Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Serie in de spotlight | Maxton Hall – Seizoen 1

Maxton Hall - still
Maxton Hall poster

Titel: Maxton Hall: Die Welt zwischen Uns
Releasedatum: 9 mei 2024 (Prime Video NL)
Cast: Harriet Herbig-Matten, Damian Hardung, Sonja Weißer, Fedja van Huêt, Justus Riesner, Ben Felipe, Runa Greiner, Govinda Gabriel Cholleti, Martin Neuhaus, Julia-Maria Köhler
Speelduur per afl.: 45 minuten
Genre: Drama, Romantiek
Kijkwijzer: 16+ (geen officiële kijkwijzer bekend)

Waardering: 4 uit 5.

Ruby Bell krijgt een studiebeurs voor het (fictieve) Maxton Hall College, een van de duurste privéscholen van Engeland. Ruby wil echter niets te maken hebben met geld, glamour en macht. Ze probeert zichzelf bijna onzichtbaar te maken. Toch voelt ze zich aangetrokken tot de rijke, arrogante James Beaufort, de geheime leider van de school. Dan krijgt ze explosief materiaal over de familie van James in handen…

Fan van de trilogie

Als je mijn recensies hebt gelezen van Maxton Hall College en De geheimen van Maxton Hall College, dan weet je dat ik helemaal fan ben van deze trilogie. Momenteel ben ik deel drie aan het lezen, en ik ben écht aan het genieten met een grote G. Recent zag ik via social media dat er ook een tv-serie aan zat te komen en die ging 9 mei ook al in première op Prime Video. Ja, dat MOEST ik dus wel echt gaan kijken. In slechts twee dagen had ik alle zes afleveringen al gezien, en wat ik ervan vind lees je nu.

Maxton Hall - still

Maxton Hall: Die Welt zwischen Uns

Maxton Hall is de verfilming van het eerste boek in de serie. Centraal staan Ruby Bell en Jason Beaufort. Ruby is niet arm, maar in vergelijking met haar klasgenoten op Maxton Hall is ze in elk geval niet rijk. Het enige dat zij wil is naar Oxford, en dankzij haar beurs voor Maxton Hall komt die droom dichterbij dan ooit. Het is haar altijd gelukt om onder de radar te blijven. Maar dan betrapt ze Jasons tweelingzus met een docent in een compromitterende houding en krijgt ze de toorn van Jason Beaufort over zich heen. Maar ze reageert compleet anders dan Jason had verwacht… Als ze zijn aandacht nog niet had, dan nu zéker wel.

Ehm… Duits?

En toen stond ik met mijn oren te klapperen. Wacht even… Praten ze nou Duits?! Als je net als ik geen trailers kijkt, dan kom je nog wel eens voor verrassingen te staan. Ik had namelijk de hele tijd gedacht dat dit ofwel een Amerikaanse dan wel Britse serie zou zijn. Maar net als de schrijfster van de oorspronkelijk Duitse boeken, is de serie ook in het Duits opgenomen. Dit levert nogal gekke situaties op, zoals allerlei Engelse namen (James, Ruby, Ember, etc.) en het speelt zich natuurlijk in Gormsey en Oxford af. Dat ze dan Duits praten zorgt even voor kortsluiting in mijn brein. Persoonlijk heeft mij dat wel wat afgeleid. Daarbij vind ik de Duitse taal allesbehalve sexy.

Maxton Hall - still

Verrassend trouw

Gelukkig neemt het niet weg, dat het verder wel een vrij goede verfilming is. Natuurlijk, het boek is altijd beter en diepgaander, maar ze zijn verrassend trouw aan het verhaal gebleven. Aan de acteurs moest ik even wennen. Dit komt, naast dat ze Duits praten, ook omdat ze er iets anders uitzien dan ik mij ingebeeld had. Ik wende echter snel aan ze en ik vind dat ze de personages goed hebben neergezet. Al snel viel ik in katzwijm voor James Beaufort. Ook ben ik blij dat ze de warme familiedynamiek van Ruby goed naar beeld hebben weten te vertalen. Dit vond ik in het boek ook al zo’n sterk punt.

Eindoordeel

Zoals ik ook al in mijn boekrecensies zei is Maxton Hall een heerlijk verhaal vol drama à la Gossip Girl. Ik heb ervan genoten het verhaal opnieuw te beleven en heb alleen maar meer zin gekregen in meer van James en Ruby. De serie eindigt iets eerder dan waar het boek eindigt, waardoor de cliffhanger iets minder zwaar is. Hoewel ik nooit helemaal aan het Duits heb kunnen wennen, hoop ik wel dat dit eerste seizoen een vervolg gaat krijgen.

En mocht je nou denken: hé, die vader van James en Lydia Beaufort komt me zó bekend voor… Nou, dat is helemaal niet zo gek dat je dat denkt. Het is namelijk Fedja van Huêt, een hele bekende Nederlandse acteur.

Heb jij de boeken al gelezen en de serie gekeken?Deze post is al 108 keer gelezen


Geef een reactie