Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Ja hoor, ik kocht een tablet!

Tablet opgestart

Een lange tijd ben ik echt anti-tablet geweest. Ik zag het nut niet, want ik had een telefoon waarmee ik bijna alles kon, daarnaast een laptop waar ik nog veel meer mee kon, en series kijken kan prima op te televisie. Toch ben ik laatst overstag gegaan. Steeds vaker ontvang ik e-books en PDF’jes als recensie-exemplaren, en toen ik een tijd geleden een PDF kreeg die echt onleesbaar was op mijn telefoon (te klein) ben ik gaan nadenken hoe ik dit op kon lossen. Af en toe printte ik het boek uit, maar naderhand gooi ik die stapel papier weer weg. Ik printte wel twee pagina’s op één A4 en dubbelzijdig, maar toch. Zonde van het papier.

Een E-reader of Tablet?

Toen dat voor de zoveelste keer het geval was besloot ik een e-reader of tablet aan te schaffen. Na veelvuldig onderzoek kwam ik erachter dat in mijn geval een tablet geschikter was. Ik ontvang namelijk veel PDF’jes en die kunnen soms problemen geven op een e-reader. Terwijl je e-books prima kunt lezen op een tablet. Daarnaast kun je meer met een tablet.

Tablet

Het soort tablet

Gezien mijn vriend wat beter is in al het technische heb ik hem laten kijken naar tablets. Met de opdracht dat hij niet duur mocht zijn (maximaal €200,-). Dat is natuurlijk weinig speelruimte, want goedkoper zijn ze er ook bijna niet. Samen met mijn vriend ging ik naar de Media Markt om de tablets in real life te bekijken. Hoewel ik zelf eigenlijk meer een Samsung aanhanger ben, ben ik toch gegaan voor de Asus Zenpad 10.1 Z300M, puur en alleen om mijn maximum en omdat hij prima leek. Dankzij mijn zwager die werknemerskorting kreeg, kon ik de tablet ook nog met korting aanschaffen!

Tevreden na de aankoop

Nee, niet helemaal. Ik twijfel of ik misschien toch voor een net iets duurdere had moeten gaan, en toch Samsung. Dan had ik meteen zo’n mooie fancy Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 hoes erbij kunnen kopen. Voor de Asus Zenpad 10.1 is namelijk maar weinig keuze. Gelukkig ben ik wel erg tevreden met deze rode hoes die mijn vriend voor mij heeft gevonden. “Wil je geen zwarte?” vroeg hij nog. Maar ik hou juist wel van wat kleur!

Maar waarom hij dus een beetje tegenvalt; Ik merk dat de Asus Zenpad heel snel heel langzaam is. Hij kan niet zoveel aan. Wanneer ik bijvoorbeeld de boeken vanuit mijn mail naar mijn tablet download kun je eigenlijk eventjes niks doen. Doe ik hetzelfde op mijn telefoon dan werkt deze nog gewoon naar behoren. Ik kan mij hieraan nogal irriteren. Misschien komt dat ook doordat er niet heel veel geheugen in dit apparaatje zit, en helpt het als ik het geheugen zou uitbreiden met een micro sd geheugenkaart.

Jammer genoeg heb ik ook dat het beeld tijdens het lezen soms opeens zwart wordt. Ik heb het vermoeden dat de hoes in de buurt van zo’n sensortje zit waardoor hij soms denkt dat ik de flap eroverheen sla en het scherm automatisch donker wordt. Terwijl ik nog gewoon aan het lezen ben.

Tablet in hoes

Wat wel goed werkt

Verder bevalt hij gelukkig helemaal prima. Zolang het beeldscherm niet zwart wordt leest het heerlijk. Terwijl ik het boek geopend heb in de app Aldiko kan ik het scherm ook nog in helderheid aanpassen en dat is fijn gezien ik op verschillende momenten van de dag lees. Ook heb ik Netflix er al eens voorgezet terwijl mijn vriend de tv bezet had en ik de laptop op schoot had om nog even wat puntjes op de i te zetten voor wat artikelen. Dankzij de hoes kon ik de tablet goed neerzetten en het geluid klonk via mijn oortjes die ik aan de tablet kon koppelen hartstikke goed. Ook zet ik af en toe Spotify aan omdat het geluid mooier klinkt dan via mijn oortjes vanuit mijn laptop of op de tv.

Conclusie

De Asus Zenpad gebruik ik graag voor Spotify en Netflix, en gelukkig gaat het lezen via de Aldiko app ook prima. Jammer genoeg zorgt waarschijnlijk de hoes – één van de weinige met behapbare prijs die er leuk uitzag – ervoor dat het beeldscherm soms even op zwart gaat. Ook vind ik de tablet vaak erg traag wanneer ik bijvoorbeeld de nieuwe e-books en PDF’jes van mijn mail download naar de tablet. Het bevestigd voor mij dat een tablet niet perse nodig is in mijn leven, maar ik zie de voordelen er ook wel van in.

Hebben jullie een tablet?

Dit artikel betreft zoals jullie gewend zijn een verhaal over mijn ervaringen, maar bevat in dit geval ook content dat is gelinkt naar Smartphonehoesjes.nl. Hebben jullie hun 5X covers al gezien?

Deze post is al 1555 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Ja hoor, ik kocht een tablet!

  1. Ik ben nog steeds dagelijks blij met mijn tablet, ik heb 2 jaar geleden een ipad gewonnen (nog steeds veels te bizar!) en op sommige momenten vervangt het mijn laptop. Ik heb er een bluetooth toetsenbord bij gekocht en daarmee is het ideaal. Ik gebruik hem om te netflixxen, blogs te schrijven, te lezen, youtube te kijken, noem maar op. Ik heb in de afgelopen maand mijn laptop maar 4 keer aan gehad. Te bizar toch? 🙂

  2. Die hadden wij thuis ook, binnen no-time was hij helaas niet meer vooruit te branden en liep de batterij ontzettend snel leeg, hopelijk werkt hij bij jouw iets beter!
    Echt jammer, want hiervoor hadden we ook een Asus en die ging een hele tijd mee, alleen was die nu aan vervanging toe doordat hij al zo oud was