Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Waxmelts van Parfum & Thuis

Waxmelts Parfum en Thuis

Zoals ik laatst al aangaf raakte ik een tijdje geleden bij Jouw Marktkraam in gesprek met een andere kraamhouder, Gretha. We raakten in gesprek over waxmelts en toen pas kwam ik achter het verhaal achter de spullen in haar kraam. Ik was direct onder de indruk en we praatten nog een tijdje gezellig verder onder het genot van een kopje thee. Toen ik uiteindelijk toch echt naar huis moest vroeg ze mij welke geur mij lekker leek en kreeg ik een zakje mee om te testen. “Maar dan moet je wel mijn Facebookpagina even liken,” zei ze er lachend achteraan. Geen probleem natuurlijk, die like zou ze namelijk sowieso al krijgen omdat ik inmiddels fan ben, maar omdat ik de geur echt heel lekker vond, en hoe ze het allemaal maakt heel indrukwekkend vind, wilde ik er ook graag een artikel aan wijden.

Parfum en Thuis - Waxmelts

Parfum & Thuis

Gretha maakt waxmelts, geurstenen en theelichten met geuren gebaseerd op designergeuren. Dat is trouwens niet het enige, want de zakjes en doosjes eromheen maakt ze ook helemaal zelf. Ikzelf was in de veronderstelling dat je zoiets gewoon kunt inkopen om vervolgens te verkopen, maar ze doet echt álles helemaal zelf en dat vind ik heel bijzonder. Dit doet ze allemaal vanuit haar zolder in Surhuisterveen (Friesland) en naast haar vaste baan. Parfum & Thuis is te vinden bij Jouw Marktkraam Drachten, waar ze ook nog een kraam met andere leuke zelfgemaakte spulletjes heeft, maar je kunt haar waxmelts ook vinden op diverse andere punten in Nederland (onderaan dit artikel een lijst), en ze staat regelmatig op braderieën, brocante markten of fairs. Hoewel Parfum & Thuis wel een site heeft zal je haar aanbod daar niet op vinden. Maar als je contact met haar opneemt kan ze je wel een lijst met bestelbare geuren sturen.

Parfum en Thuis - Geurstenen

Mijn waxmelts

De waxmelts die ik mee heb gekregen om te testen zijn waxmelts die ruiken naar Lady Million. Een geur die ik afgelopen februari van mijn verjaardagscadeaubonnen heb gekocht en waar ik direct fan van was. Ik trok het zakje waar vier waxmelts met dezelfde geur inzitten thuis open en er kwam mij direct een heerlijke geur tegemoet. Zonder ze te branden vond ik dat ze al erg lekker roken en ik snoof de heerlijke geur op. Ja, de geur komt echt dicht bij Lady Million. Het mooie is ook dat de waxmelts geen paraffine bevatten waardoor ze beter zijn dan andere waxmelts.

Gretha legt uit: “De waxmelts die worden gemaakt met paraffine krijgen een “chemisch” geurtje welke niet fijn is voor je neus. De één heeft hier meer last van dan de ander. Het is maar net hoe ontwikkelt je reukorgaan is. Deze chemische geur heeft dus te maken met de combinatie paraffine/geurolie. Met waxmelts gemaakt van 100% sojawax heb je hier geen last van. De geurverspreiding is veel beter en je hebt langer plezier van 1 tabletje.”

Waxmelts van Parfum en Thuis

Hoe te gebruiken

Er was mij aangeraden de waxmelt de eerste keer niet te lang te laten branden en dat een kwartier branden genoeg was. Te lang branden kan namelijk uiteindelijk voor hoofdpijn zorgen. Ik laat de waxmelts zelf ook vrij kort branden, want ook al ruik ik het zelf niet meer als ik de hele dag thuis zit, de geur blijft nog erg lang hangen. Want als ik het ‘s ochtends heb gebrand, ik er even tussenuit ga en dan weer thuiskom, dan ruik ik die heerlijke geur weer. Gretha garandeert dat je minimaal acht tot tien uur geurplezier hebt van één tablet. Ze geeft hierbij aan: “Het grote verschil in de uren heeft te maken met wat voor waxinelicht wordt er gebruikt. Hoe groot is de afstand tussen waxinelichtje en de kom waar de tablet in ligt, hoe meer afstand hoe langer de tablet meegaat.”

Brandende waxmelt

Eindoordeel

Ik vind de Lady Million geur lekker en hij komt er echt heel dicht bij in de buurt. De geur is niet overheersend, maar wel aanwezig en blijft nog een lekkere tijd in huis hangen. Ook als jij het op een gegeven moment niet meer ruikt, is hij nog wel aanwezig en ruiken anderen die de kamer of je huis binnenkomen de geur wel (je raakt immers aan de geur gewend, dat is net als met dat je de parfum die je draagt op een gegeven moment niet meer ruikt). Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want een zakje van vier waxmelts varieert van slecht €2,50 tot €2,95.

Parfum en Thuis bij Jouw Marktkraam

Verkooppunten

 • Jouw Marktkraam, Noordkade 14 te Drachten
 • Jouw Marktkraam, Markerkant 1206 te Almere
 • De Gooische Loods, Laarderweg 118 te Bussum
 • In Omloop, Zuiderkade 6 te Emmeloord
 • Woonkracht8, Gedempte Vaart 35 te Surhuisterveen
 • ‘t Postwinkeltje, Warmoltstrjitte 41 te Harkema
 • Rozemarijn bloem & Cadeau, Rijksstraatweg 76 te Voorst

Wat is jouw favoriete geur waxmelt?

Deze post is al 2418 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Waxmelts van Parfum & Thuis

 1. Wat leuk om jouw mening te lezen! Toevallig heb ik vandaag ook beknopt deze waxmelts gereviewd. Absolute aanraders! En Gretha is gewoon een leuk mens!
  Zie haar al helemaal zitten op haar zolderkamer.

 2. Ik gebruik scentchips. Is hetzelfde principe maar dan commercieel. Volgens mij gebruiken ze er identieke branders voor want die op jouw afbeelding heb ik in het rood. Ruikt erg lekker maar ik zou ze eerder moeten uitblazen. Die geur blijft inderdaad lang hangen! Vind dit persoonlijk beter dan gewone geurkaarsen.

  • De brander die ik heb, heb ik geloof ik ooit eens bij de Action gehaald. Vind het sowieso erg mooie branders 😀

   En ja, ik vind het absoluut beter dan geurkaarsen, die ruik ik vaak amper.