Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Mother’s Day (2016)

Mother's Day posterReleasedatum: 28 april 2016 (NL)
Regisseur: Garry Marshall
Hoofdrollen: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis
Bijrollen: Britt Robertson, Timothy Olyphant, Shay Mitchell, Sarah Chalke, Margo Martindale, Aasif Mandvi, Cameron Esposito, Jack Whitehall
Tagline: Come celebrate the mother of all holidays
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer: Alle leeftijden

SterrenSterrenSterrenSterren

Na Valentine’s Day en New Year’s Eve is het tijd voor de moeder aller feestdagen; Mother’s Day!

We volgen de perikelen van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek.

Met de all-star cast die we van filmmaker Garry Marshall gewend zijn; Jennifer Aniston als single mum Sandy, Britt Robertson als moederloze Kristin, Julia Roberts als teleshopping-koningin Miranda, Kate Hudson als de kinderloze Jesse, Jason Sudeikis als single dad Bradley en Timothy Olyphant als Henry, de ex van Sandy die nu iets heeft met de veel jongere Tina (Shay Mitchell)…

Moederdag

Vandaag is het Moederdag. Was je het vergeten? Ik hoop van niet, maar anders heb ik nog wel een last-minute suggestie voor je: neem haar mee naar Mother’s Day! Ikzelf heb mijn moeder vorige week meegenomen naar Mother’s Day en we hebben allebei een heel gezellig moeder-dochter uitje gehad. Vier je geen Moederdag? Of kun je je moeder helaas niet (meer) meenemen naar de bioscoop, dan is de film ook heel geschikt voor vriendinnen onder elkaar, of met je nichtje, of je schoonmoeder, het maakt niet uit! Ik denk dat vriendjes zich minder snel aangetrokken zullen voelen tot deze film, maar ik denk dat hij zelfs voor hen goed te doen is voor een keertje.

Mother's Day still

Standaard formule, prima ingevuld

Mother’s Day is van dezelfde makers als de films Valentine’s Day en New Year’s Eve, en daarmee een nieuwe film in een rij films over feestdagen en met een immense cast. Centraal staan vier verhaallijnen, die uiteraard meer met elkaar verweven zijn dan je in eerste instantie zou denken. Een standaard formule, maar als hij goed ingevuld wordt dan kun je er prima van genieten. En dat hebben we dan ook gedaan.

Voor iedereen anders

Wat leuk is aan deze film is dat je ziet hoe Moederdag voor iedereen anders is en iedereen verschillende uitdagingen rondom moederschap heeft. De ene moeder is gescheiden en moet haar kinderen nu delen met een stiefmoeder. Anderen hebben juist helemaal geen contact meer met hun moeder. We hebben nog een nieuwe moeder. Iemand die moeder is, maar toch ook niet. En natuurlijk ook de vader in de rol van moeder, die voor het eerst te maken krijgt met Moederdag terwijl zij vrouw overleden is. Het is goed om te zien, dat de manier waarop ik Moederdag vier, niet voor iedereen hetzelfde is.

Mother's Day still

Fantastische cast

Hoewel de film niet voor iedereen denderend zal zijn, is hij als komisch drama voor mij prima te versmaden. Het kapsel van Julia Roberts is verschrikkelijk, lang niet alles is even realistisch uitgewerkt, maar dat hoeft bij dit soort films voor mij ook niet. De acteerprestaties van onder andere Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Robert, Jason Sudeikis, Britt Robertson en zelfs PLL’s Shay Mitchell zijn solide, en leuk om naar te kijken. Ik leefde met de personages mee, en heb veel gelachen. En ik weet niet of ik gewoon een emotioneel wrak ben momenteel, of niet, maar ik heb zelfs tranen gelaten bij mooie en zielige scènes.

Conclusie

Mother’s Day is een prima film met solide acteurs. Ik was na het zien van de trailer bang dat alle grappen al in de trailer genoemd waren en de film tegen zou vallen, maar dat deed het gelukkig niet! Het is het soort film waar niet iedereen denderend enthousiast over zal zijn, maar wel helemaal in mijn straatje past. Vond je Valentine’s Day en New Year’s Eve leuk, dan zal je ook genieten van Mother’s Day want deze film valt in exact hetzelfde straatje.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2396 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Filmrecensie | Mother’s Day (2016)

  1. Ik heb me prima vermaakt met Valentine’s Day en New Year’s Eve dus ik ga deze ook nog wel kijken wanneer het via VOD beschikbaar is.