Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | December 2016

Kijkje in mijn leven december 2016

Lovely december. Een voor mij hectische maand, vooral op mijn werk. Ik was méér dan toe aan een vakantie en gelukkig werd die toegekend. Het was lastig uit mijn werkritme te komen en alles wat er nog te doen ligt bleef door mijn hoofd spoken, maar ik heb gelukkig ook genoten van mijn vakantie. Hoewel ze altijd erg druk zijn geniet ik intens van de feestdagen, gezellig met familie. Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen, maar nog heel even blik ik nog terug op december 2016.

Sinterklaas op kantoor

Mok Chocolademelk

Op de maandag na sinterklaas vierden we met een aantal collega’s Sinterklaas op kantoor door middel van lootjes trekken. We namen ook allemaal zelfgemaakte hapjes mee, en die waren allemaal verrassend lekker! We zijn ook allemaal goed verwend. Ik kreeg een mooie mok en een doos met zeven verschillende soorten chocolademelk.

Kitty-Cat

Katje

We kregen bezoek van dit schatje. Ze wilde héél graag bij ons naar binnen. Ik heb nog nooit zo’n chill katje ontmoet. Ze was instant op haar gemak, klauwt niet, en ging lekker op een kussentje slapen, haha. Van wie ze/hij is weet ik niet, maar ze/hij mag van mij gerust vaker langskomen. Ik mis het hebben van een huisdier.

Bioscoopbezoekjes

La La Land still

December was een goede maand voor mij wat bioscoopbezoekjes betreft. Ik begon de maand met Fantastic Beasts and Where to Find Them, maar keek in mijn kerstvakantie ook nog: Passengers, Rogue One en La La Land. O, en bij die laatste zaten we naast André van Duin! Recensies volgen nog.

Primark

KFC Maiskolf

Ik ben veel bij de Primark geweest de laatste tijd. Half november was ik er al te vinden, begin december ook nog even samen met mijn vriend, en half december onverwacht nogmaals, maar dan met mijn moeder haha. We aten hierna lekker bij de KFC die er bijna tegenover zit. Je kunt tegenwoordig in plaats van coleslaw ook kiezen voor een maiskolf. Yum!

Zelfgemaakte kerstkaarten

Kerstkaarten handletteren

Ik heb dit jaar weinig kaarten verstuurd, maar degenen die ik heb verstuurd waren zelfgemaakt en geinspireerd op plaatjes die ik op het internet had gevonden. En ja, ik kwam er pas tijdens het schrijven van dit artikel achter dat er bij één een ‘h’ mist in Christmas…

Opruimen

IMG_0784 - Eekhoorn op vuilnisbak

Mijn vriend en ik ruimden onze zolder – die we niet hebben, het is eigenlijk gewoon de éérste verdieping (superklein) – op, en we gooiden heel veel troep weg. Kost even wat energie, maar ik ben nu héél erg blij dat alles weer netjes is. Ik heb geen voor of na foto, dus hierbij een foto van een eekhoorn op een prullenbak.

Secret Santa

Secret Santa

Ik verstuurde mijn Secret Santa pakketje voor het lootjes trekken tijdens de Boeken Advents Kalender van zonenmaan.net. En in de week voor kerst ontving ik ook de mijne van Emmy, superleuk! Links een foto van het pakket dat ik heb verzonden, en rechts is wat ik heb ontvangen. Jammer genoeg heb ik van degene die ik wat heb gestuurd niks gehoord over of ze het leuk vond of niet. Er zat in elk geval één boek in, heel veel boekenleggers, mug cake, Milka chocola en meer.

Kersttruien!

Kersttrui Primark

In november kocht ik voor mijn vriend een kersttrui bij de Primark, om twee weken later toch ook dezelfde op te halen voor mijzelf. We besloten de truien aan te doen naar ons werk in de week van eerste kerstdag. We kregen beide erg leuke reacties.

Kerstjurk

Kerst op kantoor

Om het de donderdag voor kerst te overtreffen met mijn kerstjurkje van de Primark. We hadden op kantoor de opdracht gekregen die dag voor de kerstlunch kerstachtig gekleed te gaan, dus dat deed ik. Ik won er ook nog eens Merci chocolaatjes mee, haha.

