The Awesome Book Club

The ABC blogpost header 2

Oorsprong

Een leuke manier om je liefde voor boeken te delen is met elkaar afspreken. Dit kan bijvoorbeeld op leuke events zoals Yalfest, maar ook via bijvoorbeeld een Leesclub. Vaak zag ik leuke berichten voorbij komen van diverse leesclubs, maar helaas kon ik er nooit aan deelnemen tenzij ik het halve land door moest reizen. Daarom besloot ik zelf het initiatief te nemen een Young Adult leesclub op te richten, en wel in mijn hometown Drachten (Friesland).

Ik benaderde Boek- en kantoorhandel Het Depot te Drachten. Ik had al een goed contact met Karina en Marco toen zij nog een Bruna hadden in Drachten, en dat contact bleef toen ze hun eigen winkel Het Depot opzetten. Toen ik vroeg of ze wilden meewerken met het oprichten van een leesclub, hoefden ze nog geen seconde na te denken: ja!

En zo is de meest awesome leesclub in het Noorden geboren. Ik begon te brainstormen over leuke namen, informatie op te vragen bij andere leesclubs, en op 1 maart 2017 vergaderden Karina en ik over de leesclub. We besloten te gaan voor de naam: The Awesome Book Club, welke ook af te korten is tot The ABC! Ook werd de eerste datum geprikt: 20 april 2017.

Een nieuwe locatie

Inmiddels heeft Het Depot helaas haar deuren gesloten en hebben Karina en Marco een winkel opgezet in Joure. The ABC moest op zoek naar een nieuw onderkomen, en vond dit bij Bibliotheek Drachten.

Over de bijeenkomsten

The Awesome Book Club is een leesclub voor en door boekliefhebbers, waarbij we plusminus elke zes weken een boek bespreken dat we allemaal hebben gelezen (en natuurlijk gezellig kletsen over allerlei andere boekgerelateerde zaken). The Awesome Book Club is een Young Adult Leesclub, al maken we, indien hier interesse voor is, ook af en toe een uitstapje naar een ander genre. Iedereen is welkom (ook als je al geen young adult meer bent).

The Awesome Book Club bevindt zich op de eerste verdieping van de bibliotheek. Je loopt de trap op, slaat rechts af, en dan direct links.
Je kunt vrij inlopen, maar we zouden het fijn vinden dat je via het Facebook event – “The Awesome Book Club leest” – van de betreffende bijeenkomst aangeeft of je komt of erover denkt om te komen. Op die manier hebben we een indicatie van het aantal awesome personen dat we kunnen verwachten en kunnen we genoeg stoelen e.d. klaarzetten.

Geschiedenis van gelezen boeken

Ik zal elke maand deze pagina updaten zodat je een geschiedenis kunt zien van de boeken die we hebben gelezen, maar ook welk boek de eerstvolgende keer wordt gelezen. Deze wordt samen gekozen tijdens de leesclub. Door ons worden een drietal boeken voorgesteld, en vervolgens kijken we welk boek de meeste stemmen krijgt. Je kunt uiteraard ook via onze Facebookpagina suggesties doen voor een volgende leesclub. Het is een Young Adult leesclub, dus er worden altijd Young Adult boeken gelezen.

Note: Als het boek ook in het Engels verkrijgbaar is, kun je het boek uiteraard ook in het Engels lezen.

Sterren

Volg ons op Facebook en meld je aan voor de eerstvolgende bijeenkomst

p.s. Ook als je geen Facebook hebt kun je gewoon langskomen!

Sterren

The Facts

Locatie: Onze vaste locatie is veranderd! Per december 2018 vindt de leesclub plaats bij Bibliotheek Drachten.
Tijdstip: 19.15 uur tot ongeveer 21.00 uur

Indeling van de avond (ongeveer):
19.00 – 19.15 uur: Inloop / gezellig kletsen
19.15 – 20.30 uur: Het boek van deze maand bespreken + het boek van volgende maand kiezen
20.30 – 21.00 uur: Nakletsen / afscheid nemen

Sterren

Het boek van april 2019:

Zoek me tussen de sterren door Francesca Zappia (uitgeverij: Young & Awesome)
11 april 2019 – 19.15 tot 21.00 uur bij Bibliotheek DrachtenMeld je aan

Zoek me tussen de sterren - Francesca ZappiaTitel: Zoek me tussen de sterren
Schrijver: Francesca Zappia
Releasedatum: 13 juni 2018
Verkrijgbaar als: Paperback | E-book
Prijs: €18,99 | €13,99
Aantal pagina’s: 328
Genre: Young Adult | Contemporary | Mental Health
In het Engels te lezen als: Eliza and Her Monsters

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. 
Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult? Indringende, eigentijdse YA-roman over fandom, online vriendschap, depressie en de grote invloed van internet.

