Kijkje in mijn leven #5 – Iets te vieren, hitte en storm

Geplaatst op 5 juni 2018 door Jessica in Persoonlijk / 4 Comments

Kijkje in mijn leven mei 2018

Was mei voor jullie ook zo’n volle maand? Er ging geen weekend voorbij zonder dat er iets gepland stond, en natuurlijk vonden er ook vele feestdagen plaats in mei. Maar er was nog veel meer te vieren. Wat? Lees dan snel verder.

Sterren

The Awesome Book Club 1 jaar!

The Awesome Book Club 1 jaar leest Nooit Meer

Eind april 2017 vond de eerste bijeenkomst plaats van The Awesome Book Club. Omdat er in april 2018 geen leesclub plaatsvond, vierden we dit tijdens de bijeenkomst op 3 mei. En wat was het een fantastische avond! We hadden de grootste groep tot nu toe, en we kregen ook nog eens een verrassingsbezoek van Monique Boltje, acquirerend redacteur bij uitgeverij Zomer & Keuning (de uitgeverij van het boek dat we lazen: Nooit Meer). Ik heb een uitgebreid dankbetoog geplaatst op alle social media kanalen, dus klik gerust door om deze te lezen.

BookSwap

Bookswap The ABC Bookswap The ABC

Charlot van Reading Journal is een trouw lid van The ABC, en organiseerde voor de leden een bookswap. Ik mocht zelf een heel leuk pakket samenstellen voor Judith van Read & Magic. De foto’s hierboven zijn van het pakket dat ik kreeg van Sarina van Live the Book Life.

Bevrijdingsdag uit eten

De Lachende Koe Drachten

Hoewel ik op Bevrijdingsdag eigenlijk geen plannen had, ging ik uiteindelijk gezellig uit eten met enkele van mijn vrienden, en mijn vriend. Het was mooi weer, ik ging sportief op de fiets, we hebben heerlijk gegeten, en het was ontzettend gezellig.

Gezichtsbehandeling

Mijn moeder had tijdens een ladiesnight een gezichtsbehandeling gewonnen en mocht hiervoor twee vriendinnen uitnodigen. Zodoende zat ik op een maandagavond bij haar thuis en werd ik lekker in de watten gelegd. Altijd fijn!

De tuin aanpakken

Onze achtertuin

We wilden een ietwat onderhoudsvriendelijkere tuin (lees: meer gras dat je alleen maar hoeft te maaien). Dus daar zijn we druk mee bezig geweest, haha. Nu de voortuin nog.

Filmpjes opnemen

Bol.com Lees Magazine vroeg alle experts (alle recensenten van Lees Magazine) om een filmpje op te nemen. Toen ik hiermee bezig was, besloot ik ook meteen een introductiefilmpje te maken voor Reviews & Roses. De filmpjes voor Lees Magazine staan nog niet online, maar mijn introductiefilmpje voor Reviews & Roses heb ik direct online gezet. Je vind het filmpje in de rechter zijbalk op deze pagina. Wat vinden jullie ervan?

Oerrock

Oerrock vindt elk jaar plaats op Hemelvaartsdag en de twee daarop volgende dagen. Ikzelf was dit jaar eigenlijk niet echt geïnteresseerd in de line-up, maar kocht toch een kaartje omdat al mijn vrienden wel wilden gaan. Ik ben alleen op de donderdagavond naar Oerrock gegaan, en heb onverwacht meer genoten. De optredens van Di-Rect en Chef’s Special waren echt bijzonder. Ik vind hun muziek altijd wel oké, maar live zijn ze echt fantastisch. Wat een show!

De vrijdags zijn we nog gezellig uit eten geweest – ja, alweer, haha – en hebben we tot laat spelletjes gespeeld. Ik heb onder andere Exploding Kittens ontdekt; geweldig spel!

Naar de bios voor Moederdag

 Bioscoop moederdag

Op de zondag na Oerrock was het moederdag. Ik wilde mijn moeder meenemen naar de bioscoop, maar de film die ik haar cadeau wilde doen draaide niet op moederdag… Stom! Dus nam ik haar op de zaterdagavond mee naar The Guernsey Literary Society. Het was ontzettend gezellig en we hebben genoten van de film. Gezien mijn vriend toch naar de derde avond van Oerrock was met onze vrienden, besloot ik na de film met mijn moeder mee naar huis te gaan en heb ik samen met mijn ouders nog even de rest van het Eurovisie Songfestival gezien. Gezellig!

AVG regelen

Je bent er de afgelopen tijd mee doodgegooid: de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het ene na het andere bedrijf stuurde een mailtje om te vertellen over de geüpdatete privacyverklaring. Uiteraard ben ook ik ermee bezig geweest, want ook als blog dien je je aan de AVG te houden. Daarom heb ook ik een privacybeleid geschreven, en heb ik andere belangrijke dingen uit de AVG toegepast. Zo vind je onder andere onder het reactieveld een hokje dat je moet aanvinken waarbij je akkoord gaat met het privacybeleid. In feite verandert er niet zoveel, want ik ging altijd al zorgvuldig om met jullie gegevens, maar ik dien nu wel officieel jullie toestemming te vragen. Ook kunnen jullie via een formulier onderaan het privacybeleid jullie gegevens opvragen en een verzoek indienen tot verwijdering van deze gegevens.

