Persberichten #22

Geplaatst op 24 oktober 2017 door Jessica in Boeken, Films, Tv-series / 2 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht.

Stripes

Series Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Warner Bros. Home Entertainment presenteert een brede reeks najaarscollectie boxsets

DC

Media Tornado – Met de feestdagen in het vooruitzicht kijkt Nederland uit naar avonden bingewatchen met de beste series die nu verkrijgbaar zijn. Warner Bros. Home Entertainment presenteert dit najaar een bijzondere reeks boxsets uit haar rijke catalogus op Blu-ray™ en DVD: van hitseries als Friends en klassiekers als Harry Potter tot familie- en actiefilms. Het ideale cadeau om te geven of om te krijgen!

Game of Thrones S1 – 7
Winter is Coming! Dit alle records verbrekende fenomeen is nu gebundeld is een prachtige boxset met alle zeven seizoenen en bevat onder andere de meest bekeken première- en finale aflevering in de HBO-geschiedenis. In de strijd om de ijzeren troon vechten legers, draken, reuzen en dappere ridders voor hun plek in het Koninkrijk van Westeros, waarin niks of niemand gespaard wordt.

DC Comics
De feestdagen zijn het uitgelezen moment om het ‘juiste’ te doen. Laat de superheld in je los met de iconische DC Comics boxsets. Van Arrow S1 -5, The Flash S1 -3 en Dark Knight Trilogie op Blu-ray™ en DVD tot de Wonder Woman DVD-collectie die de Wonder Woman TV-serie bevat en opnieuw wordt uitgebracht door Warner Bros. Home Entertainment ter gelegenheid van de film Wonder Woman die dit jaar is uitgebracht. Dompel je je liever onder in de wereld van het kwaad? Zet je dan schrap met de DC Villians DVD boxset met maar liefst drie animatiefilms, met in de hoofdrol Harley Quinn, de Joker, Poison Ivy en Deadshot. Alle superhelden komen samen in de DC Comics Movie Collection, met daarin de films Man of Steel, Batman vs. Superman, Suicide Squad en Wonder Woman.

Pretty Little Liars Complete Collection
De complete serie van het populaire drama-mysterie Pretty Little Liars is nu gebundeld in een onmisbare DVD box. De vriendinnen uit het stadje Rosewood worden na de vermissing van hun vriendin lastig gevallen door iemand die zichzelf ‘A’ noemt en al hun geheimen kent. Terwijl ze proberen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, ontrafelen ze steeds meer over mysterieuze verdwijning van hun vrienden en zetten ze alles op alles om A te ontmaskeren. Beleef nu alle seizoenen in één keer achter elkaar en achterhaal het verhaal achter de ongrijpbare ‘A’.

Sterren

Het langverwachte bloedstollende nieuwe seizoen van Game of Thrones

Verkrijgbaar op Blu-ray™ en DVD op 11 december 2017

Game of ThronesMedia Tornado – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 11 december het complete zevende seizoen van de met Emmy Awards bekroonde serie GAME OF THRONES op Blu-ray™ en DVD. Dit record brekende fenomeen, op IMDb beoordeeld met een 9,5, is terug van weggeweest en is het wachten meer dan waard! De strijd om de ijzeren troon is nog altijd gaande, echter ligt er een andere vijand op de loer die alle families zou kunnen uitschakelen. Met actie van begin tot eind en de meest epische gevechten tot nu toe! De HBO® dramaserie Game of Thrones: Het complete zevende seizoen is vanaf 11 december verkrijgbaar op Blu-ray™ en DVD, met een exclusieve geanimeerde historie van The Seven Kingdoms en audio commentaar voor elke aflevering. Dit zevende seizoen van Game of Thrones bevat de meest bekeken première- en finale aflevering in de HBO-geschiedenis, en is daarnaast ook de meest bekroonde dramaserie in de Emmy-geschiedenis, met tot op heden 109 nominaties en twee Emmy Awards voor beste dramaserie.

Bonusmaterialen Blu-ray en DVD: Conquest & Rebellion | Audio- commentaar | Featurettes
Releasedatum: 11 december op Blu-ray™ en DVD
Speelduur: 7 afleveringen van 57 minuten (Blu-ray) / 7 afleveringen van 55 minuten (DVD)
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik

Sterren

Warner Bros. Home Entertainment presenteert spannende series voor de koude dagen

Pretty Little Liars - The Vampire Diaries - Arrow

Media Tornado – Warner Bros. Home Entertainment biedt het ultieme vermaak in november met verschillende spannende series. Meiden kunnen bingewatchen met de nieuwe seizoenen van Pretty Little Liars, The Vampire Diaries en The Originals. Arrow seizoen 5 verschijnt op zowel Blu-ray als DVD en biedt vermaak voor fans van DC Comics en superhelden. Kinderen kunnen nieuwe avonturen beleven met de helden van LEGO Nexo Knights seizoen 3.

