Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Isn’t It Romantic (2019)

Isn't It Romantic

Isn't It RomanticTitel: Isn’t It Romantic
Releasedatum: 28 februari 2019 (NL)
Regisseur: Todd Strauss-Schulson
Cast: Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Adam Devine, Priyanka Chopra, Betty Gilpin, Brandon Scott Jones
Genre: Komedie | Fantasy | Romantiek
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Ondanks haar goede inzet wordt de architecte Natalie niet opgemerkt op haar werk. Ook haar liefdesleven laat te wensen over, niet in het minst doordat ze cynisch tegenover een levenslange relatie staat. Wanneer ze het bewustzijn verliest bij een diefstal, ontwaakt ze in een regelrechte romantische komedie, een genre dat ze haat, waarin zij de hoofdrol speelt. Natalie doet er alles aan om aan elke cliché te kunnen ontsnappen. Dit blijkt geen sinecure, ook omdat ze de aandacht heeft getrokken van twee mannen.

Netflix and Romance

Ik kon niet om Isn’t It Romantic heen. Allereerst werd de film groots geadverteerd via Netflix. Ik werd nieuwsgierig en zette de film vast op mijn lijstje. Een paar dagen later appte mijn collega om te vertellen dat ze deze film net had gekeken en dat het een leuke film is. Op mijn vrije dag besloot ik op play te klikken en eens te gaan kijken wat ik ervan vind.

Isn't It Romantic

Isn’t It Romantic

Isn’t It Romantic draait om Natalie (Rebel Wilson). Ze is opgegroeid met een moeder die haar altijd wijs maakte dat zij nooit een Pretty Woman zou kunnen zijn. Mensen zoals zij krijgen nóóit wat ze laten zien in romantische komedies. Zodoende is zij romantische komedies gaan haten. Maar wanneer ze bewusteloos raakt na een beroving komt ze, tot haar afschuw, zelf opeens in een romantische komedie terecht. Alles is anders, op één ding na. Zou ze meer open kunnen gaan staan voor liefde?

Sterrencast

De film bevat een enorme sterrencast, zowel in hoofdrol als in bijrollen. Vooral de tv-serie liefhebbers zullen vele bijrol acteurs herkennen. Bijvoorbeeld Priyanka Chopra (Quantico) en Tom Ellis (Lucifer). Maar ik wist ook niet dat Liam Hemsworth één van Rebel Wilsons tegenspelers zou zijn in deze film. Dit maakte, dat ik bij elke keer dat er weer een bekend gezicht voorbij kwam, ik een kreetje slaakte: “Wat leuk!” of “Die ken ik!” Het zou overigens niet verrassend moeten zijn dat Adam Devine ook een hoofdrol speelt in deze film met Rebel Wilson. Zelf had ik het eigenlijk wel een beetje gehad met Rebel Wilson (altijd maar dezelfde soort rollen), en in het begin van de film vond ik het hierdoor moeilijk haar serieus te nemen. Maar uiteindelijk wist ze te beklijven. Mede dankzij de leuke twist in deze film.

Isn't It Romantic

Clichés

Isn’t It Romantic drijft de spot met romantische komedies, maar is er tegelijkertijd zelf ook één. Verwacht dus zeker dat álle romcom clichés voorbijkomen. Van plotselinge voice-overs tot groepen die opeens een complete choreografie kennen, tot de gay sidekick die zomaar overal opduikt. Maar mét de droge humor van de nuchtere Natalie. Natuurlijk weet je net als bij elke romantische komedie al wel hoe het ongeveer gaat aflopen. Het wordt op een gegeven moment zelfs gezegd door de gay sidekick: “Mijn god, wie had dat ooit aan kunnen zien komen? Behalve, iedereen, al de hele tijd!” Juist dit soort opmerkingen vond ik geweldig omdat ze op een leuke manier de spot drijven met alle clichés.

Conclusie

Isn’t It Romantic is misschien niet de allerbeste romantische komedie die ik ooit heb gezien. Maar het is wel één met een ontzettend leuke twist waar je je anderhalf uur heerlijk mee kunt vermaken. Het is heerlijk om te zien hoe één van mijn favoriete filmgenres op de hak genomen wordt. Op een positieve manier uiteraard. Net als in elke romantische komedie maakt ook Natalie een ontwikkeling door met uiteindelijk hét moment dat ze tot een bepaald inzicht komt. Welk inzicht dat is? Doe een gokje, of kijk gewoon lekker de film.

Bekijk op Netflix

Deze post is al 2029 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Isn’t It Romantic (2019)