken en toverdrank te brouwen, onderzoeken en ontrafelen spelers onverklaarbare gebeurtenissen en beschermen daarmee magische wezens.

“We zijn enorm verheugd om fans een nieuwe mobiele game te bieden die geïnspireerd is op J.K. Rowling’s Wizarding World en die spelers uitnodigt om hun eigen fantastische wezens te ontdekken,” aldus David Haddad, President, Warner Bros. Interactive Entertainment. “Fantastic Beasts: Cases from the Wizarding World biedt een plezierige magische mobiele ervaring voor alle spelers.”

Spelers kunnen hun Wizarding World ervaring delen met vrienden en medeleerlingen door in te loggen op Facebook. Daar kunnen ze ook de voortgang van anderen zien en een helpende hand bieden. Fantastic Beasts: Cases From The Wizarding World is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.

Stripes

EmotifyBegrijp de taal van de emoticons en win het spel

Verkrijgbaar vanaf november 2016

Jumbo – Een happy face, duim of een hartje; emoticons zijn niet meer weg te denken uit onze digitale vocabulaire. Een emoticon is makkelijk verstuurd, laat je gevoelens zien en is vaak bijzonder grappig. Wat als je alleen maar in emoticons zou kunnen communiceren? Met Emotify, het nieuwe partyspel van Koninklijke Jumbo, proberen spelers woorden in zes verschillende categorieën, zoals TV-programma’s, bekende personen en merken enkel via emoticons uit te drukken. Hoe creatief ben jij? Gebruik de universele taal van emoticons!

Het spelverloop
Speel Emotify in twee teams van twee of meer spelers. Elk team start met tien emoticon kaartjes. Om de beurt draait een speler aan de draaischijf, waarmee de categorie wordt bepaald: Vrije tijd, Personen, Plaatsen, Acties, Merken of Vrienden. Spelers mogen binnen de categorie zelf kiezen welk antwoord ze willen uitbeelden. Dit antwoord schrijven ze in het geheim op een bordje zodat niemand het kan zien. De speler brengt met de beschikbare emoticon kaartjes het woord over aan zijn team. Wanneer zijn team het juiste antwoord raadt binnen de tijd, gaan de gebruikte emoticons uit het spel. Het eerste team dat alle emoticons heeft weggespeeld, heeft gewonnen!

Dankzij de universele taal van emoticons is Emotify een geweldig spel voor jong en oud. Het spel is altijd up-to-date en biedt eindeloos speelplezier omdat de speler zelf het juiste antwoord bepaalt. Emotify is het ideale cadeau voor de feestdagen! Ben jij klaar voor de uitdaging?

Emotify is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar en kan gespeeld worden met 4 tot 20 spelers. Een potje duurt gemiddeld 30 minuten. Emotify is vanaf begin november exclusief verkrijgbaar bij Intertoys, Bart Smit en Toys XL voor € 24,99.

Stripes

Films overig nieuws banner

Stripes

GunhandGunhand: An indie, western, feature film that will be filmed in Europe

Michel Volwater – Mijn naam is Michel Volwater en op het moment ben ik bezig met het produceren van mijn 2e lange speelfilm genaamd ‘Gunhand’. ‘Gunhand’ moet een traditionele western worden zoals de klassiekers uit de jaren 60/70, maar wij willen het genre moderniseren voor de kijker van nu. De film is gritty, wat kleiner qua schaal dan de grote Hollywood producties en vooral character driven. De film zal Engelstalig worden en wij willen de film in 2017 gaan draaien in Nederland en Spanje.

Een film met een internationale karakter, daar hebben wij wel ervaring mee. De regisseur Rey Agaoglu heeft eerder de film ‘Devil Mountain’ gemaakt, dat is een korte, Japanse samurai film die is opgenomen in Duitsland en Nederland. Zelf co-produceerde ik de Engelstalige feature film ‘Purgatorium’ en ik produceerde de Franstalige korte film ‘MAGASIN’, welke o.a. heeft gedraaid op Goshort, het Nederlands Film Festival en filmfestivals in Italië en Canada.

Totaal willen wij minimaal €100.000,- ophalen via IndieGoGo en dat is een groot bedrag, maar wel nodig voor een project zoals ‘Gunhand’. Dit is het minimale wat wij nodig hebben om de film te kunnen maken, ik noem het ‘Plan C’. Daarnaast gaan wij na de crowdfunding kijken naar o.a. co-producenten, investeerders en mag ik vanaf volgend jaar beginnen met het indienen van aanvragen bij het Nederlands Filmfonds.

Uiteindelijk zal het project alleen slagen als het wordt gesteund door honderden, zo niet duizenden mensen.

Bekijk een teaser en bezoek de website.

Stripes

Overig banner

Stripes

Coffeecompany Short Novel Award – eerste schrijfwedstrijd voor de korte literaire roman gaat van start

Coffee Company Award

Xander Uitgevers – Dit najaar starten Coffeecompany en Xander Uitgevers een zoektocht naar de meest originele, pakkende en veelbelovende korte roman. De inzendperiode voor het manuscript tussen de 10.000 en 30.000 woorden sluit 30 november 2016 om 00.00 uur.

De korte roman – of novelle – leent zich uitstekend voor aspirant-schrijvers om hun eigen stem te ontwikkelen. Dit onterecht onderbelichte genre kent vele prachtige titels van schrijvers als Truman Capote, F. Scott Fitzgerald en Gerard Reve.

Deze award is dan ook dé wedstrijd voor talentvolle bloggers, verhalenvertellers en anderen die dromen van hun eigen boek. De wedstrijd wordt ondersteund door schrijfworkshops in verschillende Coffeecompany-locaties.

Het winnende manuscript wordt eind januari 2017 bekend gemaakt. De winnaar wint een uitgeefcontract van de korte roman bij Xander Uitgevers. Zij bieden redactionele ondersteuning tijdens het uitwerken van het manuscript, landelijke promotie en distributie via de gebruikelijke kanalen van de uitgeverij. De roman wordt aangeboden aan alle boekhandelaren in Nederland en België. Ook wordt het verkocht bij alle vestigingen van de Coffeecompany.

De jury zal bestaan uit Auke Hulst (schrijver), Janneke Siebelink, (hoofdredacteur boeken bol.com), Haro Kraak (recensent de Volkskrant) en Maartje Kroonen (Athenaeum Boekhandel).

Stripes

Wat vond jij het interessantste persbericht?

Deze post is al 1143 keer gelezen

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

2 responses to “Persberichten #11

 1. Holy moly, dat is nog eens een hoop leuke nieuwe en interessante dingen. Dat er nog zoveel op dvd en blueray wordt uitgebracht. Persoonlijk had ik verwacht dat dat wel over was door dingen als Netflix, videoland en andere on-demand diensten. Zelf wil ik nog steeds 11-22-63 zien, dat lijkt me zo goed. Fuller house is me erg tegengevallen, vooral veel sentiment, maar niet meer van deze tijd.

  • Ik denk persoonlijk dat ze nog heel lang blu-rays zullen blijven maken.

   11.22.63 moet je echt bovenaan je lijstje zetten, die is echt heel goed!
   Fuller House vond ik ook niet heel bijzonder, maar kijkt wel lekker weg als je iets simpels en korts wilt. Nu ik Full House ook eindelijk heb gekeken snap ik de vele knipogen ook veel beter, haha.