Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Tag | Blog top 3

Drie

Afgelopen week werd ik voor het eerst genomineerd om een tag in te vullen, de blog top 3 tag, superleuk! Het is een tag over blogs en bloggen, dus natuurlijk wil ik hem graag invullen. Ik ben zelf ook wel erg benieuwd naar mijn antwoorden! De tag is bedacht door Sylvia Kuijsten, en ik ben genomineerd door Eline Stiekema. En terwijl ik deze blogpost al had ingepland werd ik gisteren ook nog eens genomineerd door Daan van Boekenwurmen!

De regels

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt
Mini Cooper S
Eén van de eerste foto’s die ik maakte met mijn Canon EOS 600D die ik in februari op mijn verjaardag kreeg: drie Mini Coopers op een rij.

De vragen

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Mijn Canon EOS 600D, mijn laptop en inspiratie. Zonder mijn mooie camera geen mooie foto’s, zonder mijn laptop überhaupt geen blog, en zonder inspiratie geen leuke blogposts.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Als ik een blog tegenkom die ik leuk vind zoek ik als eerst naar de bloglovin’ button zodat ik ze kan volgen. Ook belangrijk vind ik een Over Mij/Ons pagina of een stukje met foto in de sidebar. Wanneer ik een leuke blog bekijk vraag ik mij wel eens af wie erachter zit en vind ik het leuk zoiets terug te vinden op de blog zelf. En het meest belangrijke: leuke content in een goede lay-out! (sshhht! Ik weet heus wel dat dat er stiekem vier zijn!)

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Ik ben Reviews & Roses begonnen omdat ik over meer dan alleen tv series wilde schrijven – wat ik al deed bij MijnSerie.nl – en vooral ook boeken omdat ik het lezen herontdekt had. Daar heb ik namelijk óók een mening over. Ik heb in de vier maanden die ik nu blog ontdekt dat ik het schrijven over boeken inderdaad erg leuk vind, dus dat is zeker één van de drie onderwerpen waar ik over schrijf. Maar schrijven over tv-series staat ook nog steeds in deze top drie. Ook vind ik het erg leuk om de maandelijkse overzichten te maken waarbij ik terugkijk op de voorgaande maand.

Ik wist het - Chantal van Gastel

 

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Hierbij reken ik winacties voor het gemak even niet mee, natuurlijk zijn die populair. Bovenaan staat mijn recensie van het geweldige boek Ik wist het van Chantal van Gastel. Op nummer twee staat een TTT! Mijn top tien boeken die sinterklaas in mijn schoen mag stoppen, maar dat mag de kerstman ook wel doen hoor! En op nummer drie staat een hele persoonlijke blogpost, namelijk een blogpost met tien dingen die je nog niet over mij wist.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
O, jeetje. Wat ik er eigenlijk mee wilde bereiken is dat ik mijn ei kwijt kon over boeken en meer, en dat is gelukt. Dat Reviews & Roses zo goed is ontvangen in blogland is iets dat ik nooit had durven dromen. In de korte tijd dat Reviews & Roses bestaat heb ik al zoveel leuke dingen meegemaakt. Wat ik in het nieuwe jaar wil gaan uitstralen met Reviews & Roses is een blog met een eerlijke mening en leuke content, die graag bezocht wordt. En heel stiekem hoop ik ook dat nog meer leuke bloglezer(e)s(sen) hun weg naar Reviews & Roses vinden.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Reviews & Roses is te volgen via bloglovin’, Facebook en Twitter. Maar Reviews & Roses en Jessica zijn natuurlijk één en dezelfde dus je kunt mij ook nog op andere social media vinden. Kijk daarvoor rechts in de sidebar.

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Ik wil niet slechts drie voordelen of drie nadelen noemen, dus ik noem twee voordelen en één nadeel. Een voordeel van bloggen vind ik dat ik artikelen kan schrijven die andere mensen leuk vinden om te lezen en vaak ook leuk op reageren. Het is echt zo ontzettend fijn om te merken dat mijn blogposts worden gewaardeerd en dat ze met plezier gelezen worden.

Een ander voordeel is dat ik zoveel leuke dingen meemaak dankzij Reviews & Roses. Dankzij mijn blog mocht ik al een bloggerborrel/boekpresentatie bijwonen waar ik heel veel leuke en lieve mensen heb ontmoet, ik heb al diverse recensie-exemplaren mogen ontvangen en heb ook al meegedaan aan een blogtournee. Ik geniet er intens van en voel mij zo vereerd dit allemaal mee te mogen maken.