Pretty Little Liars seizoen 7 op DVD
Nu bekend is wat er met A gebeurd is kunnen de meiden nog steeds niet rusten. Want de vragen waarom, hoe, wat en waar zijn nog niet beantwoord…

Releasedatum: 8 november 2017
Kijkwijzer: 12, geweld, angst, grof taalgebruik, drugs- en/of alcoholgebruik
Speelduur: 20 afleveringen van 42 minuten

The Vampire Diaries seizoen 8 op Blu-ray en DVD
Seizoen 8 van The Vampire Diaries, winnaar van 21 Teen Choice Awards, is het laatste seizoen van deze succesvolle serie. In dit laatste seizoen zien we Bonnie en Stefan die tevergeefs Damon en Enzo proberen te vinden. Damon en Enzo zijn spoorloos verdwenen na het openen van een geheimzinnige kluis.

Releasedatum: 8 november 2017
Kijkwijzer: 16, geweld, angst
Speelduur: 16 afleveringen van 40 minuten

The Originals seizoen 4 op DVD
Deze succesvolle spin-off van The Vampire Diaries kent een grote fanbase. In deze serie reist Klaus samen met zijn broer en zus af naar New Orleans in verband met een bedreiging. Ze hebben de stad opgebouwd en zijn er sinds 1919 niet meer geweest, in verband met hun wraakzuchtige vader.

Releasedatum: 22 november 2017
Kijkwijzer: 16, geweld, angst, grof taalgebruik
Speelduur: 13 afleveringen van 40 minuten

Arrow seizoen 5 op Blu-ray en DVD
In seizoen 5 start Oliver met het trainen van nieuwe jonge superhelden ‘Wild Dog, ‘Artemis’, ‘Mister Terrific’ en ‘Ragman’, om zijn team compleet te maken. Oliver moet naast het trainen, zijn burgemeesterschap en het beschermen van de stad, ook zijn eigen leven beschermen, als een dodelijke schurk uit zijn verleden weer opduikt.

Releasedatum: 22 november 2017
Kijkwijzer: 16, geweld, grof taalgebruik
Speelduur: 23 afleveringen 40 minuten

Sterren

Het fictieve Westworld opent haar deuren in de HBO-serie Westworld – Seizoen 1

Vanaf 8 november verkrijgbaar op 4K UHD, Blu-ray en DVD

Westworld Seizoen 1Media Tornado – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 8 november het langverwachte eerste seizoen van Westworld op 4K UHD, Blu-ray en DVD en is daarmee de eerste televisieserie die wordt uitgebracht op 4K UHD. Deze topserie van HBO is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van Michael Crichton uit 1973. Westworld wordt op IMDb beoordeeld met een 9 en is een serie die je gezien moet hebben. Cowboys, pistolen, paarden en saloons; waan je in een andere wereld in het visueel prachtige Westworld!

Bonusmateriaal
Bonusmateriaal van ruim 90 minuten bestaat onder andere uit:

 • About the series
 • An invitation to the set
 • The Big Moment: Teddy vs the Man in Black – Duik diep in cruciale scènes met intriges, drama en openbaring.
 • Imagining the Man Title – De showlopers bespreken het gebruik van iconische beelden als bouwstenen om een iconische openingstitel te creëren.
 • Reality of A.I.
 • Gag Reel
 • The Key to the Chords

Releasedatum: 8 november 2017
Speelduur: 10 afleveringen van 40 minuten + ruim 90 minuten bonusmateriaal
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld en grof taalgebruik

Stripes

Films Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

Warner Bros. Home Entertainment presenteert een brede reeks najaarscollectie boxsets

Acteur boxsets

Media Tornado – Met de feestdagen in het vooruitzicht kijkt Nederland uit naar avonden bingewatchen met de beste series die nu verkrijgbaar zijn. Warner Bros. Home Entertainment presenteert dit najaar een bijzondere reeks boxsets uit haar rijke catalogus op Blu-ray™ en DVD: van hitseries als Friends en klassiekers als Harry Potter tot familie- en actiefilms. Het ideale cadeau om te geven of om te krijgen!

