The Awesome Book Club

The ABC

Oorsprong

Een leuke manier om je liefde voor boeken te delen is met elkaar afspreken. Dit kan bijvoorbeeld op leuke events zoals Yalfest, maar ook via bijvoorbeeld een Leesclub. Vaak zag ik leuke berichten voorbij komen van diverse leesclubs, maar helaas kon ik er nooit aan deelnemen tenzij ik het halve land door moest reizen. Daarom besloot ik zelf het initiatief te nemen een Young Adult leesclub op te richten, en wel in mijn hometown Drachten (Friesland).

Ik benaderde Boek- en kantoorhandel Het Depot te Drachten. Ik had al een goed contact met Karina en Marco toen zij nog een Bruna hadden in Drachten, en dat contact bleef toen ze hun eigen winkel Het Depot opzetten. Toen ik vroeg of ze wilden meewerken met het oprichten van een leesclub, hoefden ze nog geen seconde na te denken: ja!

En zo is de meest awesome leesclub in het Noorden geboren. Ik begon te brainstormen over leuke namen, informatie op te vragen bij andere leesclubs, en op 1 maart 2017 vergaderden Karina en ik over de leesclub. We besloten te gaan voor de naam: The Awesome Book Club, welke ook af te korten is tot The ABC! Ook werd de eerste datum geprikt: 20 april 2017.

Een nieuwe locatie

Inmiddels heeft Het Depot helaas haar deuren gesloten en hebben Karina en Marco een winkel opgezet in Joure. The ABC moest op zoek naar een nieuw onderkomen, en vond dit bij Bibliotheek Drachten. Hier hebben ze uiteindelijk een jaar of twee doorgebracht, totdat Jessica verhuisde en groter kwam te wonen. Per 2023 vindt de leesclub daarom bij haar thuis plaats tussen ruim vijf boekenkasten in een sfeervol ingerichte ruimte.

Over de bijeenkomsten

The Awesome Book Club is een leesclub voor en door boekliefhebbers, waarbij we plusminus elke zeven weken een boek bespreken dat we allemaal hebben gelezen (en natuurlijk gezellig kletsen over allerlei andere boekgerelateerde zaken). The Awesome Book Club is begonnen als een Young Adult Leesclub, maar tegenwoordig lezen we ook veel fantasy en new adult, met af en toe een uitstapje naar een ander genre. Iedereen is welkom.

We hebben een Whatsappgroep met alle leden waarin in de omschrijving alle geplande datums staan en ook altijd het nieuwste te bespreken boek gedeeld wordt.
Je bent niet verplicht elke keer aanwezig te zijn, maar we verwachten wel dat je minimaal 1 bijeenkomst per jaar aanwezig bent.

Sterren

Wil je graag meedoen met de leesclub? Stuur even een mailtje en geef jouw telefoonnummer door. Dan voeg ik je toe aan de appgroep.

Sterren

The Facts

Locatie: Drachten (je ontvangt het exacte adres na aanmelding)
Tijdstip: 19.00 uur tot 21.00 uur

Indeling van de avond (ongeveer):
19.00 – 19.15 uur: Inloop / gezellig kletsen
19.15 – 20.15 uur: Het boek van deze maand bespreken + het boek van volgende maand kiezen
20.15 – 21.00 uur: Nakletsen / Groepsfoto nemen met boek / afscheid nemen

Sterren

Gelezen boeken

Ik zal elke maand deze pagina updaten zodat je een geschiedenis kunt zien van de boeken die we hebben gelezen, maar ook welk boek de eerstvolgende keer wordt gelezen. Deze wordt samen gekozen tijdens de leesclub. Door ons worden een drietal boeken voorgesteld, en vervolgens kijken we welk boek de meeste stemmen krijgt. Je kunt uiteraard ook via onze Facebookpagina suggesties doen voor een volgende leesclub.

Note: Als het boek ook in het Engels verkrijgbaar is, kun je het boek uiteraard ook in het Engels lezen.

Kom jij ook?

Geef een reactie

2 responses to “The Awesome Book Club

 1. Sjoukje Visser

  Hallo hallo,

  Het lijkt mij leuk om een keer aan te sluiten bij jullie boekenclub. Hoe gaat zoiets in zijn werk ? Ben erg benieuwd

  Groetjes Sjoukje
  ( oorspronkelijk ook een Drachtster)

  • Hi Sjoukje,

   Wat leuk dat je interesse hebt in de leesclub! We komen ongeveer elke zes weken bij elkaar, tegenwoordig bij mij thuis in Drachten. Inloop is vanaf 19.00 uur, en om 21.00 schop ik iedereen weer naar buiten haha. Elke bijeenkomst wordt er in de grabbelton gegrabbeld naar 3 verschillende boeken, en daarop wordt gestemd. Dat is het boek dat we gaan lezen en de volgende keer zullen bespreken. Het is een mix van het boek bespreken, en gezellig samen zijn.

   Mocht je graag aanwezig willen zijn de volgende keer, mail dan even naar jessica@reviewsandroses.nl. Dan ontvang je van mij het adres.
   De volgende bijeenkomst is op donderdag 21 september.