Categorieën: Accessoires / Tags:

Geschreven door Jessica

Haal prachtige rozen in huis met Surprose

Surprose

Via Instagram zag ik steeds vaker foto’s en filmpjes voorbij komen bij mensen die rozen hadden besteld bij Surprose. Als liefhebber van rozen was ik dus enorm nieuwsgierig naar dit steeds zichtbaar wordende bedrijf. Zijn de rozen in het echt ook zo mooi en groot? Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en ze zelf te benaderen met de vraag of ze met mij wilden samenwerken. Toen het antwoord ‘ja’ bleek, kon ik mijn geluk niet op! Niet alleen kreeg ik één bos rozen thuis gestuurd, ik mag er ook één weggeven!

Over Surprose

Surprose

Met de rozen van Surprose haal je kwaliteitsrozen in huis, rechtstreeks van zorgvuldig uitgekozen kwekerijen. De rozen worden allen duurzaam geteeld en het bedrijf is transparant in waar jouw rozen vandaan komen. In alles dat het bedrijf doet staat duurzaam ondernemen centraal.

Door zich alleen op rozen te focussen bieden ze enkele voordelen. Zo zeggen ze op hun website: “Rozen zijn zeer sterke bloemen die het langst op de vaas staan als ze niet gemengd worden met andere bloemen. In een gemengd boeket “besmetten” stelen van verschillende kwekers elkaar en het gevolg is dat de rozen vaak het eerst zijn uitgebloeid. Door alleen met kwalitatief hoogwaardige rozen te werken wordt het vaasleven van de rozen aanzienlijk verlengd.” Lees hier meer over de kwekers.

Surprose levert in Nederland en België. Voor bestellingen naar Duitsland kun je gebruik maken van de Duitse website.

De Sweet Revival rozen

Surprose

Van Surprose ontving ik een bos zachtroze rozen bestaande uit 30 Sweet Revival rozen. Deze bos kost €59,- (exclusief verzendkosten), hebben een steellengte van ca. 60 cm en worden geteeld bij kweker Timaflor in Kenia. De rozen hebben een zachtroze kleur en lopen uit tot een zachte tint van groen. Volgens de website is deze roos een teken van liefde en waardering.

Op de foto’s zie je dat ik de bloemen in een vrij brede vaas heb staan die niet van glas is. Nadat ik foto’s had gemaakt las ik echter op de website van Surprose dat de rozen het beste uitkomen in een smalle hoge vaas, en dat ze aanraden om de bloemen in een glazen vaas te zetten. “Vazen van aardewerk hebben namelijk kleine poriën waarin bacteriën kunnen zitten en dit gaat ten koste van de levensduur van jouw rozen.” Daarom heb ik later op de dag de vaas verwisseld.

Verzending en ontvangst

De ontvangst van een bos rozen van Suprose is werkelijk een feestje. Wat mij allereerst opviel is hoe groot de doos was. Wauw, is de bos zo groot dat het in zo’n grote doos vervoerd moet worden? Ja!

Wanneer je de doos vervolgens hebt geopend zie je een waar cadeau voor je neus liggen en komt een heerlijke rozengeur je tegemoet. De rozen zijn met een lint gebonden aan een stuk karton in de doos waardoor de rozen tijdens verzending goed op hun plek blijven liggen. Erg fijn! Ze zijn verpakt in papier en hebben een zogenaamde fresh bag rondom de stelen.

Deze fresh bag vind ik absoluut fantastisch. Je hebt geen bak met water in de verpakking nodig, want de fresh bag zorgt ervoor dat de rozen een beetje water, voeding en een bacterieremmend middel meekrijgen tijdens het transport. Wat een uitvinding! Meer lezen over het proces van bestelling tot levering? Klik dan hier.

Naast de informatie op de doos zelf, vind je in een envelop extra informatie, alsook twee zakjes rozenvoeding voor in de vaas.