Batman vs Superman Extended Edition/ Man of Steel
In hét superheldenepos namen de alter ego’s van Bruce Wayne en Clark Kent het tegen elkaar op in een spetterend gevecht. Batman vs Superman: Dawn of Justice bouwt verder op het verhaal van Man of Steel en vormt de start van het DC Cinematic Universe. Deze box is beschikbaar op 4K UHD, Blu-ray™ en DVD.

Harry Potter v Fantastic Beasts low.jpgHarry Potter 1-8 en Fantastic Beasts
Laat de magie deze feestdagen van het TV-scherm spatten met de betoverende combi-boxset van alle acht Harry Potter films in een nieuw jasje en de fantasy prequel Fantastic Beasts, ook van de hand van J.K. Rowling. Een onmisbare boxset voor alle liefhebbers van Harry Potter! The Hobbit low.jpg

The Hobbit Collection en The Hobbit Extended Edition Collection
Een vastberaden bondgenootschap, wanhopige elfen, een angstaanjagende draak en een hele bijzondere ring; Bilbo’s trip door Midden-Aarde was zeker geen plezierreisje. De (extended edition) collection van The Hobbit boxset bevat niet alleen de drie films, maar ook alle bonusmaterialen van deze sprookjesachtige trilogie. Verkrijgbaar op DVD en (3D) Blu-ray™.

Me Before You / Collateral Beauty
De meeslepende liefdesfilm Me Before You en ensemblefilm Collateral Beauty zijn bijeen gebracht in een mooie boxset, perfect voor de feestdagen. Collateral Beauty, met in de hoofdrol Will Smith vertelt het verhaal van een succesvol reclameman die in de put raakt wanneer zijn zoontje overlijdt. Leef daarna mee in het bijzondere verhaal van de verlamde jonge miljonair die iedereen buitensluit, tot hij zijn nieuwe verpleegster ontmoet.

Acteur-boxsets
In de Eastwood boxset zijn tien prachtige Clint Eastwood films gebundeld. Ook Ben Affleck’s films zijn verzameld in de unieke Ben Affleck boxset met een selectie van zijn films, waaronder Argo en Live By Night. Wie geen genoeg kan krijgen van actie kan zijn hart ophalen met de Stallone boxset die de films Creed, Cobra, Demolition Man, Tango and Cash, Assassins, The Specialist, Grudge Match en Victory bevat. Ter gelegenheid van zijn veertigste sterfdag brengt Warner Bros. Home Entertainment een unieke Elvis Presley verzamelbox uit met 8 film met onder andere Viva Las Vegas en Jailhouse Rock. Een echte mushave voor iedere Elvis liefhebber.

Sterren

Verschrikkelijke Ikke 3

Vanaf 8 november op DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D

Verschrikkelijke Ikke 3

Triple P Entertainment – Na Verschrikkelijke Ikke, Verschrikkelijke Ikke 2, en de hit van 2015 Minions, komt Illumination met een nieuw avontuur van Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions!

Nadat Gru wordt ontslagen bij de Anti-Schurken Vereniging omdat hij Balthazar Bratt heeft laten ontsnappen krijgt Gru last van een identiteitscrisis. Tot er op een dag een mysterieuze vreemdeling voor de deur staat om hem te vertellen dat hij een tweelingbroer heeft. Een tweelingbroer die er alles voor over heeft om net zo een verschrikkelijke superschurk te worden. Gru zal opnieuw ontdekken hoe goed het voelt om slecht te zijn.

Bonusmateriaal

 • Mini-film
 • Deleted scene met intro door Dana Gaier
 • Minion-momenten
 • Karakterschetsen
 • Making of Verschrikkelijke Ikke 3
 • Het maken van Dru
 • De AVL-bestanden
 • En meer!

Sterren

Transformers: The Last Knight

Vanaf 1 november op DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D en Blu-ray 4k ultra HD

Transformers

Triple P Entertainment – Van regisseur Michael Bay en uitvoerend producent Steven Spielberg komt de grootste, meest explosieve Transformers tot nu toe. De grootste held ter wereld wordt onze grootste vijand wanneer Optimus Prime Cybertron wil redden door de aarde te vernietigen. Nu moeten Bumblebee en Cade Yeager (Mark Wahlberg) met de Autobots de strijd aangaan tegen hun voormalige bondgenoot om de mensheid te behoeden voor uitroeiing. In het laatste deel van deze bekende filmreeks zijn o.a. Sir Anthony Hopkins (Hannibal, The Silence of the Lambs), Josh Duhamel (Transformers), Stanley Tucci (The Hunger Games) en Laura Haddock (Guardians of the Galaxy) te zien. Transformers: The Last Knight is vanaf 1 november beschikbaar op DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D en Blu-ray 4k ultra HD.