Pinksterweekend

Waterballongevecht

Tijdens het Pinksterweekend ging ik gezellig kamperen met mijn familie. Hoewel het de vrijdag en zaterdag vrij frisjes was, was het zondag en maandag heerlijk zonnig weer. Mijn moeder had ook waterballonnen meegenomen en enkelen hielden gezellig een waterballongevecht op de zondag. Ik heb heel wat leuke foto’s kunnen maken. Daar kan ik echt van genieten, weten jullie dat? Het plezier van anderen vastleggen zodat we er later weer met veel plezier op terug kunnen kijken.

Tandarts

Ook ik geloof er elk halfjaar weer even aan, het bezoekje aan de tandarts. Meestal heb ik niks te vrezen, want wonder boven wonder heb ik een vrij goed gebit. Helaas had ik dit keer twee kleine gaatjes.

Katten

Met Puck

Weet je dat ik jarenlang geen kat durfde op te tillen? Ondanks dat ik met katten ben opgegroeid, durfde ik het niet. Maar de katten op onze buurt zijn zó lief, dat ze me hebben geholpen mijn angst te overwinnen. Nu wil ik het liefst de hele dag met ze knuffelen. Op de foto zie je de kat van onze buren: Puck.

Housewarming

Vrienden van ons zijn gaan samenwonen en hielden een housewarming. Het was die dag superwarm en we hebben tot laat in de avond buiten gezeten. Ze hebben echt een supermooi huisje en ze hebben het heel mooi en modern ingericht.

Storm

Na warme dagen komt storm. Was het in Groningen nog zonnig toen ik richting Drachten vertrok, stond ik niet veel later stil op de snelweg omdat je geen hand meer voor ogen zag. Regen kwam met bakken uit de hemel en het waren geen hagelsteentjes meer, maar regelrechte stenen. Ik vreesde even voor de ramen in de auto, haha.

Quote op achterflap

Quote Obsidian

Ik ben al wel vaker gequote in boeken, en dat is altijd een hele eer. Meestal word je hier dan vooraf voor gevraagd en mag je het boek eerder lezen. Maar het is fantastisch leuk wanneer je gequote wordt op de achterkant van een boek, zónder dat je hier vooraf van weet. Dit is mij één keer eerder overkomen bij een boek van Jennifer L. Armentrout. En nu is het weer voorgekomen bij één van mijn favoriete boeken die naar het Nederlands is vertaald: Obsidian. Echt iedereen: ga dit boek lezen. Obsidian is echt geweldig!

Sterren

Wat ik keek en las

Wauw oké, het is mooi weer en direct is dat te zien aan het aantal films dat ik heb gezien deze maand, haha. Gelukkig heb ik wel aardig wat tv-series gekeken en mooi wat boeken gelezen. Wel moet ik zeggen dat ik behoorlijk naar werd van de laatste aflevering van 13 Reasons Why en wilde dat ik een bepaalde scène niet had gezien. Werd er echt misselijk van.

Series

Series

p.s. dat ik een seizoen noem bij series betekent niet dat ik het hele seizoen heb gezien – soms wel – maar dat ik in elk geval één of meer afleveringen uit dat seizoen heb gekeken. Als ik alleen de eerste aflevering van de serie heb gezien staat erachter: pilot.

 • 13 Reasons Why – Compleet seizoen 2
 • The 100 – Seizoen 5A
 • Crazy Ex-Girlfriend – Seizoen 2 en compleet seizoen 3
 • Jane the Virgin – Seizoen 4B
 • Riverdale – Seizoen 2
 • Westworld – Seizoen 2A

Films

Films

Boeken

Boeken

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in mei (m.u.v. winacties)

Weinig wijzigingen in de top 5 deze maand. De top 4 stond vorige maand ook in de top 5, maar is van plek gewisseld. De recensie van Game Night is uit de top 5 verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor mijn unboxing van de Lentekriebels box.

 1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 2. 5x Leuke Subscription Boxen
 3. De 5 leukste nummers van Kensington
 4. Serie in de Spotlight | The Good Doctor
 5. Unboxing | Celebrate Books – Lentekriebels

Sterren

Volgende maand…

… ga ik een weekend weg met vrienden. Wanneer deze blogpost online komt ben ik alweer thuis van het weekend weg, maar ik zal jullie er volgende maand over vertellen. Ik heb een familieuitje met de familie van mijn vriend. Het is uiteraard Vaderdag, én er vind weer een leesclub plaats met The Awesome Book Club.

Welke leuke dingen heb jij in mei gedaan?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie

CommentLuv badge

4 responses to “Kijkje in mijn leven #5 – Iets te vieren, hitte en storm

 1. Ik heb echt jarenlang een panische angst van honden en katten gehad. Waarschijnlijk is er ooit iets voorgevallen toen ik nog kind was want ik durfde gewoon niet in die dieren hun buurt komen. Ik ben zelfs een keertje bijna onder een auto gelopen omdat ik wilde oversteken doordat er een baasje met zijn hond naar me toe wandelde. Net als jij heb ik die angst dankzij de dieren van mijn buren overwonnen. Door hun Malteser uit de gracht te helpen en hem vervolgens bij hem te overhandigen. Maar ook doordat hun labrador steeds rustig naast me kwam zitten. Recent hebben onze andere buren een Franse bulldog in huis gehaald nadat hun vorige hondje overleden was en onlangs heb ik dat beestje zelf opgepakt en geknuffeld. Ik vind het zo leuk dat ik die angst heb overwonnen.