De rozen

Surprose

Ik ben absoluut van plan om vaker rozen te bestellen bij Surprose (heel eerlijk: deze week zelfs nog, haha). Het ontvangen van de rozen is een waar feestje. Je merkt direct dat het kwaliteitsrozen zijn, want ze zijn prachtig, lang en groot. Daarnaast hadden ze ook bijna geen stekels, wat natuurlijk erg fijn is! Met de rozen in onze achtertuin krijg ik het elk jaar weer voor elkaar een stekel in mijn vinger te krijgen.

Hoewel de rozen volgens de instructie eventueel zelfs twee tot drie weken hadden kunnen staan, stonden ze bij mij exact een week. Ik vermoed zelf dat dit te maken heeft met het warme weer dat we in die week nog hadden. In huis was het toen namelijk 26 graden. En mogelijk heeft ook meegespeeld dat ik de bloemen in eerste instantie in een aardewerken vaas heb gedaan. Desalniettemin stonden ze sowieso een week, elke dag langer was een cadeautje geweest.

Tips om het vaasleven te verlengen

Surprose

Tot slot wil ik graag nog een aantal tips met jullie delen. Enkele kreeg ik van Surprose, andere tips put ik uit mijn algemene kennis. Daarnaast kun je ook deze vijf tips over rozenverzorging lezen bij Surprose zelf.

 • Ze je rozen in een glazen vaas om bacterievorming te voorkomen.
 • Snijdt de stelen schuin af voor het optimaal opnemen van water.
 • Zorg ervoor dat er geen bladeren in het water hangen.
 • Zet je rozen op een koele plek zodat ze zo lang mogelijk meegaan.
 • Raak de rozenknoppen niet te vaak aan.
 • Ze je rozen niet op de tocht of dicht bij een kachel of fruit.

Actie

Surprose

Tot en met a.s. zondag kun je nog een eigen bos prachtige rozen winnen. Like de Facebook- en Instagrampagina van Suprose, en vul het formulier (hier te vinden) in. Niet gewonnen? Dan kun je jouw rozen ook met 15% korting bestellen! Vul hiervoor de code ReviewSurprose in bij het afrekenen. Deze korting is geldig voor bestellingen tot en met 30 november 2020.

Ben jij al bekend met Surprose?

Ik heb een gratis bos rozen ontvangen van Surprose in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over Surprose of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1488 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Haal prachtige rozen in huis met Surprose

 1. Marinus

  Ik heb ‘s ochtends voor 11 uur een boeket besteld, wat volgens de website betekent dat het dezelfde avond geleverd wordt. Dit is niet gebeurd en ik krijg alleen de verzendkosten terug terwijl dat in het niet valt vergeleken de totale prijs. Ik ben niet te spreken over de service, want er wordt ook nergens een keer excuses aangeboden. Er wordt niet gekeken om het probleem op te lossen. Daarnaast wordt ook gezegd dat ik moet afwachten of het boeket nog wordt geleverd, wat voor mij helemaal niet meer hoeft, want het was een verassing die nu een dag te laat is. Mega slecht dit.

  • Ik snap dat je het boeket graag op een belangrijke datum had ontvangen. Wat vervelend dat dit niet is gelukt.
   Ik lees op de website wel het volgende over de sameday optie: “*NB. De wensleverdatum kunnen wij helaas niet garanderen! We zijn afhankelijk van DHL en het kan voorkomen dat een pakketje een dag later wordt afgeleverd. In 95% van de gevallen wordt er op de gewenste datum geleverd. Heb je een boeket nodig voor een belangrijke datum, dan adviseren wij om een dag eerder als wensdatum te kiezen indien mogelijk.” Maar ik neem aan dat Surprose hier zelf ook al wel op gewezen heeft.
   Netjes dat je toch nog de verzendkosten terug hebt gekregen, maar jammer dat ze niet nog even excuses hebben gemaakt (is immers een kleine moeite). Hopelijk heb jij en/of de ontvanger alsnog kunnen genieten van de bloemen.