Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Duorecensie | Hotel Transylvania 1 & 2

Hotel Transylvania 1 en 2

Ik had een filmpje gezien over een schattige baby vampier die moest leren vliegen van Dracula en een hilarische scène opleverde. Het enige dat ik wist was dat het uit de filmserie Hotel Transylvania kwam, en dus werd het tijd de films eens te zien. Vandaag heb ik voor jullie een duorecensie op de planning waarbij ik beide films behandel.

Hotel Transylvania posterHotel Transylvania

Releasedatum: 19 december 2012 (NL)
Regisseur: Genndy Tartakovsky
Met stemmen van: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, CeeLo Green, Jon Lovitz, Brian George, Luenell, Chris Parnell, Jackie Sandler
Tagline: Where monsters go to get away from it all
Genre: Animatie | Komedie | Familie | Fantasy
Classificatie: 6+

HartjeHartjeHartje½

Welkom in Hotel Transylvania, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

Mijn mening – Hoewel Hotel Transylvania niet het niveau weet te halen van zekere andere animatiefilms is het wel geschikt om een avond mee te vullen. De film heeft fijne humor en ik heb dan ook regelmatig gelachen. Wat ook leuk is, is dat ze ook de gek hebben met het stereotype monster en Dracula, en dat Dracula bijvoorbeeld altijd vol ontzag reageert op hoe mensen denken dat hij praat. Daarnaast vind ik de vampiers zodra ze veranderen in vleermuizen echt so cute! Eigenlijk zijn de monsters allemaal vrij schattig en daardoor zeer geschikt voor de jonge doelgroep van de film. Daarnaast speelt de film ook leuk in op beschermingsdrang en de angst voor het onbekende wat uiteindelijk nog een mooi moment oplevert tegen het einde.

Hotel Transylvania 2 posterHotel Transylvania 2

Releasedatum: 7 oktober 2015 (NL)
Regisseur: Genndy Tartakovsky
Met stemmen vanAdam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Fran Drescher, Steve Buscemi, Molly Shannon, David Spade, Keegan-Michael Key, Asher Blinkoff, Megan Mullally, Nick Offerman, Mel Brooks
Tagline: Drac’s pack is back
Genre: Animatie | Komedie | Familie | Fantasy
Classificatie: 6+

HartjeHartjeHartje

Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transsylvanië. Achter gesloten kisten maakt Dracula zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is.

Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt ‘Vampa’ Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een ‘monster-in-opleiding’ training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Dracula’s chagrijnige en heel, heel, heel ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel.

Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transsylvanië wordt hij pas echt bloednijdig.

Let op: deze recensie bevat spoilers voor deel 1.

Mijn mening – Wij zagen beide films vrij snel achter elkaar met slechts een paar dagen ertussen, en daardoor viel ons dit direct op: Dracula is veranderd. En waarom snap ik niet, want ik vond zijn animatie veel beter in het eerste deel. Ook is hij de enige waarbij het echt opvalt dat zijn animatie is veranderd.

De nieuwigheid is er bij deze film inmiddels al wel een beetje af waardoor het zijn glorie ook een beetje verliest en deel één voor mijn gevoel beter is. Toch is ook Hotel Transylvania 2 een leuke film om er op een avondje voor te zetten, dankzij de prettige, maar niet altijd overdonderende, humor. Het verhaal had meer om het lijf kunnen hebben.

Conclusie

Hotel Transylvania 1 en 2 zijn leuke films om er op een avondje voor te zetten, maar zijn niet te vergelijken met sterke animatiefilms als Big Hero 6, Despicable Me, Kung Fu Panda enzovoorts. Wat de films vooral sterk maakt is de humor die gebruikt wordt, je zal dan ook regelmatig in een deuk liggen.

Hotel Transylvania 1 en 2 zijn verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Deze post is al 2328 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Duorecensie | Hotel Transylvania 1 & 2

  1. Ik heb deel 1 bij iemand thuis gekeken en deel 2 een tijdje terug in de bios met eens vriendin. De kinderen snapten de humor niet altijd even goed want wij lagen steeds in een deuk en zo’n meisje voor ons draaide zich steeds boos om..
    Moesten we alleen maar harder door lachen hahaha

  2. Heb beide films gezien. Het eerste was erg vermakelijk, maar het tweede deel had ik echt moeite om te blijven kijken. Vond deze qua verhaal niet boeiend, je werd overspoeld met onnodige reclame voor Sony producten en de grappen wisten ook niet bij mij te landen. Vond het echt een teleurstelling.