Categorieën: Beauty / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Beauty Review | Producten van Biomed

Alweer een tijdje geleden ontving ik een mail van Biomed, met de vraag of ik hun producten zou willen testen. Ik mocht laten weten welke producten mij het meest interesseerden en zou die dan toegestuurd krijgen. Na het bekijken van hun presentatie waren er drie producten die mij het meest interessant leken: de 5-in-1 Cleaser, Ingrow Gone en Pure Detox. Allereerst omdat ik elke dag mijn gezicht reinig en daar wel een goede en verantwoorde cleanser voor wilde. Ingrow Gone leek mij handig voor de ingegroeide haartjes waar ik nog wel eens last van heb, en de Pure Detox om even lekker te ontgiften. Daarnaast noemde ik nog Lushes Lashes en Peel Me Up. Die leken mij namelijk ook wel interessant. Uiteindelijk ontving ik: Pure Detox, Lushes Lashes en Peel Me Up.

Over Biomed

Biomed is een in Duitsland gevestigd bedrijf met een focus op natuurlijke cosmeceuticals (combinatie van cosmetica en farmaceutische producten). Ze willen graag het leidende merk zijn op gebied van biologische medische huidverzorging.

Voordelen:

  • Klinish getest
  • Dermatoligisch getest
  • 98,9% natuurlijk
  • Ook voor de gevoelige huid
  • Geen parabenen
  • Geen phenoxyethanol
  • geen minerale oliën
  • Geen synthetisch parfum
  • Niet getest op dieren

Deze informatie heb ik gehaald uit hun online presentatie. De producten van Biomed zijn verkrijgbaar via de online Apotheek en ik spotte ook twee van de producten op bol.com.

Eerste indruk producten en merk

Het merk – dat ik hiervoor nog niet kende – spreekt mij allereerst direct aan omdat het producten zijn die verantwoord zijn. Ik ben (on)bewust een voorstander van producten die niet getest zijn op dieren, die geen parabenen bevatten en nog veel meer verantwoorde eigenschappen hebben. Biomed zet zich daar actief voor in en sprak mij dus direct aan.

De verpakking is simpel, geeft een medische indruk en doet duidelijk niet mee met de commerciële rompslomp waar andere cosmetica wel aan meedoen. Persoonlijk ben ik hier heel gevoelig voor en ben ik eerder geneigd te kijken naar iets dat er mooi en vrolijk uitziet dan zo’n witte verpakking. Maar ik begrijp wel waarom ze hiervoor hebben gekozen; deze verpakking past bij het merk.

Gezicht & Ogen | Lushes Lashes – €49,99

Een wimperverlengend serum

Biomed - Lushes Lashes

Wat Biomed zegt – XLash Peptide verlengt en verdikt de wimpers. • Klinische testen hebben een groei van 72+% laten zien van lengte en dichtheid van de wimpers in slechts 42 dagen, en een groei van 66+% in 28 dagen. • XLash Peptide toegepast op haar stijgt het aantal haren in de anagene fase (groeifase) en vermindert het aantal in de telogene fase (rustfase / fase van geen groei) • XLashstimuleert ook de keratinegenen om meer keratine te produceren -waardoor haar meer groeit. Reinigt en ververst de huid.

Wat ik vind – Wat ik miste is een gedegen uitleg over hoe ik het moest aanbrengen. Dit stond namelijk niet op het doosje en niet op het bijsluiterachtige briefje dat in het doosje zat. Via andere blogs kwam ik erachter dat je het dagelijks voor het slapengaan op de wimperrand (aanzet) moet aanbrengen. Hierdoor heb ik het product nog niet lang genoeg gebruikt om een gedegen mening te geven, maar ik merk wel dat mijn wimper iets steviger aanvoelen en hoewel het minimaal zichtbaar is lijken ze ook ietsje voller. Ik was echter niet slim genoeg om een voor foto te maken, sorry! Het product is echter wel dusdanig interessant voor iedereen die niet tevreden is met zijn of haar wimpers.

Dagelijkse verzorging | Peel Me Up – €14,99

Enzymhoudende peeling met papaya- en ananasextracten

Biomed - Peel Me Up

Wat Biomed zegt – zacht peelend en talg verwijderend • versterkt de collageensynthese • verbetert het metabolisme van de huid • stimuleert de celvernieuwing.

Wat ik vind – Dit product moet je één of twee keer per week dik aanbrengen en vijf minuten laten intrekken alvorens het met lauwwarm water af te spoelen, voor het slapengaan. Deze uitleg staat op het product zelf. Ik vond het lastig hierin een routine te krijgen, gezien ik gewoon af en toe eens een verwenmoment heb en mijzelf goed verzorg, in plaats van consistent één keer per week voor het slapengaan. Het aanbrengen van de crème-achtige substantie is prettig en het weer afspoelen is gemakkelijk. Dit product gebruik ik niet graag omdat de medische geur (ik weet het echt niet anders te omschrijven) niet aangenaam is, en gezien het toch vijf minuten op je gezicht blijft zitten en ik een erg sterke neus heb is het niet echt een pretje. Voor mijn gevoel ga ik echter na gebruik schoon naar bed en voelt de huid niet vettig aan. ‘s ochtends wordt ik wel weer wakker met een vettige huid.

Dagelijkse verzorging | Pure Detox Mask – €14,99

Zuiverend, ontgiftend masker

Biomed - Pure Detox Mask

Wat Biomed zegt – Detox: Purisoft® −Purisoft® ontgift en beschermt de huid tegen spanningsveroorzakende invloeden van buitenaf en vrije radicalen. • Matterend: −Kaoline en cacaomodder absorberen talg en oliën waardoor ze de huid matter maken. • Antioxiderend effect: −Vitamine E werkt als een krachtige strijder tegen vrije radicalen. • Vochtinbrengend:−Aloë vera.

Wat ik vind – Dit product moet je één of twee keer per week dik aanbrengen en vijf minuten laten intrekken alvorens het met lauwwarm water af te spoelen, voor het slapengaan. Deze uitleg staat op het product zelf. En ook bij dit product vond ik het lastig een routine te krijgen. De geur kan ik moeilijk omschrijven, maar ik vind het niet enorm prettig. Al ruikt het wel beter dan de Peel Me Up. Het gevoel dat ik bij het product heb nadat ik het heb afgespoeld is vrijwel hetzelfde gevoel als bij de Peel Me Up. Ik voel mij schoon en talgvrij.

Conclusie

Het idee achter de producten moedig ik van harte aan. De verpakking ziet er misschien niet aantrekkelijk uit, maar wanneer je weet wat erachter schuil gaat wordt het product vele malen interessanter. Mijn favoriet van de drie geteste producten is momenteel de Lushes Lashes, want wie wil nou niet mooiere, langere en vollere wimpers? De andere producten zijn ook fijn in gebruik, al is de geur van Peel Me Up wat minder aangenaam en zie ik (nog) niet een blijvende verbetering. Ik zal de producten sowieso nog wat langer blijven gebruiken om te kijken of het op langere termijn een duidelijk effect heeft. Maar wil je je schoon voelen voordat je op bed gaat dan is het wel erg fijn. Echter heb ik het gevoel dat je in plaats van Peel Me Up én Pure Detox Mask wel verder kunt met slechts één van de twee.

Ben jij al bekend met Biomed?

Klik door naar de winactie!

Deze post is al 1860 keer gelezen


Geef een reactie