Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Bloggersvriendenboekje

Hadden jullie dat vroeger ook? Zo’n vriendenboekje dat je onder de neus van al je vrienden drukte in de hoop dat je ook in die van hun mocht schrijven? Ik was er gek op, ik heb er een aantal gehad waaronder een felroze versie van Barbie (don’t judge!). Niet alleen vond ik het leuk dat mijn vriendinnetjes de vragen invulden, ik vond het ook fantastisch om de lijstjes zelf in te vullen en jaren later terug te lezen wat ik toen antwoordde. Zo wilde ik vroeger bijvoorbeeld juf in groep 1 of 2 worden en een kapperszaak beginnen met mijn broertje.

Liesbet van Zwartraafje is nu een online bloggersvriendenboekje begonnen. Ik mocht hem ook invullen en gisteren verschenen op Zwartraafje mijn antwoorden en hierbij deel ik mijn antwoorden ook op Reviews & Roses. Bij Zwartraafje kun je een overzicht van alle vriendenboek posts vinden. Wil je de vragenlijst ook graag invullen neem dan contact op met Liesbet.

Vriendenboekje

Naam:

Jessica

Leeftijd:

25 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?

Ik heb Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) gestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen en ben met een half jaar vertraging ik februari 2013 afgestudeerd.

Bachelors degree Bedrijfskunde MER

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?

Zeker! Ik ben een regelrechte tv-serie verslaafde, dus ik kijk ontzettend veel tv-series. Daarnaast help ik bij MijnSerie.nl (de website voor elke tv-serie fan). Maar ik ben ook gek op films en vind het soms leuk om een DIY uit te proberen of te maken. Ik denk eigenlijk dat al mijn interesses en hobby’s wel terug te vinden zijn op mijn blog. Bloggen is uiteraard één van mijn favoriete hobby’s, maar ik ben ook gek op fotograferen sinds een aantal jaren en ben dan ook superblij met mijn Canon EOS 600D.

Je favoriete eten

Lastig, ik heb minstens een paar favorieten. Ik ben namelijk dol op het broodje gezond van bakkerij Appie de Jong, maar ik ben ook gek op biefstuk met peperroomsaus (twee uitersten I know… haha). Verder ben ik gek op lasagne, taco’s, pizza van de pizzeria en een kapsalon met kip (die laatste maak ik ook gewoon zelf en er staat een DIY op mijn blog).

Je lievelingskleur

Rood. Sinds een aantal jaar in elk geval. Vroeger was het blauw. Iedereen op de middelbare school wist dat zelfs zonder dat ik het hoefde te vertellen. Mijn kleding was blauw, mijn oogschaduw was blauw, de elastiekjes in mijn haren waren blauw, zelfs de muren van mijn kamer waren blauw en mijn horloge ook haha.

Verzamel je (naast boeken) iets?

Mini Mini Coopers (mijn favoriete auto), alles van het merk Coca-Cola en boekenleggers.

Mini Coopers

 

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?

Ik begreep de vraag ook nog bijna verkeerd haha. Ik ging automatisch uit van het boek dat al het langst ongelezen in mijn kast staat, maar het gaat om het boek dat simpelweg het langst in mijn kast staat. Dat zijn dus ongetwijfeld jeugdboeken, maar degenen die daarvan nog letterlijk in mijn kast staan zijn die van Kate Cann. En ja, die heb ik gelezen, met heel veel plezier!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?

Meerdere keren denk ik wel, tijdens het Boekenfestijn. Dan nam ik ze mee omdat ze zo goedkoop waren, maar uiteindelijk las ik ze niet. En al die koopjes bij elkaar zijn denk ik wel een paar boeken van normale prijs waard. Tegenwoordig shop ik dan ook gerichter bij het Boekenfestijn.

Luister je naar audio-boeken?

Nee, het voelt als cheaten haha. Maar het lijkt me wel superfijn, vooral als je te moe bent om je ogen open te houden of hoofdpijn hebt, maar toch wilt lezen.

Heb je een favoriet genre?

Mijn favoriete genres zijn Chicklit, New Adult en Young Adult.

60 Dagen - Zwart-wit Gillian King

Welk boek zou je op die moment willen kopen?

Zoveel! Mijn lijstje is zo ontzettend lang. Maar ik kijk heel erg uit naar het nieuwe boek van Gillian King, dus ik zou willen dat ik die nu al kon kopen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?

In eerste instantie staan ze op auteur en voor zover mogelijk staat ook zoveel mogelijk van één uitgeverij bij elkaar.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?

Ik lees vrijwel nooit e-books. Ik ben gewoon een te groot fan van fysieke boeken. E-books zullen nooit zo mooi in de boekenkast staan als fysieke boeken en daarnaast vind ik het fijn een fysiek boek vast te houden.

Heb je een favoriet boek?

Nee, eigenlijk niet, want het wisselt van tijd tot tijd. Op dit moment ben ik nog steeds verliefd op de The Selection Series van Kiera Cass en de New Adult boeken van uitgeverij Zomer & Keuning.

Zomer en Keuning - Colleen Hoover

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?

Ik denk dat het The Heir of The One is van Kiera Cass.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?

Ik ga ze even tellen! 191 (exclusief jeugdboeken). Valt mij eigenlijk nog best mee.

Wat is je laatst gekochte boek?

Ik zag Ready Player One voor 5 euro liggen bij de Bruna, dus die kon ik niet laten liggen.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?

Dankzij 60 Dagen van Gillian King heb ik het lezen sinds jaren weer opgepakt, dus die verdient hier een eervolle vermelding. Maar ook de Twilight Saga en The Hunger Games hebben er een aantal jaren geleden voor gezorgd dat ik plotseling weer heel veel las.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?

Heel vroeger las ik graag de Floortje boeken, dus dat is Cok Grashoff.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?

Ik denk dat De It-girl serie van Cecily von Ziegesar de meeste delen heeft dus dan heb ik van haar de meeste boeken in de kast staan.

De It-Girl - Cecily von Ziegesar

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?

Geen? Ik herlees boeken eigenlijk niet omdat er nog zoveel boeken op mij liggen te wachten.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?

Nee. Als het echt zo dramatisch is, dan stop ik er wel mee.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Nee. Toevallig heb ik het geprobeerd tijdens de Blossom Books Readathon, maar toen heb ik van Jessica, Yessica gemaakt. Ik mis een boek dat begint met een J.

Spel je naam met de eerste letter van een boek

Zaten er nog verrassende antwoorden tussen?

Deze post is al 1579 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Bloggersvriendenboekje

  1. Ik kan me die boekjes ook nog wel herinneren, alhoewel dat niet zo heel veel gedaan werd. Leuke antwoorden in ieder geval. Waarom vind je luisterboeken cheaten? Omdat je zelf niet zoveel moeite moet doen? Ik kan me nog herinneren dat toen ik vaak met de auto veel moest rijden voor het werk regelmatig een luisterboek op zette. Was er anders waarschijnlijk nooit van gekomen, want als ik thuis ben zal ik eerder een film op zetten (ben niet zo’n fanatieke lezer als jij) 🙂

    • Haha ja omdat ik er minder moeite voor hoef te doen denk ik inderdaad. :p
      Maar het lijkt me wel heel relaxed, mijn broertje had vroeger ook wel eens luisterboeken en lag er dan heel chill bij of hij was ondertussen aan het gamen.