Verslag | De allereerste Filmblog Get Together

Geplaatst op 27 juni 2016 door Jessica

Alle filmbloggers op een rijtje

Afgelopen weekend vond een werkelijk fantastisch event plaats, namelijk de allereerste Filmblog Get Together. Tijdens en na het event zei ik dat dit zeker jaarlijks zou mogen plaatsvinden, maar na er nog eens over nagedacht te hebben mag het van mij ook best driemaandelijks. De Filmblog Get Together was leuk, gezellig, supercool en met héél veel lieve en leuke mensen! Bereid je vast voor, want zoals jullie van mij gewend zijn volgt nu een zeer gedetailleerd verslag van de dag. Enjoy!

Hoe het begon

Nostra - De Filmkijker

Nostra is het grote brein achter dit event. Iedereen heeft het er vast wel eens over gehad en over nagedacht, maar hij zette daadwerkelijk een plan in werking. Al eerder had hij laten weten het leuk te vinden een Get Together voor filmbloggers te organiseren en eind maart kregen alle filmblogs een uitnodiging voor een datumprikker. Hieruit kwam 25 juni als meest gunstige datum en wat was ik blij: ik was erbij!

Teasers

Filmblog Get Together

In de tijd daartussen hebben we drie update mailtjes gehad die ons teasden wat we konden verwachten. Een meet-up in een bioscoop. Een film (dûh). Een presentatie. Lunch. Een filmquiz.

Maar welke film we zouden gaan kijken bleef een verrassing. Het was in elk geval een film die Nostra héél erg leuk vond, en die nog nooit eerder in Europa vertoond was. Een echte exclusive dus! Ook wisten we niet wat de presentatie in zou gaan houden en welke vragen gesteld zouden worden tijdens de quiz. De lunch was voor eigen rekening en we betaalden allen €15,- p.p. om deze dag te kunnen realiseren.

En toen was het 25 juni

Deze leuke dag zou plaatsvinden binnen het Springhaver Theater in Utrecht. Een heerlijk sfeervol theatertje! Ik stapte om acht uur in de auto, en gezien de TomTom in de war raakte van wegwerkzaamheden in Utrecht kwam ik met een kleine omweg aan bij de parkeergarage om de hoek. Vervolgens liep ik echter compleet de verkeerde richting op.

Gelukkig kwam ik Patricia (Mcurl) en Gwen (Be Cool, Sodapop) tegen die zojuist directies hadden gekregen en zeiden dat we de andere kant op moesten. Maar goed ook, want het bleek inderdaad daar te zijn.

De start


Wat deze dag extra leuk maakte is dat ik genoeg filmbloggers volg, maar geen idee had hoe ze eruit zagen. Patricia kende ik al dankzij ons gezellige middagje op Dutch Comic Con, maar verder had ik eigenlijk nog geen enkele van de aanwezigen in het echt ontmoet. Het was bijvoorbeeld erg leuk om na veelvuldig contact en op elkaars blog te hebben gereageerd, buiten de parkeergarage eindelijk te ontdekken wie het gezicht achter Be Cool, Sodapop was!

Eenmaal binnen herkende ik Daphne van haar foto op Cinefille en ook Wilco Born en Paul (Filmliefhebber) herkende ik. Ik was dus ook zó nieuwsgierig. Hoe ziet de rest eruit? Hoe oud zullen ze zijn? Want ja, ook dat kun je meestal niet aflezen uit iemands teksten (tenzij het letterlijk benoemd wordt). Ook waren sommige namen nog een verrassing dankzij pseudoniemen. Hoe heet Nostra (De Filmkijker) in het echt? En hoe heten de mannelijke en vrouwelijke protagonist (De Protagonisten)? Ik weet het inmiddels! Wiehoe!

Food Fun Film

Gezellig

Ik ben vooral events gewend met boekbloggers, dus het is wel leuk om het eens te vergelijken. De gemiddelde leeftijd ligt bij de filmbloggers iets hoger en is verrassend leuk gemixt van 19 tot (ik denk) ongeveer 45/50 jaar. De gezelligheid is echter niets minder, man, wat een leuke mensen!

