Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Wat hangt er aan mijn sleutelbos?

Mijn Sleutelbos

Hebben jullie wel eens een introductie gehad, bijvoorbeeld op school, waarbij je aan de hand van jouw sleutelbos jezelf moest voorstellen? Een leuke ijsbreker, en je kunt zo veel over iemand leren. Gezien Reviews & Roses een persoonlijke blog is, het al een tijd geleden is dat ik een artikel heb geplaatst met leuke weetjes over mijzelf, en er natuurlijk veel lezers zijn die mij al jaren volgen, maar ook lezers zijn die mij misschien pas sinds gisteren volgen, leek het mij leuk jullie wat meer te vertellen over mijzelf aan de hand van mijn sleutelbos.

De sleutels

Oké, eerst natuurlijk het belangrijkste aan mijn sleutelbos, natuurlijk de sleutels. Ik heb vijf verschillende sleutels aan mijn sleutelbos hangen. Eén voor ons huis, één voor de deur in onze schutting, de sleutel die ik vroeger heb gekregen van mijn ouders voor mijn ouderlijk huis, een sleutel van de auto van mijn vriend en een sleutel voor mijn auto. Grappig feitje is dat ik het meest rijd in de auto van mijn vriend en andersom. Mijn vriend zei altijd dat degene die het verst moet rijden, de Fiat (die op Diesel loopt) mee mag. Toen we allebei in Groningen werkten carpoolden we altijd gezellig. Maar sinds hij in Burgum werkt kan dat niet meer, en heb ik dus naar mijn werk de Punto mee, en hij de Corsa.

Eifeltoren

Eifeltoren sleutelhanger

In 2013 gingen mijn vriend en ik voor het eerst een zomer op autovakantie (kamperen). De eerste stop was echter Parijs. We sliepen dus de eerste nacht in een hotel, en hebben de dag erna de hele dag door Parijs verkent. Hier kocht ik deze sleutelhanger als herinnering.

Book Addict

Mijn sleutelbos - New Adult Book Addict

Deze sleutelhanger zat in de Star-Crossed Lovers Celebrate Books box. Ik was instant blij. Sowieso wordt ik altijd blij van promotiemateriaal voor de New Adult collectie van Zomer & Keuning. Om mijn liefde voor hun boeken te tonen heb ik de sleutelhanger aan mijn sleutelbos gehangen.

Winkelkarmunt

Winkelkarmunt sleutelhanger

Hoe ik eraan kom weet ik echt niet meer. Ik heb deze al héél lang. Maar ik vind het ideaal om altijd een winkelkarmuntje bij mij te hebben. Zit je ook niet met het probleem dat je niet een passende munt hebt voor de kar.

Appeltje

Appel sleutelhanger

Dit vrolijke appeltje zat in de Love is Poisonous box van Celebrate Books. Ik was meteen verliefd op dit schattige appeltje. Ik kan niet uitleggen waarom, maar ik vind hem gewoon zó leuk! Bijna was ik hem kwijt geweest, want het slotje was opeens los gegaan. Gelukkig had ik het door en heb ik hem kunnen fixen.

Karwei klantenkaart

Karwei klantenkaart

Het is niet dat ik nou zoveel shop bij de Karwei dat ik deze aan mijn sleutelbos heb gehangen. Het is eigenlijk een heel lief verhaal. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, kwamen we regelmatig bij de Karwei. We kochten er onder andere de lampen die we in huis hebben opgehangen. Bij de kassa werd gevraagd of we al een klantenkaart hadden. Nee. De kaart kwam op de naam van mijn vriend en naast het gewone pasje, zat dit kleine dingetje er ook bij. Mijn vriend was helemaal enthousiast en wilde heel graag dat ik deze dan zou hebben. Het is dus niet dat ik er echt wat mee doe, maar vooral omdat ik het zo schattig vond hoe mijn vriend op de klantenpas reageerde.

Minion sleutelhanger

Minion Sleutelhanger

Deze leuke Minion kwam ik tegen bij de kassa’s tijdens het Boekenfestijn in Leeuwarden in 2016. Ik ben gek op de Minions, en vond deze dan ook te leuk om te laten liggen.

Biljartbal

Biljartbal sleutelhanger

We zijn alweer aangekomen bij het laatste item dat aan mijn sleutelbos hangt: een biljartbal. Ik speel geen biljart ofzo – al was ik vroeger wel gek op poolen – maar ik kwam hem tegen bij zo’n soort pop-up winkel waar ze werkelijk van alles hadden. Het is ook niet omdat hij paars is. Prima kleur, maar niet mijn favoriete kleur. Het is wegens het cijfer dat erop staat dat ik hem heb gekocht. Mijn geluksgetal is namelijk 4. Dit cijfer kwam door mijn jeugd heen vaak terug. En ook: als je de cijfers in mijn geboortedatum bij elkaar optelt, totdat je nog maar één cijfer overhoudt, kom je ook uit op, jawel, 4!

Vonden jullie het leuk om zo wat meer over mij te weten te komen?
Wat hangt er aan jouw sleutelbos?

Deze post is al 3493 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Wat hangt er aan mijn sleutelbos?