Over mij

Logo voor op over mij paginaWie ik ben en wat je kunt verwachten

Ik ben Jessica (1990), een lees-, film- en serieverslaafde die graag haar mening deelt via Reviews & Roses. Ik help mannen en vrouwen (maar volgens de statistieken vooral vrouwen), in een leeftijd variërend van 16 tot 50 jaar, dagelijks aan leuke artikelen en recensies. Welke films moet je zien (of kun je beter overslaan)? Welke boeken zorgen ervoor dat je in een andere wereld wordt gezogen? Kon je niet bij dat ene leuke event zijn? Ik vertel gedetailleerd wat je hebt gemist. Alles wordt ondersteund door zelfgemaakte foto’s. En dat zijn pas een paar dingen die je op Reviews & Roses kan verwachten!

Reviews & Roses is gestart als persoonlijke blog met recensies van films, series en boeken maar is inmiddels zoveel meer, al is de focus sinds 2023 meer gaan liggen op boeken. Eigenlijk alles dat ik kan recenseren en bij mij als persoon past recenseer ik. Mijn persoonlijkheid en eerlijke mening wordt verweven door alles dat ik schrijf. Wanneer men Reviews & Roses bezoekt weten ze wat ze kunnen verwachten: gepassioneerde recensies van een dame die gek is op romantiek, maar die ook van actie, spanning en dystopische werelden houdt. Die gek is op Coca-Cola, Mini Coopers, unboxings en het bezoeken van leuke events en activiteiten. Maar bovenal gaat er geen week voorbij zonder dat er mooie bloemen in huis zijn gehaald.

cola

Geschiedenis

Ik ben geboren, en nog altijd wonende, in Friesland, waar ik samenwoon met mijn vriend met wie ik al zolang samen ben dat het niet meer op twee handen te tellen is. En ik ben nog altijd wachtende op dat huwelijksaanzoek…. Wij worden vergezeld door onze fantastische katten Fred & George. Schrijven is altijd al een ambitie van mij geweest. Op de basisschool schreef ik al korte verhaaltjes (die nergens op sloegen haha), maar ik was ook een fervent lezer. Als je mijn leraar van groep 7/8 zal vragen wat hij van mij heeft onthouden is het dat ik tijdens het leesuurtje altijd boeken van Buffy the Vampire Slayer las; mijn favoriete tv-serie. Tegenwoordig werk ik parttime als HR medewerker, en hielp ik tot en met 2017 hier en daar bij MijnSerie.nl. Maar ook heb ik nu enkele jaren een eigen fotografiebedrijf én ben ik in te huren als proeflezer / manuscriptbeoordelaar. Er gaat echter geen dag voorbij waarop ik niet bezig ben met Reviews & Roses.

Reviews & Roses ging op 1 september 2014 online in een opwelling toen ik al twee maanden thuis zat te revalideren na een operatie aan een haarnestcyste. Op dat moment schreef ik al ruim twee jaar recensies voor MijnSerie.nl. Ik had echter ook al twee boekrecensies geschreven en die kon ik nergens online tentoonstellen. Dus ik besloot een blog op te richten en binnen een paar dagen zette ik deze online. Mijn eerste artikel was echter iets compleet anders: een DIY. Ik had een wandbord voor foto’s gemaakt en stap voor stap uitgelegd hoe je deze ook zelf kunt maken.

Ronde roos voor op over mij pagina

Al snel werd mijn blog opgepikt door uitgeverijen, waardoor ik nu met vele uitgeverijen goed contact heb, waaronder uitgeverij Zomer & Keuning en Best of YA. Ook zat ik in 2016 in het Best of YA Promoteam. Inmiddels werk ik af en toe ook samen met filmdistributeurs en webshops.

Grappig feitje: ik had vroeger een hekel aan de kleur roze, maar op de één of andere manier is het toch in mijn logo geslopen… haha.

Ster voor over mij pagina

Een aantal reacties van volgers van Reviews & Roses:

Sterren“Jessica plaatst de allermooiste foto’s”

Sterren“Reviews & Roses straalt een constante kwaliteit uit”

Sterren“Jessica geeft haar eerlijke mening en dat maakt haar voor lezers betrouwbaar”

Sterren“De afbeeldingen, de tekst, de lay-out; alles past perfect bij elkaar”

Sterren“Jessica’s recensies zijn verslavend om te lezen”

Sterren“De inhoud is sterk”

Sterren“Jessica motiveert mij om meer series te gaan kijken en om kritischer naar mijn eigen teksten en foto’s te kijken”

Sterren“Je merkt dat Jessica plezier heeft in wat ze doet en daar worden anderen ook enthousiast van”

Sterren“De website oogt professioneel”

Sterren“Reviews & Roses is betrouwbaar; alles is tot in de puntjes uitgezocht met duidelijke en kloppende informatie”

Sterren“Je wordt automatisch razend enthousiast na het lezen van Jessica’s recensies”

Sterren“Reviews & Roses is één van de vijf blogs die ik dagelijks even bezoek om te kijken en te lezen”

Sterren“Je hebt een fijne schrijfstijl en kan goed verwoorden waarom je iets wel of niet leuk vindt”

Sterren“Een leuke website waar ik elke dag wel een kijkje wil nemen om te zien of er weer een leuk nieuw artikel is”

Sterren“Ik vind het leuk dat je terecht kunt voor boeken, films en series. Zo hoef je niet van de ene blog naar de andere”

Wil je graag een samenwerking aangaan of mij een berichtje sturen, ga dan naar mijn contactpagina.

Volg mij op Facebook, Instagram en Bloglovin’.

Deze artikelen vertellen je nóg meer!

Unieke bezoekers per maand

Om en nabij: 8.000

2 responses to “Over mij