Sterren

Het boek van februari 2019:

Ik geef je de zon door Jandy Nelson (uitgeverij: Blossom Books)
28 februari 2019 – 19.15 tot 21.00 uur bij Bibliotheek DrachtenMeld je aan

Ik geef je de zon - Jandy NelsonTitel: Ik geef je de zon
Schrijver: Jandy Nelson
Releasedatum: 16 maart 2015
Verkrijgbaar als: Paperback | E-book | Hardcover | Dwarsligger
Prijs: €12,99 | €9,99 | €17,50 | €13,99
Aantal pagina’s: 368
Genre: Young Adult | Contemporary | LGBTQ
In het Engels te lezen als: I’ll give you the sun

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.

Sterren

Het boek van december 2018:

Obsidian door Jennifer L. Armentrout (uitgeverij: Zomer & Keuning)
20 december 2018 – 19.30 tot 21.00 uur bij Bibliotheek DrachtenMeld je aan

Obsidian - Jennifer L. ArmentroutTitel: Obsidian
Schrijver: Jennifer L. Armentrout
Releasedatum: 29 mei 2018
Verkrijgbaar als: Paperback | E-book
Prijs: €15,0 | €9,99
Aantal pagina’s: 418
Genre: Young Adult | Fantasy | Sciencefiction
In het Engels te lezen als: Obsidian

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Sterren

Het boek van november 2018:

Schim & Schaduw door Leigh Bardugo (uitgeverij: Blossom Books)
1 november 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Kinderboekwinkel De Toverlantaarn te LeeuwardenMeld je aan

Schim en Schaduw - Leigh BardugoTitel: Schim & Schaduw
Schrijver: Leigh Bardugo
Releasedatum: 25 juni 2014
Verkrijgbaar als: Hardcover | E-book
Prijs: €12,50 | €7,99
Aantal pagina’s: 338
Genre: Young Adult | Fantasy
In het Engels te lezen als: Shadow and Bone

Schim en Schaduw is het eerste deel van fantasytrilogie De Grisha. Spannend, romantisch en duister: zoiets heb je nog nooit gelezen!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Sterren

Het boek van september 2018:

Warcross door Marie Lu (uitgeverij: Best of YA)
6 september 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Warcross - Marie LuTitel: Warcross
Schrijver: Marie Lu
Releasedatum: 4 oktober 2017
Verkrijgbaar als: Paperback | E-book
Prijs: €18,99 | €4,99
Aantal pagina’s: 296
Genre: Young Adult | Sciencefiction | Fantasy
In het Engels te lezen als: Warcross

Stel je voor: een virtual reality-game die de hele wereld beheerst…
Voor de miljoenen spelers die elke dag inloggen is Warcross niet zomaar een virtual reality-game. Het is een hype, een lifestyle – en een belangrijke bron van inkomsten voor spelers over de hele wereld. Dat geldt ook voor hacker Emika, die als premiejager illegale gokkers opspoort.
Als ze dringend geld nodig heeft, neemt Emika een groot risico door de internationale Warcross-kampioenschappen te hacken. Ongewild belandt ze midden in de game en ineens is ze wereldberoemd. Emika is ervan overtuigd dat ze gearresteerd zal worden, maar tot haar verbazing wordt ze benaderd door Hideo Tanaka, de steenrijke bedenker van het spel. Hij wil haar inhuren om een hacker te traceren die het hele Warcross-imperium dreigt plat te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo, naar Hideo’s wereld van roem en rijkdom. Maar al snel raakt ze zelf verstrikt in een duister complot.

Deze spannende scifi-thriller waarin werkelijkheid en virtual reality door elkaar lopen laat je niet meer los. Stap in de wereld van Warcross – een wereld die angstaanjagend dichtbij is.

Sterren

Het boek van juni 2018:

Iskari door Kristen Ciccarelli (uitgeverij: Blossom Books)
21 juni 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Iskari - Kristen CiccarelliTitel: Iskari
Schrijver: Kristen Ciccarelli
Releasedatum: 4 oktober 2017
Verkrijgbaar als: Hardcover | E-book
Prijs: €19,50 | €9,99
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult | Fantasy
In het Engels te lezen als: The Last Namsara

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Sterren

Het boek van mei 2018:

Nooit Meer door Colleen Hoover (uitgeverij: Zomer & Keuning)
3 mei 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Nooit Meer - Colleen HooverTitel: Nooit Meer
Schrijver: Colleen Hoover
Releasedatum: 20 maart 2018
Verkrijgbaar als: Paperback | E-book
Prijs: €17,50 | €9,99
Aantal pagina’s: 400
Genre: New Adult
In het Engels te lezen als: It Ends with Us

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Sterren

Het boek van maart 2018:

Everless door Sara Holland (uitgeverij: Blossom Books)
15 maart 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Everless - Sara HollandTitel: Everless
Schrijver: Sara Holland
Releasedatum: 6 februari 2018
Verkrijgbaar als: hardcover
Prijs: €19,99
Aantal pagina’s: 304
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen als: Everless

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.

Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Sterren

Het boek van januari 2018:

Vrees Me door Tahereh Mafi (uitgeverij: Blossom Books)
18 januari 2018 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Vrees me - Tahereh Mafi coverTitel: Vrees Me
Schrijver: Tahereh Mafi
Releasedatum: 17 september 2012
Verkrijgbaar als: paperback | e-book
Prijs: €10,- | €9,99
Aantal pagina’s: 348
Genre: Young Adult, Dystopia
In het Engels te lezen als: Shatter Me

Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Sterren

Het boek van december:

Vogelvrij door Sebastien de Castell (uitgeverij: Meis en Maas)
14 december 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – https://www.facebook.com/events/472184996501589/Meld je aan

Vogelvrij - Sebastien de CastellTitel: Vogelvrij
Schrijver: Sebastien de Castell
Releasedatum: 4 september 2017
Verkrijgbaar als: hardcover
Prijs: €16,95
Aantal pagina’s: 383
Genre: Young Adult, Fantasy, Magie
In het Engels te lezen als: Spellslinger

‘Er zijn drie eisen om Jan’Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.’

Wanneer je bent geboren als Jan’Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan’Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

Sterren

Het boek van november:

Aan het Hof van Eden door Joelle Charbonneau (uitgeverij: Karakter Uitgevers)
16 november 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Aan het Hof van Eden - Joelle CharbonneauTitel: Aan het Hof van Eden
Schrijver: Joelle Charbonneau
Releasedatum: 19 augustus 2017
Verkrijgbaar als: Paperbacke-book
Prijs: €17,99 | €7.25
Aantal pagina’s: 320
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen als: Dividing Eden

Een tweeling met een geheim Een koning zonder erfgenaam. Een strijd op leven en dood.

De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig. Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch. Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk.

scAls de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren. De ban tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven.

Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen. Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Sterren

Het boek van oktober:

Het zwarte hart door Stephanie Garber (uitgeverij: LS Amsterdam)
5 oktober 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Het zwarte hart - Stephanie GarberTitel: Het zwarte hart
Schrijver: Stephanie Garber
Releasedatum: 17 oktober 2016
Verkrijgbaar als: Paperbacke-book
Prijs: €16,99 | €9,99
Aantal pagina’s: 313
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
In het Engels te lezen als: Caraval

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Sterren

Het boek van augustus:

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum door Benjamin Alire Sáenz (uitgeverij: Blossom Books)
24 augustus 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire SaenzTitel: Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum
Schrijver: Benjamin Alire Sáenz
Releasedatum: 8 juni 2017
Verkrijgbaar als: Hardcovere-book
Prijs: €18,99 | €9,99
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Coming of Age, Realistic Fiction
In het Engels te lezen als: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben – behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Sterren

Het boek van juni:

Onverschrokken door Lesley Livingston (uitgeverij: Best of YA)
29 juni 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten – Meld je aan

Onverschrokken - Lesley LivingstonTitel: Onverschrokken
Schrijver: Lesley Livingston
Releasedatum: 16 februari 2017
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book
Prijs: €18,99 | €12,99
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Fantasy, Historie
In het Engels te lezen als: The Valiant

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten…

Sterren

Het boek van mei:

Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas (uitgeverij: Best of YA)
18 mei 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten

Hof van Doorns en Rozen coverTitel: Hof van Doorns en Rozen
Schrijver: Sarah J. Maas
Andere boeken van deze schrijver: De Glazen Troon
Releasedatum: 21 maart 2017
Verkrijgbaar als: Paperback | e-book
Prijs: €19,99 | €12,99
Aantal pagina’s: 421
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen alsA Court of Thorns and Roses

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs.

Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Sterren

Het boek van april:

Eerste Leven door Gena Showalter (uitgeverij: HarperCollins Holland)
20 april 2017 – 19.00 tot 21.00 uur bij Het Depot te Drachten

Eerste Leven - Gena ShowalterTitel: Eerste Leven
Schrijver: Gena Showalter
Andere boeken van deze schrijver: Alice in Zombieland, Door de zombiespiegel, Hartenkoningin
Releasedatum: 21 maart 2017
Verkrijgbaar als: Paperback
Prijs: €17,99
Aantal pagina’s: 385
Genre: Young Adult, Fantasy
In het Engels te lezen als: Firstlife

Doodgaan is nog maar het begin…

In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…

Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd…

Kom jij ook?

Geef een antwoord