In de actie-film Transformers: The Last Knight zijn de mensheid en de Transformers in staat van oorlog. De sleutel tot het redden van de toekomst ligt begraven in de geheimen van het verleden, in de verborgen geschiedenis van Transformers op aarde. Het lot van onze wereld komt in handen te liggen van een onwaarschijnlijk gezelschap: Cade Yeager (Mark Wahlberg), Bumblebee, een Britse Lord (Sir Anthony Hopkins) en een hoogleraar van Oxford (Laura Haddock). Er kan maar één wereld blijven bestaan: die van hen, of die van ons.

Bonusmateriaal

 • Merging Mythologies
 • Creating Destruction: Inside the Packard Plant
 • Climbing the Ranks
 • Uncovering the Junkyard
 • The Royal Treatment: Transformers in the UK
 • Motors and Magic
 • Alien Landscape: Cybertron
 • One More Giant Effin’ Movie

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Kamp Halfbloed VertrouwelijkKamp Halfbloed Vertrouwelijk

Een exclusief kijkje in het trainingskamp voor halfgoden

Unieboek | Het Spectrum – Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen). Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo’n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als ‘Wat is dit eigenlijk voor plek?’ en ‘Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?’ Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

 • Een must-have voor fans van Percy Jackson en Helden van Olympus
 • Ruim 230.000 boeken van Rick Riordan verkocht in Nederland en Vlaanderen
 • Lees hier alvast een fragment

Kamp Halfbloed Vertrouwelijk | Rick Riordan | vertaald door Marce Noordenbos | verschijnt 10 oktober 2017 | paperback, 160 pagina’s | ISBN 9789000358298 | € 12,99 | Van Goor

Sterren

Monster - Michael GrantHet langverwachte vervolg op de Gone-serie!

HarperCollins Holland – Op 7 november verschijnt bij HarperCollins Holland het spannende YA-boek Monster van Michael Grant.

Monster, de eerste van drie nieuwe boeken, is ook los van de Gone-serie te lezen, maar gelukkig voor alle fans spelen ook de belangrijkste personen uit de eerdere delen een rol. Minstens zo spannend, en met aansprekende nieuwe personages waarvan sommigen letterlijk en figuurlijk in monsters veranderen… Het is inmiddels vier jaar geleden dat Perdido Beach werd getroffen door een geheimzinnige meteoriet en alle volwassenen verdwenen. De kinderen, van wie sommigen bijzondere krachten ontwikkelden, bleven achter, gevangen onder een onzichtbare koepel. Tot de koepel verdween… Vanaf een afstandje zag de dertienjarige Shade Darby hoe de koepel het plotseling  egaf, waarna haar moeder de dood vond in de chaos die ontstond. Nu, vier jaar later, slaan er opnieuw geheimzinnige meteorieten in op aarde. Shade is geobsedeerd door de stenen en beraamt een plan om er een te pakken te krijgen, niet beseffend wat voor verstrekkende gevolgen haar actie zal hebben…

Monster – Michael Grant – ISBN 978 94 027 0055 8 – Gebonden €17,99 / e-book €12,99

Sterren

CareergasmCAREERGASM: De bijbel voor een carrièreswitch

A.W. Bruna – Een careergasm krijg je als je werk goed voelt. Echt goed. Zoals een Marvin Gaye-liedje. Alsof jij en je baan voor elkaar gemaakt zijn. Maar hoe krijg je je mojo terug als je vastzit in een liefdeloze relatie met je baan? Vlot en vol humor geeft Careergasm concrete tips en opdrachten en deelt inspirerende verhalen van mensen die het roer hebben omgegooid. Auteur Sarah Vermunt heeft Careergasm.com opgericht om mensen te helpen erachter te komen wat ze nu echt willen en dat te bereiken.

Careergasm verschijnt op 21 november.

