Categorieën: Lifehacks / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Lifehack | Je tweepersoons dekbed verschonen in een handomdraai

Lekker Lui Lezen kussen

Heb jij ook een tweepersoonsbed? En kijk je er dan ook altijd zo enorm tegenop als het weer tijd is om de lakens te verschonen? Ik dus ook. Maar af en toe kom je van die lifehacks tegen die het leven opeens zoveel makkelijker maken. En dit móést ik gewoon ook even met jullie delen. Want ik keek er echt altijd tegenop en stelde het vaak veel te lang uit: mijn tweepersoons dekbed verschonen. Totdat ik déze levens veranderende techniek ontdekte!

240 bij 200

Ons dekbed is ook niet bepaald het kleinste dekbed. We hebben een vier seizoenen dekbed van 240 bij 200. Ik heb tijdens een zomervakantie vroeger een vakantiebaan gehad als huishoudelijk medewerkster bij een hotel, en daar had ik geleerd hoe je super makkelijk een bed kon opmaken. Echter, dat waren allemaal hele makkelijke eenpersoons dekbedden.

De truck bij eenpersoonsbedden was dat je het dekbedovertrek binnenstebuiten moest vouwen – in het hotel werden deze zelfs bij voorbaat zo aangeleverd. Je stak je armen dan naar binnen, pakte het dekbed bij de punten vast en liet het dekbed er zo soepel overheen vallen.

Een tweepersoondekbed, en dan vooral die van 240 bij 200, kan niet zo makkelijk opgemaakt worden. Mijn armen uitgespreid naar links en rechts komen gewoon niet zo breed. Daarnaast is het dekbed ook zoveel langer dat ik op het bed moet staan om het hoeslaken over het dekbed uit te schudden. En vervolgens ben ik alles behalve tevreden, want ja, het moet natuurlijk wel overal goed in de puntjes zitten…

Mijn vriend en ik zijn dus altijd samen druk aan het hannessen met dat verrekte dekbed verschonen.

Dekbed-discounter.nl - Alexander

De oplossing

Maar, net als iedereen denk ik, zou het ook wel eens fijn zijn als je het bed in je eentje kan verschonen, en dat het ook nog eens makkelijk, snel en goed gaat. Dus ben ik gaan googlelen. En wat blijkt: het wiel is dus al járen geleden uitgevonden. Er zijn tientallen filmpjes waarin de california roll techniek wordt gebruikt. Ik testte het zelf, in mijn eentje, en ik was werkelijk waar nog nóóit zo snel klaar met het opmaken van mijn bed, met zo weinig bloed, zweet en tranen, en het dekbed zat er direct helemaal goed in. Wauw! Misschien ben ik wel één van de weinigen die deze techniek nog niet kende, maar ik moest deze handige lifehack gewoon echt even met jullie delen. Vinden jullie dit soort artikelen trouwens leuk op Reviews & Roses?

Bekijk het filmpje en test het zelf:

Op welke manier maak jij je bed op?

Deze post is al 22152 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Lifehack | Je tweepersoons dekbed verschonen in een handomdraai

  1. Bedankt voor het delen van deze lifehack. Ik vind het ook altijd een hele klus om mijn bed te verschonen, zeker omdat ik een groot dekbed heb. Ik ga de tips in de video zeker proberen. Hopelijk gaat het verschonen hierdoor een stuk sneller.

  2. Wat cool! Dit werkt! Bij de puntjes had ik hem nog niet perfect, maar het scheelt nu al veel werk. Ik denk dat ik dit, na een paar keer oefenen, perfect onder de knie ga krijgen. Ik kende deze truc nog niet, geniaal! 🤩

    • Haha, ja altijd als ik mijn vriend ervoor op wilde laten draaien zei hij “maar laten we het dan sámen doen”.

      Maar ik vind het met deze truc niet eens meer erg om het in mijn eentje te doen. 😀