Bij binnenkomst lagen – gelukkig – naamkaartjes klaar. Ja, Nostra had het allemaal tot in de puntjes geregeld (daarnaast vonden we het gewoon erg gaaf om een naamkaartje te hebben, haha). Ik heb dan ook regelmatig even op een ieders naamkaartje gekeken om te kijken wat diens naam ook alweer was of bij welke blog diegene hoorde. Inmiddels heb ik het aardig onder die knie. Het is net alsof je in een nieuwe klas terecht bent gekomen of op introductiekamp gaat. Superleuk! Mocht je willen weten welk gezicht bij welke blog hoort, De Protagonisten hebben voor het gemak bij de groepsfoto ieders blognaam geplaatst.

De Film

Already Tomorrow in Hong Kong

Om tien uur was het eindelijk zover; we gingen dé film kijken. Eindelijk zouden we erachter komen welke film door een regisseur naar Nostra opgestuurd was om voor het eerst in Europa in een bioscoop getoond te worden. *drumroll* Het was: Already Tomorrow in Hong Kong. Mijn recensie lees je uiteraard binnenkort op Reviews & Roses, maar mocht je nieuwsgierig zijn dan lees je bij De Filmkijker zijn recensie en het interview met Emily Ting. Wat ik je in elk geval kan vertellen is dat ik de film verrassend leuk vond.

Wat trouwens grappig is, is dat we allemaal zo verspreid door de zaal gingen zitten. Waar je met vrienden vaak samen gaat zitten, heb je als filmblogger wel zo je eisen en die begrijpen we allemaal van elkaar. Zo zaten er mensen alleen, redelijk voorin, of juist achterin of aan de zijkant. Anderen zaten in tweetallen of drietallen ook compleet verspreid door de gehele zaal. Ikzelf zat in het midden van het midden tussen Patricia en Daphne. Wat mij betreft het beste plekje.

De Presentatie

Filmblogs.nl

Toen de film om 11.25 uur afgelopen was, was het tijd voor een presentatie van Nostra. Ik zei al tegen Patricia “Straks kondigt hij aan dat hij een site met filmblogs is begonnen, zou me niks verbazen.” En prompt bleek dat ook het geval te zijn! Ook iets waar al meerderen het over hebben gehad en Nostra ondernam actie. Wil je dus alle blogs van filmbloggers op één site bijeen hebben, bezoek dan Filmblogs.nl. Officieel in de lucht sinds 24 juni 2016. Hoera!

De Lunch

Lunch Springhaver Theater

Voordat de film begon hadden we al op een briefje geturfd wat we wilden eten, dus toen het tijd was voor de lunch kwam het eten al snel aan. We hebben heerlijk gegeten en gezellig gekletst. Ik voelde mij helemaal thuis tussen al deze filmverslaafden.

De Quiz

De Filmquiz

Met een vol buikje was het tijd voor de quiz. Nostra had 45 vragen bedacht en deelde ons op in groepjes van drie. Ik kwam terecht bij mijn voorletter genoten Jim (Film of the Day) en John (Movie Insiders), waarna ik ons groepje omdoopte tot de 3 J’s. Niet dat ze veel aan mij hebben gehad, ik wist namelijk bijna geen enkele vraag. Het was vooral John die af en toe onze kant op keek en het blaadje naar ons toeschoof, waarna Jim en ik elkaar lachend aankeken en hoofdschuddend lieten merken dat wij wederom het antwoord niet wisten, waarna hij vrolijk weer een antwoord neerpende, haha.

John was echt een kei, hij wist echt héél veel. Jim wist ook aardig wat. Maar ik sprong bij vraag 43 bijna van mijn stoel omdat ik éíndelijk ook een vraag kon beantwoorden waarop zij het antwoord niet wisten (het antwoord was: The Notebook). Dat was ook de enige vraag over een romantische film, dus dat kan mijn onkunde verklaren haha. Ik kijk vrij weinig oude films en al helemaal geen horror, dus die vragen mag je de volgende keer overslaan Nostra. 😉

Uiteindelijk werd ons groepje tweede! Overduidelijk niet door mij dus, maar gelukkig werden we niet laatste want dat groepje kreeg drie films uit de persoonlijke filmcollectie van Nostra die echt té slecht voor woorden waren. Daar bovenop moeten zij als verliezers de film verplicht kijken en recenseren. Mikes recensie van Land of the Lost staat inmiddels online.

De winnaars kregen een fantastisch prijzenpakket mee naar huis en moesten nog één laatste vraag beantwoorden om te bepalen wie de ultieme winnaar binnen dat groepje zou zijn. Per ongeluk ging Nostra iets te snel waardoor het antwoord bijna tegelijk met de vraag in beeld kwam – oeps! – maar dat was uiteraard snel opgelost door een nieuwe vraag op te zoeken.