Titel: Careergasm | Auteur: Sarah Vermunt | Omvang: ca. 288 pagina’s | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0929 0 | Verschijnt: 21 november 2017 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 12,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7668 7

Stripes

Films overig nieuws banner

Stripes

4DXPathé opent in december de eerste 4DX-zalen in Amsterdam en Rotterdam

The Publicity Company – In december opent Pathé in Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam de eerste twee 4DX-zalen. Het revolutionaire 4DX brengt de bioscoopervaring naar een nieuw, vierdimensionaal niveau. Bezoekers kijken niet alleen naar een film, maar beleven hem. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en zorgen voor een ongekende ervaring.
Dertje Meijer, Managing Director van Pathé: “Met de introductie van 4DX geeft Pathé opnieuw invulling aan zijn innovatiestrategie. Veel van onze bezoekers zijn steeds weer op zoek naar de nieuwste en meest optimale filmbeleving; met het revolutionaire 4DX komt Pathé alweer aan die behoefte tegemoet.”
4DX (websitetrailer) brengt de bioscoopervaring met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. Bezoekers bekijken de film niet alleen, maar beleven hem. In de speciale 4DX-zalen van Pathé De Kuip en Pathé De Munt lopen twintig effecten – bewegende stoelen, weersimulaties zoals regen, wind, sneeuw en onweer, en zelfs geuren – perfect synchroon met de actie op het scherm. De 4DX-stoelen hebben drie basisbewegingen: omhoog en omlaag, naar links en rechts en naar voren en achteren. Daarmee zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld een gevoel van vliegen of duiken geven. iStudio, het montageteam van 4DX, zorgt bij elke film voor optimale effecten die niet ten koste gaan van het comfort.
Door 4DX zijn films niet langer gebonden aan de beperkingen van beeld en geluid. Het is de volgende stap in een evolutie die bezoekers meeneemt op de reis naar de totale filmervaring.

Stripes

Spelletjes banner

Stripes

Identity GamesIdentity Games biedt dit najaar het ultieme vermaak

Media Tornado – Tijdens de donkere en koude dagen dit najaar hoeft niemand zich te vervelen dankzij de nieuwe spellen van Identity Games, de Nederlandse speluitgever die al 25 jaar unieke spellen op de markt brengt. Jong en oud, met vrienden en familie; voor iedereen is er een geschikt spel! Probeer niet in lachen uit te barsten met de Mouthguard Challenge Family-editie en beleef thuis de ultieme escape room ervaring met Escape Room The Game VR. Kinderen leren en worden uitgedaagd met de Weetjes Kwartetten en de allerkleinsten kunnen met nijntje verstoppertje of stoelendans spelen. De spellen van Identity Games zijn niet alleen leuk om te spelen, maar ook het perfecte cadeau tijdens de feestdagen!

Voor familie/vrienden:

Mouthguard Challenge (Family Edition)
Al sinds 2016 kan niemand meer om de Mouthguard Challenge heen. Het spel werd op social media een regelrechte hype en zelfs talkshow-presentatoren daagden hun tafelgasten live op TV uit. In dit hilarische spel worden de meest simpele handelingen zoals fluiten, blazen en drinken bijna onmogelijk door de mondklemmen en nu kun je het met de hele familie spelen.

Verkoopadviesprijs: €12,99 Leeftijd: 8+ jaar Aantal spelers: 2 – 6

Who’s The Dude?
Hij is onhandig, relaxed en jouw beste vriend in het hilarische partyspel Who’s The Dude? In dit gloednieuwe spel speel je hints met de 1,52 meter lange opblaasbare Dude. Samen beelden jullie een activiteit, locatie, film of beroep uit onder druk van de zandloper. Probeer je lach in te houden, want je wilt zoveel mogelijk punten verdienen door anderen te laten raden wat jij en je nieuwe beste vriend uitbeelden en door te raden wat The Dude en je tegenspelers uitvoeren. Vergeet niet, The Dude verliest nooit! Who’s The Dude is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 18+.

Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 16+ jaar Aantal spelers: 3 – 8

Escape Room The Game
Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok. Binnen 60 minuten moet je samen met je team verbanden leggen tussen de, op het eerste oog, willekeurige aanwijzingen, om binnen de tijd drie codes te ontcijferen. Naast de vier verschillende escape rooms in Escape Room The Game zijn er nu vier nieuwe uitbreidingssets beschikbaar om de spanning van real-life gamebeleving thuis te ervaren.

