Categorieën: Films, Persoonlijk / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

De Tien | Filmgevangenis “estafette race”

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik met een blogathon meedeed in de vorm van een estafette race. Zo deed ik bijvoorbeeld mee met het samenstellen van de tien beste acteurs en de tien beste actrices. Dit keer besloot De Filmkijker een estafette te beginnen waarin we een lijstje maken van het tegenovergestelde. Niet de beste, maar juist de mensen die we het liefst in de filmgevangenis zouden stoppen!

Uitleg van De Filmkijker

“Er zijn altijd wel acteurs/actrices of regisseurs waarvan we op een gegeven een gevoel krijgen van “deze kan maar beter stoppen”. Soms omdat ze voorbij een glorie zijn, maar soms omdat ze eigenlijk maar weinig goede kwaliteit op hebben weten te leveren. Vandaar het concept van de filmgevangenis. Een plek waar tien cellen beschikbaar zijn en je als filmliefhebber de acteurs/actrices/regisseurs als “gevangenen” op kan sluiten. En om in deze gevangenis te komen (en er aan te ontsnappen) zijn er een aantal regels:

1. Een nieuwe gevangene in de cel stoppen kan alleen als deze keuze goed onderbouwd is
2. Om een gevangene te bevrijden moet je als z’n advocaat bewijsstukken aandragen die overtuigend zijn om deze persoon vrij te laten
3. Het is niet mogelijk iemand vrij te laten alleen omdat je zijn/haar werk niet kent
4. Het gaat hier om snelrecht, dus als je eenmaal de sleutels krijgt moet je binnen een week je pleidooi publiceren.”

Een korte terugblik

De estafette race loopt inmiddels al een paar weken, dus er zijn al wat filmmensen vrijgelaten. Dit zijn: Al Pacino, Robert De Niro, Johnny Depp, Kristin Stewart en Nicholas Cage. Vrijgelaten door respectievelijk Tim Bouwhuis, De Protagonisten, Miss Movie, Readalong en Sim’s Cup of Tea.

Deze 9 blijven zitten

De Tien Filmgevangenis Estafette

Sam Worthington

Het is dat ik bij iedereen had gelezen dat hij in Avatar speelt, anders had ik namelijk totaal niet geweten wie hij was. Een korte blik op zijn filmgeschiedenis vertelt mij ook dat hij in Man on a Ledge speelde; een film die ik wel goed vond, maar hem herinner ik mij totaal niet. Hij heeft mij dus duidelijk niet genoeg overtuigd om vrijgelaten te worden.

Jason Friedberg & Aaron Seltzer

Een duo. Samen maken ze vooral van die films waarbij ze andere films op de hak nemen. Bijvoorbeeld Scary Movie, Vampires Suck en The Starving Games. Uiteraard heb ik een aantal van deze films wel gezien en ik heb er ook wel om gelachen. Maar om nou te zeggen dat het van die hoogstandjes zijn… Sorry guys, jullie blijven ook zitten.

Adam Sandler

Hoewel ik zijn stem soms mateloos irritant vind, vind ik veel van zijn films eigenlijk wel leuk. Hij doet een prima stem in de Hotel Transylvania serie, ik heb gelachen om films als The Ridiculous 6, Pixels en Blended; ook al vond ik alleen die laatste echt goed. En iets ouder zijn leuke films als Grown Ups en Just Go with It. Hij was voor mij één van de kanshebbers deze gevangenis te verlaten, maar heeft helaas het onderspit moeten delven.

Eddie Murphy

Vroeger heb ik als klein meisje van diverse films van hem genoten, zoals Doctor Dolittle, maar ik vond hem ook wel eens irritant met zijn typetjes. Daarnaast is hij de laatste tijd niet echt meer actief en heeft hij ook niet echt meer iets uitgebracht waarvan ik dacht “YES!”. Grote kans ook dat als ik zijn films nu terugkijk dat ik denk “Meh”.

Michael Bay

Ik heb eerlijk gezegd niet veel gezien van de handen van Michael Bay. Hij was regisseur/producer bij bijvoorbeeld Transformers en Teenage Mutant Ninja Turtles. Hoewel ik de eerste Tranformers films wel leuk vond, worden ze absoluut minder. En als de tweede Ninja Turtles een belofte is voor de toekomst dan stelt die niet veel voor. Blijf dus maar lekker zitten.

De Tien Filmgevangenis Estafette

Dick Maas

Hier kan ik kort over zijn. Behalve Flodder heb ik volgens mij niks van de handen van deze vent gezien. Dick blijft dus ook zitten.

Megan Fox

O jeetje. Daar kan ik ook kort over zijn. Deze meid lijkt niet te acteren, want in elke rol is ze zo ongeveer exact hetzelfde. Ik vind haar ook een vreselijke toevoeging aan New Girl. Blijf maar zitten.