Poedelprijsjes

Cadeautjes

Maar dat was nog niet alles. Nostra had geregeld dat niemand met lege handen naar huis zou gaan. We kregen een cadeaubon voor 2 gratis films bij Pathe Thuis (ik eindigde zelfs met twee, want John gaf de zijne aan mij, dankjewel!). We kregen allemaal het vierde seizoen van House of Cards op Blu-ray. En we konden nog kiezen uit diverse andere films. Omdat ik van de meesten nog niet had gehoord heb ik me één aan laten bevelen en ging ik naar huis met Youth. Al lijkt Knight of Cups mij achteraf ook erg leuk toe, dus die ga ik even onthouden.

En toen was het afgelopen

Lunch

We zaten nog even gezellig na en kletsen over films, bloggen en alles dat in ons opkwam, maar toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen. Ik moest immers nog weer bijna twee uur richting huis reizen en had die avond nog een verjaardag.

Jammer genoeg heb ik met lang niet iedereen evenveel gesproken, met sommigen zelfs bijna helemaal niet, maar we waren dan ook met een groep van wel 21 filmliefhebbers! Wat mij betreft mogen dit soort events dus wel vaker plaatsvinden zodat we wat vaker bij kunnen kletsen en elkaar nog beter kunnen leren kennen.

Ik wil in elk geval Nostra ontzettend bedanken voor de grote moeite en de vele tijd die hij in het organiseren van deze Filmblog Get Together heeft gestoken. Het was werkelijk top georganiseerd, tot in de puntjes verzorgd, met een fantastische locatie en een fantastisch dagprogramma. Van mij mag dit nog veel vaker georganiseerd worden en ik hoop dat we nog jaren doorgaan met bloggen en contact houden. Iedereen bedankt voor deze topdag!

Dit waren trouwens de aanwezige bloggers. Neem zeker even een kijkje bij een ieder, want het zijn fantastische blogs van hele leuke mensen.

Alle filmbloggers op een rijtje

In willekeurige volgorde: De Filmkijker | Be Cool, Sodapop | Mcurl | Cinefille | Miss Movie | De FilmrecensentFilmliefhebber | De Protagonisten | Wilco Born | Mike’s Movie Review (vlogger) | Movie Insiders (podcast) | Gert Verbeek | Film of the Day | Vinnie’s Recensies (vlogger) | Ongevraagd Filmadvies

Deze post is al 1956 keer gelezen

Categorieën: Films, Persoonlijk / Tags: , ,


Geef een reactie

20 responses to “Verslag | De allereerste Filmblog Get Together

  1. Mindset Filmspecialist

    Het evenement zag er fantastisch uit. Leuk te zien hoe zo’n hechte groep met dezelfde mindsetting iets moois kunnen creëren. Wat mooi hoe een film specialist allemaal teweegbrengen.

  2. Ahhhh wat gaaf, Jessica!!! Dit had me enorm leuk geleken. Fijn dat jullie een topdag gehad hebben. Ik ben bang dat ik bij de quiz ook geen held geweest zou zijn, haha.

  3. Leuk om te lezen hoe jij de dag ervaren hebt. Ben zelf nu druk bezig om mijn twee “straf” films te kijken en er een stukje over te dichten (pfff valt niet mee). Ik stel gewoon voor om er een heel weekend van te maken, hebben we in ieder geval tijd genoeg om met iedereen te kletsen 🙂

  4. Driemaandelijks? Dan moet ik echt een event buro gaan openen 😉 Maar een jaar klinkt inderdaad erg lang en dacht ook al de volgende zeker eerder zal kunnen plaatsvinden. Maar met alle lovende woorden snap ik nu een beetje hoe een debuterende regisseur zich voelt. De verwachtingen zijn hoog en hoe maak je dan een vervolg dat net zo goed of zelfs beter is? 😉

    Bedankt voor de complimenten!

  5. Wat een leuk verslagje. Hoewel wij elkaar niet echt gesproken hebben, vond ik het toch leuk om je te zien. Je lach die ik op je foto al zag is in het echt in ieder geval net zo leuk 🙂 En ik heb ook geen moeite om dit iedere drie maanden te doen!

  6. Leuk verslag Jessica en de volgende keer kletsen we even bij. Ik heb inderdaad ook niet iedereen gesproken, maar dat is ook logisch met een grote groep. 🙂