Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Tag | De voordelen van onbeantwoorde liefde

IMG_2208 - TAG

Een tijdje terug werd ik door Katja van That Blonde Woman getagd voor de De voordelen van onbeantwoorde liefde Booktag. Ik doe niet zo vaak meer mee met tags, maar af en toe is het wel leuk om er één in te vullen. De tag is gemaakt door Eline van All the Feels en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Becky Albertalli. Hoewel ik het boek al wel in de kast heb staan (gekocht tijdens Yalfest 2017), heb ik het nog niet gelezen. Maar dat ga ik zeker nog wel doen hoor. Op naar de vragen van de tag!

1. Molly – Een boek waar je jezelf in herkende (door een bijpersonage, de manier waarop het geschreven is, of door wie, etc.)

Hmm… lastig. Ik denk dat ik dan zou gaan voor Tris uit Divergent, en dan vooral zeg maar in het eerste boek. Het grijze muisje dat niet past binnen die gemeenschap omdat ze Divergent is. Dat sterker blijkt te zijn dan anderen voor mogelijk hadden gehouden, dan ze zelf voor mogelijk had gehouden. Ik weet nog dat ik mij goed met haar kon identificeren.

IMG_2708 - Hof van Mist en Woede - Sarah J. Maas

2. Cassie – Een boek over familie dat je erg blij maakte

Het is niet perse een boek over familie, maar aan de andere kant hoeft familie niet perse te zijn met wie je een bloedverband hebt. Ik kies namelijk voor Hof van Mist en Woede. De band tussen vrienden is zo hecht en familiaal, echt geweldig om over te lezen.

3. Olivia – De mooiste cover die je ooit hebt gezien

Oeh..! Ik heb echt een paar pareltjes in de kast staan hoor. Ik noem de boeken uit The Selection Series, De Touching Juliette serie en de Firebird trilogie. Als ik er maar één zou mogen noemen ga ik denk ik voor Vertrouw Me door Tahereh Mafi.

4. Mina – Een boek dat je zomaar hebt gekocht / zonder te weten waar het over ging, en waarvan je uiteindelijk bent gaan houden.

Wat een lastige vragen allemaal zeg. Er zijn zoveel boeken die ik heb gekozen omdat ik bijvoorbeeld de cover mooi vond of omdat ik veel positieve buzz rondom het boek had opgemerkt. Zonder écht te weten waar het eigenlijk over gaat. Ik denk dat dat onder andere zo was bij Vrees Me, The Jewel en Sneeuw als As.

Sneeuw als As - Sara Raasch

5. Nadine & Patty – Kan je een paar boeken noemen met LGBT karakters?

In mijn kast heb ik in elk geval George door Alex Gino, Simon vs door Becky Albertalli, Wie is er nou normaal? door Lisa Williamson, Carry On door Rainbow Rowell en Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum door Benjamin Alire Sáenz.

6. Will – Een boek waarvan je onder de indruk was. Door hoe goed het was, door de boodschap dat het uitdraagt, etc.

Alles van Colleen Hoover? Maar ook 54 Minuten door Marieke Nijkamp heeft een grote indruk op mij gemaakt.

7. Reid – Een fandom waarvan je met trots een shirt draagt.

ACOTAR! Geef mij een shirt met het The Night Court symbool en ik draag het met trots! Maar een t-shirt met #Team Warner draag ik ook met héél veel plezier. Ook draag ik altijd met trots mijn Marvel trui.

Tote bag The Night Court

8. Lin-Manuel Miranda – Als je een liedje zou moeten kiezen die de soundtrack van je leven zou zijn, welk(e) liedje(s) zou je dan kiezen?

O man, dat weet ik écht niet. Ik heb wel liedjes die steengoed passen bij hoe ik mij voel op een bepaald moment ofzo, maar niet echt welke in de soundtrack van mijn leven passen.

9. Evan Schulmeister – Een fictief personage bij wie je denkt ‘ugh, waarom besta je?’. Het hoeft niet zo zeer een slecht personage te zijn, maar waarvan de auteur de bedoeling had dat het personage kut zou zijn.

Eerlijk gezegd vergeet ik dat soort personages best snel weer, haha. Jeeeeetje, hier moet ik echt voor graven in mijn geheugen. Zo even schiet mij niks te binnen, maar ze zijn er ongetwijfeld wel.

10. Fuckwipe – Je favoriete scheldwoord dat je ooit in een boek bent tegen gekomen.

Het antwoord moet ik je schuldig blijven. Sowieso hoeft er van mij niet echt gescholden te worden in boeken.

Sticker and mirror Rhysand and Feyre

11. Unrequited Crushes – Fictief personage waar je een crush op hebt.

Rhysand, Warner, Maxon, Holder, Cam, Jase, Miles, JoshKillian, Garnet, Cassian, Tyler, Warren, Sean, Edward, Four/Tobias, en zo kan ik er nog wel een aantal noemen, haha.

12. Pinterest – Heb je ooit DIYs uitgeprobeerd? En was het succesvol?

Zeker wel, zo heb ik wel eens donuts gemaakt naar een tutorial van een foodblogger, maar ik heb zelf ook een tutorial gemaakt. Beide succesvol! O, en ik heb eens een kussen met quote gemaakt voor mijn ouders 25-jarig huwelijk op basis van een Pinterest tutorial. Ook érg goed gelukt.

Ik geef de tag door aan Do van dominds.wordpress.com.

Deze post is al 1303 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Tag | De voordelen van onbeantwoorde liefde

  1. Do

    Wat een leuke tag 🙂 en wat leuk dat je mij hebt getagd! Ik vergeet ook al snel de ‘minder leuke’ personages eerlijk gezegd, haha!