Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Tag | Starlight Blogger Award

Starlight Blogger Award

Lange tijd geleden (namelijk december 2015) werd ik door Ellis genomineerd voor de starlight blogger award omdat ze mij zo schattig vindt (^^), die op haar beurt getagd was voor haar fenomenale haar. Allemaal erg goede redenen om te taggen, dus het werd tijd dat ik de tag eens invulde (wat ik al deed in maart, maar hij moest nog steeds online komen). De bedoeling is dat elke getagde persoon de eerste drie vragen beantwoord en dan nog eens drie vragen die bedacht zijn door de tagger.

1. Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?

Iemand uit de geschiedenis? Pfff… lastig. Ik zit helemaal niet zo in de geschiedenis, en de mensen die mij intrigeren, zoals bijvoorbeeld James Dean (of telt hij niet als iemand uit de geschiedenis?), zijn niet perse mensen die ik graag zou willen ontmoeten. Ik zou het echt niet weten.

2. Wat is jouw favoriete boek?

Daar kan ik heel makkelijk op antwoorden, want die heb ik niet. Ik heb namelijk om de zoveel tijd weer een nieuwe favoriet. Maar als ik dan in elk geval twee mag noemen in verschillende genres die ik lees, dan noem ik The Selection series van Kiera Cass in YA en Onverminderd door Rebecca Yarros in NA.

3. Wie is jouw favoriete fictionele personage en waarom?

Hierop is eigenlijk hetzelfde van toepassing als bij vraag 2. Favorieten wisselen bij mij om de zoveel tijd, het is meestal maar net wat ik op dat moment aan het lezen of kijken ben. Ik kan America uit The Selection series eventueel noemen en uit tv-series Buffy uit Buffy the Vampire Slayer. En Clark Kent. Ik heb toevallig Smallville recent eindelijk uitgekeken en ik vind het verhaal van Superman gewoon erg leuk en interessant.

De vragen van Ellis:

4. Als je een mythisch wezen als huisdier mocht kiezen, wat zou het dan worden en hoe zou je hem/haar noemen?

Eigenlijk vond ik de kat van Tobias uit De Nachtuilen wel erg gaaf. Doe mij maar zo één! En dan noem ik haar ook Loesje omdat het zo passend is.

5. Als je een boek voor mij (Ellis dus) mocht uitkiezen, waarvan je denkt dat ik het geweldig vind, welke wordt het dan?

Oeh dat wordt dus in elk geval geen New Adult, want daar houd je meestal niet zo van. Lastig om iets te noemen gezien jij meer leest dan ik en alles dat ik je wil aanraden heb je al gelezen. Ik ga voor Het geheim van mijn man door Liane Moriarty, wie weet vind je het leuk.

6. Stel ik (Ellis) geef een verkleedfeestje, als wie kom jij verkleed?

Oeh, ik wil supergraag eens gebruik maken van één van mijn maskers uit Verona en Venetië, dus om in die stijl te blijven zou ik verkleed gaan als Juliet Capulet tijdens een gemaskerd bal in Verona!

Ik tag Story Addict omdat ik het leuk vind dat ze zo actief reageert op dit blog, Rowan omdat ze lief is en Veerle omdat ze een sterke vrouw is (hopelijk zijn jullie nog niet eerder getagd), en vraag ze de eerste drie vragen hierboven te beantwoorden, plus deze drie:

 • Welke film kun jij keer op keer kijken, maar verveelt nooit. En waarom juist die?
 • Als je alle beroepen uit de wereld kon kiezen en je zou er goed in zijn, welk beroep zou je dan willen uitoefenen?
 • Wat is jouw ultieme relax tip?

Welke vraag vind jij het leukst? (+ beantwoord deze in de comments!)

Deze post is al 1458 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Tag | Starlight Blogger Award

 1. Die laatste vraag zou ik vroeger zonder twijfel met lezen hebben beantwoord. De laatste tijd merk ik echter dat ik me moeilijker kan concentreren op een boek wanneer ik me niet 100% voel. Of ik heb er de laatste tijd gewoon wat vaker last van. Op zo’n moment is er eigenlijk maar één ding waar ik me helemaal bij kan ontspannen en dat is het kijken van een paar afleveringen Supernatural terwijl ik onder een fleece in de zetel lig met thee binnen handbereik. Yep, zelfs in de lente en zomer. 😉

 2. De laatste vraag die je hebt gesteld is leuk. Mijn tip is denk ik toch wel in een heerlijk warm bad met een goed boek. Daar kom ik vaak helemaal van bij!

 3. Ahhh wat lief dat je me getagd hebt! Deze tag heb ik in december 2015 al ingevuld, maar hieronder zal ik de vragen van jou beantwoorden!
  Welke film kun jij keer op keer kijken, maar verveelt nooit. En waarom juist die?
  Dat zijn echt best veel films: Harry Potter, De Hongerspelen, en alle Disneyfilms!

  Als je alle beroepen uit de wereld kon kiezen en je zou er goed in zijn, welk beroep zou je dan willen uitoefenen?
  Eigenlijk gewoon het beroep waar ik voor studeer, namelijk journalist. Maar dan zou ik wel reisjournalist willen worden. Stiekem aas ik al tijden op de baan van Floortje Dessing hihi.

  Wat is jouw ultieme relax tip?
  Misschien een beetje cliché, maar met een grote kop thee en een goed boek in de tuin/op bed zitten/liggen werkt altijd. 🙂