Privacybeleid

Versie 0.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 16-05-2018

Wij zijn er van bewust dat jij vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we jou weten welke gegevens we verzamelen als jij onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Reviews & Roses op www.reviewsandroses.nl. Je dient je ervan bewust te zijn dat Reviews & Roses niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacybeleid te accepteren.

Reviews & Roses respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die jij ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Omschrijving bedrijf

Je leest op dit moment de privacyverklaring van Reviews & Roses. Reviews & Roses bestaat uit twee onderdelen:

Dit privacybeleid is van toepassing op de blog. Voor het privacybeleid van de webshop verwijs ik je naar het privacybeleid op de webshop te bereiken via eerder genoemde links.

Sterren

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via jessica@reviewsandroses.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Sterren

Doel gegevens

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Reviews & Roses. Deze worden hieronder toegelicht.

01. Het versturen van nieuwe artikelen

Lezers kunnen zich via een widget van Jetpack op Reviews & Roses inschrijven voor het per mail ontvangen van nieuwe blogposts. Hiervoor dien je je e-mailadres op te geven in het daarvoor bestemde formulier op de website van Reviews & Roses, anders kunnen wij de nieuwe blogposts niet in je inbox bezorgen.

02. Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Reviews & Roses via het contactformulier op de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, e-mailadres en omschrijving. Bij het invullen van het formulier wordt gevraagd om akkoord te geven voor hetgeen benoemd in dit privacybeleid.

03. Analytics

De website van Reviews & Roses verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jou in contact te brengen met potentiële relaties en/of opdrachtnemers.

04. Reacties

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij een reactie achterlaat op www.reviewsandroses.nl. Het opgeven van naam, e-mailadres en eventueel websitelink is optioneel. Jouw e-mailadres en IP-adres zijn enkel zichtbaar voor de beheerders en zijn veilig opgeslagen op de server van Zon en Maan of die van een derde partij. Met deze gegevens zal respectvol omgegaan worden.

05. Winacties

Op de website kunnen winacties georganiseerd worden. Om te zorgen dat het gewonnen product bij de winnaar terecht komt, wordt gevraagd om NAW-gegevens en e-mailadres. Indien het product wordt opgestuurd door de partij die het product beschikbaar stelt, worden de noodzakelijke gegevens voor versturing van het product met deze partij gedeeld. Hiervoor dien je akkoord te geven bij het versturen van het winactieformulier.

Sterren

Ontvangers gegevens

De gegevens die Reviews & Roses ontvangt en verwerkt, worden beheerd d.m.v.:

01. Antagonist

De e-mail van Reviews & Roses wordt gehost bij Antagonist. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Antagonist.
De website en back-ups van de website worden gehost bij Antagonist. Gegevens die jij achterlaat op de website van Reviews & Roses zijn op de servers van Antagonist opgeslagen.

02. Google Analitics

Reviews & Roses maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de websitegebruiken.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres, deze wordt geanonimiseerd), overgebracht naar een door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacybeleid van Google Analytics hier aan.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan Reviews & Roses te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Reviews & Roses heeft hier geen invloed op.

Reviews & Roses heeft Google geen toestemming gegeven om via Reviews & Roses verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Sterren

Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Reviews & Roses, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

01. Het versturen van nieuwe artikelen

Jouw e-mailadres wordt opgeslagen in Jetpack. De opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan je namelijk uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan de mails of door een mail te sturen naar jessica@reviewsandroses.nl.

02. Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Reviews & Roses via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

03. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

04. Reacties

Reacties onder artikelen en pagina’s worden opgeslagen totdat men per mail naar jessica@reviewsandroses.nl een verzoek in dient de reacties te verwijderen.

Sterren

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door jouw browser worden opgeslagen op jouw computer. Reviews & Roses gebruikt cookies om jou te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie.

Cookies uitzetten
De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt jouw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in jouw browser.

Sterren

Rechten

01. Recht op inzage

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Reviews & Roses vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen naar Reviews & Roses. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

02. Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren door Reviews & Roses. Je gegevens omtrent het ontvangen van nieuwe artikelen in je inbox kan je aanpassen via de daarvoor bestemde url onderaan elke mail.

03. Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Reviews & Roses opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Reviews & Roses al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

04. Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Reviews & Roses vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

05. Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Reviews & Roses niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dit kan via deze link.

06. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Reviews & Roses jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan door een mail te sturen naar jessica@reviewsandroses.nl.

Je ontvangt binnen vier weken een reactie.

Sterren

Beveiliging

01. Software

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Reviews & Roses of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweestapsverificatie.

De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

02. SSL

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Reviews & Roses privé is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

03. DNSSEC

Daarnaast is het domein van Reviews & Roses ondertekend met DNSSEC. Dit is een extra hulpmiddel waarmee de ‘bewegwijzering’ van de website veiliger en vertrouwder wordt.

04. Gerechtvaardigd belang

Reviews & Roses verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Reviews & Roses via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwste artikelen te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Reviews & Roses de betreffende dienst niet aanbieden.

05. Toestemming

Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Reviews & Roses met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd.

Sterren

Plichten

Reviews & Roses behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Reviews & Roses dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Reviews & Roses te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.
Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

Postadres: Fluitenkruid 10, 9207 KG Drachten
Vestigingsadres: Fluitenkruid 10, 9207 KG Drachten
Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 70189935
E-mailadres: jessica@reviewsandroses.nl

Reviews & Roses is een eenmanszaak, welke wordt gedreven door Jessica Dillema.

Sterren

Verzoek toegang tot data

Reviews & Roses staat via deze weg bezoekers toe om hun data, die opgeslagen is in de WordPress database (reacties, etc.), op te vragen. Gevonden data wordt verstuurd naar het opgegeven e-mailadres en stelt je in staat om een anonimiseringsverzoek in te dienen.