O ja, ik zou ook nog een nadeel noemen. Soms is een nadeel toch wel dat er heel erg veel tijd zit in frequent bloggen. Ik heb ideeën genoeg om twee keer per dag een artikel te schrijven, maar simpelweg de tijd niet waardoor al meerdere ideeën zijn gesneuveld.

 

Reageerders

 

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Pfoeh, ik kon niet echt iets vinden waardoor ik kon sorteren op degenen die het meest reageren, dus ben ik handmatig gaan tellen! Met stip op 1 staat Ellis van Door Ellis met 19 reacties. En de plekken 2 en 3 worden ingevuld door Emmy van Zon en Maan en Femke van Femke Leest, met beide 13 reacties. Echt ontzettend bedankt voor het reageren, ook iedereen die de top 3 net niet heeft gehaald. Ik vind het namelijk superleuk om jullie reacties te lezen, dus blijf daar vooral mee doorgaan! 🙂

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Ik heb eerlijk gezegd een behoorlijke lijst aan blogs die ik met veel plezier volg. Gemeen eigenlijk dat ik er maar drie mag noemen want ik zou er makkelijk minstens tien kunnen noemen die ik met veel plezier lees. Zeg ik tien, nee twintig kan ik wel opnoemen. Maar als ik dan echt een top drie moet maken dan staan deze drie blogs erin: Book Babbles, Craving Pages en De Lady Library. Mocht je ze nog niet kennen, klik dan zeker even door!

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Eigenlijk hetzelfde als waar ik ook het liefst over schrijf; boeken, tv-series en films.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Ik ben nog maar een beginnende bloggers dus het voelt een beetje vreemd om nu al tips aan anderen te geven, maar ik zal proberen drie goede tips te verzamelen.

Een hele belangrijke vind ik toch wel om vooruit te werken, ook al voelt dat soms raar. Soms heb ik het plotseling heel erg druk en lukt het mij niet om een nieuwe blogpost te schrijven voor de volgende dag; dan is het handig om al een artikel klaar te hebben staan dat je bijvoorbeeld het weekend ervoor hebt geschreven.

Zorg dat je een mooie lay-out hebt waar je je tegelijkertijd ook prettig bij voelt en mee kunt doen wat jij wilt. Ikzelf heb daarom gekozen voor een betaalde versie.

En als derde wil ik toch goede foto’s noemen, of eigenlijk überhaupt foto’s. Als ik een blog lees merk ik hoe belangrijk ik het vind om foto’s te zien die de tekst onderbreken, maar ook ondersteunen. Foto’s maken een blogpost interessanter en aantrekkelijker om te lezen, en als ze ook nog van goede kwaliteit zijn dan helpt dit zeker!

Scheidingslijn

De nominaties

En nu is het de bedoeling dat ik twaalf andere bloggers nomineer. Dat zijn er behoorlijk wat, dus grote kans dat er ook bloggers tussen zitten die al door iemand anders genomineerd zijn, zeker omdat ik deze blogpost ingepland heb. Al heb ik zoveel mogelijk proberen te noemen die – bij mij weten – nog niet door iemand anders genomineerd waren. Maar als je wel dubbel genomineerd ben dan lijkt mij dat alleen maar een compliment toch?

Ik nomineer:
Dieuwke en Madelon van Book Babbles
Lisa van Leave No Story Behind
Amy van Twintig en nog wat
Liesbet van Zwartraafje
Emmy van Zon en Maan
Ellis van Door Ellis
Vanessa van Mijn Brein is een Boekenkast
Suzanne van Wat lees ik nu!
Marieke van Marieke van Woesik
Lieke van Make it Personal
Stephanie van Stephanie van Drunen
Joost van Nerdy Geeky Fanboy

De vragen op een rijtje

 1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
 2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
 3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
 4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
 5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
 6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
 7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
 8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
 9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
 10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
 11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Deze post is al 2667 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “Tag | Blog top 3

 1. Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! Heb ik daardoor toch maar weer een nieuwe blog ontdekt 😉 En tof dat BookBabbles een van je favoriete blogs is, Madelon is een ex-collegaatje van me, kleine wereld 🙂

  • Het blijkt soms inderdaad maar een kleine wereld te zijn, haha. 😀 Wat leuk dat jullie collega’s zijn geweest! Ik vond het erg leuk om je tag in te vullen 😀