Verkoopadviesprijs: €39,99 Leeftijd: 16+ jaar Aantal spelers: 3 – 5

Escape Room The Game: Virtual Reality
Samenwerken, creativiteit, logica en aandacht voor details komen samen in de Virtual Reality-editie van Escape Room The Game. Binnen 60 minuten moeten deelnemers samen ingewikkelde puzzels oplossen en de codes zien te kraken om te kunnen ontsnappen. Kijk met de VR-bril extra goed rond in de ruimtes om niets over het hoofd te zien en het spel aan tafel te vervolgen. Met de speciale knop op de VR-bril worden elementen in de ruimtes geactiveerd, waardoor onmisbare aanwijzingen naar voren komen. De twee meeslepende mysteries Submarine en Behind Enemy Lines zorgen voor een optimale escape room beleving bij je thuis. Escape Room The Game: Virtual Reality is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 18+.

Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 16+ jaar Aantal spelers: 3 – 5

Stripes

Overig banner

Stripes

Vier topseries van Lumière op Leiden International Film Festival

Leiden International Film Festival

The Publicity Company – Het Leiden International Film Festival (LIFF) – dat plaats heeft van 27 oktober tot 5 november – vertoont in het programma Pilot Season de eerste afleveringen van vier topseries van Lumière: Monster, The Young Pope, Hassel en Alex. Lumière brengt deze series uit op DVD en het online platform lumiereseries.com.

LIFF, zo 29 okt, 14.15 uur: MONSTER
In een religieuze gemeenschap in het noorden van Noorwegen wordt een gruwelijke moord gepleegd. De lokale politieagent Hedda Gilbert krijgt de zaak toegewezen. Ze moet samenwerken met Joel Dreyer, een toprechercheur uit Oslo. Hun verschillende karakters en methoden zorgen direct voor irritaties. Wanneer bovendien een nieuw slachtoffer wordt gevonden en alles wijst op een seriemoordenaar, komt hun relatie verder onder druk te staan.
Ingvild Holthe Bygdnes en Jakob Oftebro (Lilyhammer) spelen de hoofdrollen in Monster. De nieuwe Noorse topserie is genomineerd voor de Prix Europa en werd al bekroond met de prestigieuze European Script Award. Vanaf 21 november op lumiereseries.com en vanaf 28 november op DVD.

LIFF, za 4 nov, 11.45 uur: THE YOUNG POPE
Lenny Belardo is een gecompliceerd persoon die als weeskind opgroeide bij zuster Mary. Hij is aartsconservatief, maar vol mededogen voor de zwakken en armen. Als Pius XII, de eerste paus uit de Verenigde Staten, heeft hij veel macht, maar komt hij voortdurend in conflict met de gevestigde orde op het Vaticaan.
Jude Law en Oscarwinnares Diane Keaton spelen hoofdrollen in de dramaserie The Young Pope van Paolo Sorrentino (Youth, La grande bellezza). De Volkskrant: “Beelden die je niet snel vergeet… een carrièrehoogtepunt voor Jude Law.” Nu op DVD, Blu-ray, lumiereseries.com en Ziggo, op LIFF te bewonderen op het grote doek.

LIFF, zo 5 nov, 11.45 uur: HASSEL & ALEX
Een paar uur Nordic Bingewatching met de eerste afleveringen van de nieuwe Zweedse misdaadseries Hassel en Alex over twee bad ass cops.
Ola Rapace (Skyfall, Wallander) speelt de titelrol in Hassel naar de boeken van Olov Svedelid. Ronald Hassel, een harde detective met een crimineel verleden, leidt in Stockholm een eliteteam dat zich bezighoudt met de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Maar wanneer zijn mentor en vaderfiguur Ruda brutaal word vermoord, stort hij in. Terwijl de afdeling Interne Zaken een onderzoek instelt naar hun betrokkenheid, besluiten Hassel en zijn collega’s zelf op zoek te gaan naar de moordenaar.
Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de miniserie Alex. De keiharde en corrupte agent Alex besluit de onderwereld vaarwel te zeggen nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die als geheime opdracht heeft om hem in de val te lokken.
Hassel staat vanaf 24 november op lumiereseries.com en verschijnt 28 november op DVD; de DVD-release van Alex is 5 december.

Websites LIFF Pilot Seasonwww.lumiereseries.com

Stripes

Zit er nog een leuk nieuwtje tussen voor jou?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

CommentLuv badge

2 responses to “Persberichten #22

  • Volgens mij kosten boxsets aardig wat. Ik schaf juist om die reden vaak geen boxsets aan haha.

   Game of Thrones vind ik wisselend. Ik vond het een tijdje wel oké, toen weer minder, en dit laatste seizoen best wel leuk.