Lindsay Lohan

Vroeger was ik eigenlijk wel een beetje fan van haar. Het begon voor mij allemaal met The Parent Trap; een film die ik keer op keer op keer heb gekeken. Toen iemand zei dat ik wel een beetje op haar leek (kleur haar, sproetjes, etc) vond ik het destijds een compliment. Helaas is ze nu een botoxface, heeft ze behoorlijk wat domme dingen gedaan en is ze niet enorm in the picture de laatste tijd. Om die reden laat ik haar ook zitten.

Jack Black

Jack Black is de meest recente toevoeging aan deze gevangenis. Recent heb ik hem nog wel gezien in Goosebumps (niet echt geweldig), en gehoord uiteraard in Kung Fu Panda (wat hij dan weer prima doet). Maar er is maar één ding waar ik echt van geniet en dat is het liedje Tribute. Verder heb ik niet zoveel met hem. Dus ik laat hem even zitten.

Deze laat ik vrij

Jai Courtney

Uiteindelijk vind ik geen van allen écht kanshebbers om vrijgelaten te worden, maar als ik moet kiezen dan zijn er twee kanshebbers: Adam Sandler en Jai Courtney. Adam Sandler omdat ik zijn films eigenlijk nog relatief vaak wel leuk vind. Maar ik ga uiteindelijk voor Jai Courtney omdat ik ruimte zie voor verbetering.

Ik vind Jai Courtney zeker geen geweldige acteur, maar ook eerlijk gezegd niet heel slecht. Hij deed het prima in de Divergent serie, ik kwam hem ook nog eens tegen in Terminator Genisys en ook in Suicide Squad deed hij het niet slecht. Ik denk dat Jai Courtney van de mensen op dit lijstje nog de meeste groeimogelijkheden heeft. Hij draait nog niet zolang mee, en zijn acteerprestaties zijn niet perse slecht.

Zo zie je dat Sandler, als oude knar van de twee, al meerdere keren is teruggevallen in oud gedrag en dus verwacht ik niet dat hij het beter zal gaan doen als we hem vrijlaten. Als we echter kijken naar Jai Courtney, dan is het nog een jonge vent waarbij de kansen open liggen. Als hij belooft zijn best te doen, te leren van zijn fouten en zich echt inzet voor een betere toekomst, dan denk ik dat Jai Courtney potentie heeft om een betere man te worden.

Deze sluit ik op

Rebel Wilson

Ik heb besloten degene op te sluiten die als eerste in mijn gedachten kwam toen ik hierover na ging denken. En dat is Rebel Wilson. We zien haar continu in dezelfde rollen. Waar dat eerst wel grappig was, is de lol er nu van af. Ze valt in herhaling en hoewel ik soms nog wel om haar moet lachen, is dat niet vaak meer. Ik betrap mij er zelfs op dat ik mij aan haar begin te ergeren. Als Rebel Wilson geen verandering aanbrengt in de rollen die ze speelt, en dat misschien ook gewoon niet kan, dan voorspel ik dat er niet meer voor haar is weggelegd dan de eeuwige karikatuur. Hierbij veroordeel ik jou tot deze gevangenisstraf Rebel Wilson.

Het stokje doorgeven

Nu is het natuurlijk tijd om het estafette stokje door te geven! Bij deze nomineer ik De Filmliefhebber. Veel succes, je hebt een week om je pleidooi voor te bereiden.

De deadline is niet gehaald, dus wordt het stokje nu doorgegeven aan Patricia van Hello Geeky World. Succes!

Ook Patricia heeft de deadline niet gehaald. Het stokje heb ik inmiddels doorgegeven aan Filmbekeken.com. Heel veel succes!

Welke keuze zou jij gemaakt hebben?

Deze post is al 1945 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “De Tien | Filmgevangenis “estafette race”

  1. Ja ik vond Rebel Wilson ooit leuk. In de eerste Pitch Perfect bijvoorbeeld en de serie Super Fun Night. Maar, ze doet constant hetzelfde en het ligt er allemaal telkens te dik boven op. Prima keuze. Qua vrijlating ook, want de redenering klop wel. De beste man kan zich de komende tijd nog prima bewijzen!

  2. Ik kan me wel vinden in je keuze. Als ik nu iemand vrij moest laten zou hij het ook zijn. Beetje best of the rest. Rebel is inderdaad een beetje vastgeroest in dezelfde rollen en dat begint wat eentonig te worden. Snap daarom wel dat je haar achter de tralies zet 😉

  3. Jammer dat Courtney vrij is, maar begrijp je redenering en ik moet toegeven, in Suicide Squad was hij onherkenbaar, dus hij zou het misschien kunnen.

    Rebel Wilson is grappig, maar er is bij haar eigenlijk totaal geen variatie in het type rollen die ze speelt, een beetje als een Michael Cera.