Kerstdagen

Dabben tijdens de kerstspeurtocht

En toen was het eindelijk écht kerst. De 24e vierden we het bij mijn schoonouders en verwenden mijn zwager en zijn vriendin mij met een boekenbon (^^) en speelden we 30 Seconds. De 26e vierden we het zoals elk jaar met mijn familie, pake en beppe, ooms, tantes, neven en nichten en aanhang. Dit jaar bij mijn oom en tante in Oosterwolde (het wisselt elk jaar), en we deden weer een quiz en speurtocht (ja, de opdracht was om te dabben met jouw groepje). Om de dag af te sluiten met lootjestrekken bij mijn ouders en met mijn broertje en zijn vriend. Erg gezellig en we zijn weer enorm verwend. Ik ontving onder andere: Omdenken, Werkboek Handlettering, een geweldig Blossom Books mok en Wat Schets Je Me Nou?

MijnSerie

De onbekende seriekijker

Ook werd ik deze maand uitgelicht als onbekende seriekijker in een artikel op MijnSerie. Benieuwd naar welke series ik momenteel uitkijk of welke ik de beste aller tijden vind? Je leest het nu.

Fab. Powerbank

Fab. Powerbank

Mijn samenwerking met smartphonehoesjes.nl is officieel ten einde gekomen, maar als bedankje kreeg ik nog een Fab. Powerbank. And I love it! #IveGotThePower! (Werkelijk niemand in mijn omgeving SNAPt het verband trouwens… Laat het mij weten als jij hem wel SNAPt, haha.) Er zit trouwens ook een spiegeltje in, echt ideaal!

Spelletjes

Risk

Op de op één na laatste dag van het jaar spraken mijn vriend en ik af met mijn broertje, zijn vriend en onze neef en zijn vriendin. We deden onder andere héél veel spelletjes. Zo speelden we quizjes op Kahoot, speelden we Wat Schets Je Me Nou? en maakte ik iedereen in met Risk.

Oud & Nieuw

Het nieuwe jaar luidden wij in bij mijn ouders dit jaar, samen met mijn broertje en zijn vriend. Het was supergezellig. We aten weer de lekkerste oliebollen van Nederland (gebakken door mijn vader), speelden onder andere 30 Seconds en hadden het beregezellig. Op naar een fantastisch 2017!

Stripes

Wat ik keek/las

Series | 2 Broke Girls, Arrow, The Big Bang Theory, Black-ish, Dancing with the Stars, Dr. Ken, Expeditie Robinson, The Flash, Fresh off the Boat, Fuller House, Heartland, Legends of Tomorrow, Nashville, New Girl, The Real O’Neals, The Royals, Supergirl, Supernatural, Teen Wolf

Films | Fantastic Beasts and Where to Find Them, Ice Age: Collision Course, The Night Before, 10 Rules for Sleeping Around, Star Wars: The Force Awakens, Pan, Crazy, Stupid Love, Passengers, Rogue One: A Star Wars Story, The BFG, The Jungle Book, The Magnificent Seven, La La Land

Boeken | Reboot – Amy Tintera, Duizend Hoog – Katharine McGee, The Diabolic – S.J. Kincaid

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts in december

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn.

  1. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. 5x Leuke subscription boxen
  4. De 5 leukste nummers van Kensington
  5. Filmrecensie | Nerve

Stripes

Volgende maand…

Januari is bevat nog een paar weekjes rust voordat het drukke februari van start gaat, dus daar hoop ik goed van te genieten. De eerste week van januari heb ik nog vrij, dus hopelijk heb ik veel tijd voor het lezen van boeken. Verder hebben we als het goed is ook het afscheid met het promoteam (*huilt*). En mijn vader is eind januari ook jarig. 🙂

Stripes

Hoe hebben jullie kerst en oud & nieuw gevierd?

Deze post is al 1683 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Kijkje in mijn leven | December 2016

  1. De feestdagen waren weer zo voorbij. Voor ons was het een heel rustige periode. Mijn echtgenoot had tussen kerst en nieuwjaar een weekje vakantie én op een oudejaars-brunch en kerstfeestje op tweede kerstdag na waren we vooral veel thuis met ons tweetjes. Ondertussen is de kerstversiering weeral opgeruimt maar de kerstverlichting én kaartjes laat ik lekker nog wat langer hangen.

  2. December ziet eruit als een hele toffe maand! Ik vind het zo jammer dat de kerst weer voorbij is maar door je foto’s krijg ik toch nog een beetje het kerstgevoel.