Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Blogtour | Een kleurplaat bij ‘Ik hou je vast’

Blogtour Ik hou je vast Marina Folkers

Yes! Vandaag is het mijn beurt in de blogtour voor het nieuwste boek van Marina Folkers. Vorige week dinsdag, verscheen op 6 oktober het boek Ik hou je vast. Ik hou je vast is alweer haar vijfde boek, en het derde boek dat uit is gekomen bij uitgeverij Zomer & Keuning. De afgelopen dagen kon je al diverse leuke blogs lezen met onder andere een moodboard, de mooiste quotes, een brief aan de hoofdpersoon, de gedachten tijdens het lezen en zelfs een woordzoeker waarbij je het boek kunt winnen!

Mijn beurt

En nu ben ik dus aan de beurt! Ik heb lang en hard nagedacht over wat voor creatiefs ik voor deze blogtour kon gaan doen. En terwijl ik erover nadacht bleef één scène telkens weer in mij op komen. Het is een scène in het begin van het verhaal dat de basis zet voor een terugkerend thema én de titel van het boek! Ik heb besloten hiervan een kleurplaat te maken. Dit bleek nog best lastig te zijn, haha. Digitaal lukte het mij niet, dus besloot ik op basis van diverse foto’s een tekening te maken waarop de elementen uit die scène naar voren komen. Hopelijk vinden jullie het leuk en hebben jullie veel kleurplezier. En natuurlijk lezen jullie mijn recensie van dit bijzondere boek binnenkort ook nog!

De vlot scène

Ik hou je vast - Marina Folkers

Hieronder lees je een klein stukje van de betreffende scène:

Aarzelend keek ze van het houten gevaarte, waarover het water spoelde bij iedere beweging die Ethan maakte, naar zijn uitgestoken hand en ten slotte naar zijn gezicht. Hij glimlachte. ‘Ik hou je vast.’

Hoe vaak hij die woorden tegen haar had gesproken, wist ze niet meer. Ze waren niet te tellen. De keren dat ze deed wat hij zei waren net zo vaak. Toen ook weer legde ze haar hand in die van hem. Hij greep haar hand stevig vast toen ze voorzichtig een voet op het vlot zette. Ethan deed een stap naar achteren en trok haar met zich mee. Het vlot ging hevig heen en weer en ze klauwde zich aan hem vast. ‘Dit gaat nooit goed,’ mompelde ze tegen zijn borst, te bang om te bewegen of hem los te laten.

‘Tuurlijk wel. Het is een kwestie van balans.’

Ze bleven voor een moment rustig staan en het deinen werd inderdaad minder. Ze durfde zelfs even te kijken naar het water. ‘Hoe ver gaan we?’

‘Tot het einde van de wereld.’

De kleurplaat

En dit is de kleurplaat! Vind je het een beetje bij de scène passen? Je kunt de kleurplaat hier downloaden.

Kleurplaat Ik hou je vast Marina Folkers

Natuurlijk heb ik de kleurplaat ook zelf ingekleurd. Die zie je hieronder.

Kleurplaat Ik hou je vast Marina Folkers

Kleur hem in!

Print de kleurplaat thuis uit en deel de ingekleurde variant op social media met de hashtags #ikhoujevast #marinafolkers #blogtour. Het zou ook superleuk zijn als jullie Marina Folkers en Reviews & Roses taggen zodat we de ingekleurde varianten kunnen bekijken en delen.

Wat is jouw favoriete boek van Marina Folkers?

Deze post is al 2824 keer gelezen


Geef een reactie