Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Dieuwke

Boekrecensie | The Witcher (De laatste wens) – Andrzej Sapkowski

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | The Witcher (De laatste wens) – Andrzej SapkowskiThe Witcher door Andrzej Sapkowski
Serie: The Witcher #1
Verschenen: 22 augustus 2023 bij Boekerij
Format: Hardcover, aantal pagina's: 336
Genre: Fantasy, Historisch
Rating: 4 Stars | Goodreads

Een van de populairste fantasyseries ooit geschreven: voor het eerst in prachtig verzorgde verzamelaarseditie

Geralt van Rivia is een witcher: een uitstekend getrainde vechter met magische krachten die klussen uitvoert voor mensen uit alle lagen van de bevolking, van boeren tot koningen. Zo raakt hij tegen wil en dank betrokken bij de plannen van spionnen, machthebbers en verleidelijke tovenaressen. Maar de grootste machtsstrijd staat hem nog te wachten…

De laatste wens is het eerste boek over Geralt van Rivia, een betoverende verhalenbundel en onmisbare introductie tot de wereld van The Witcher die wereldwijd al miljoenen lezers trok en behoort tot de absolute hoogtepunten van het fantasygenre.

De laatste wens

Fantasy boeken, daar heb ik een gigantische zwak voor. Toen we de kans kregen om The Witcher te lezen kon ik deze niet laten liggen. Ik was erg benieuwd naar De laatste wens; zou ik hierna dan eindelijk toch de serie gaan kijken?

Geralt van Rivia

De laatste wens is het eerste boek geschreven over Geralt van Rivia. Dé introductie tot de wereld van The Witcher. Geralt van Rivia is een hekser. Hij is een magiër die voor veel geld de nare klusjes opknapt; Monsters, draken en andere demonische gedrochten vermoorden, zoals een Striga. Dit is het eerste van de zeven verhalen die Geralt van Rivia vertelt. Hier vertelt hij over het moeten onttoveren van een Striga. De dochter van koning Foltest. Na ieder verhaal keer je terug naar Geralt in zijn huidige tijd, waarna je al snel weer teruggaat in de tijd voor een volgende gebeurtenis.

Een rode lijn

The Witcher heeft mij positief verrast. Ik las dat De laatste wens uit verschillende verhalen bestond over het leven van Geralt van Rivia. Hierdoor was ik bang dat ik niet in het verhaal zou kunnen komen. Maar niets in minder waar. Niet alleen zijn de verhalen goed en beeldend uitgeschreven, ook loopt er een rode lijn door alle zeven verhalen. Hierdoor voelt het niet aan alsof je van het ene verhaal naar het andere hopt. Wel moest ik even wennen aan de manier van schrijven.

Mythologie

Passend bij de verhalen in The Witcher voelde het allemaal historisch aan, waardoor je er al snel helemaal in verdwijnt. Andrjez heeft zijn monsters deel ontleent aan de Slavische mythologie, daarnaast lees je in veel verhalen delen terug van de sprookjes van Grimm. Zo herken je in het derde verhaal de knipoog naar Sneeuwwitje. Een stiefmoeder die haar stiefdochter wilt laten vermoorden door een jachtopziener.

Limited Edition

De allereerste editie van De laatste wens verscheen in 1993. Nu, 30 jaar later, is The Witcher opnieuw uitgebracht in een prachtige limited edition. De dustcover en de illustraties aan de binnenzijde zijn echt ge-wel-dig! Dit doet het boek zoveel eer aan. Het goud steekt prachtig af tegen het diepe groen. De tekeningen aan de binnenzijde spreken de historie uit.

Conclusie

The Witcher De laatste wens van Andrzej Sapkowski is een verzameling prachtige verhalen over Hekser Gerald. Elk hoofdstuk heeft zijn eigen verhaallijn, vol humor, actie en een stukje magie. Daarbij zijn alle verhalen goed uitgeschreven en zet het je zeker aan het denken.

Hoort deze limited edition ook in jouw boekenkast te staan?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Dieuwke

Over Dieuwke: Dieuwke is 34 jaar en alweer acht jaar getrouwd met Matthew. Samen hebben zij twee kinderen, Lily (7) en Shane (4), twee katten en een drabber van een hond Viper. Wonend in Julianadorp maar in Friesland zijn ze ook regelmatig te vinden in hun stacaravan.
Voorheen heeft ze jaren geblogd en geschreven maar mede door de kids en het leven lukte dit niet meer. Ze vindt het superleuk dat ze het op deze manier toch weer op kan pakken.

Dieuwkes favoriete boek op dit moment is Rode Letters door Anne Bishop.

Deze post is al 265 keer gelezen


Geef een reactie