Categorieën: Blog Business / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Zomertijd instellen in WordPress

Zomertijd - Wintertijd 3

In de wintertijd loopt de tijd precies goed met wat ingesteld is in WordPress, maar zodra de zomertijd aanbreekt loopt de klok ineens een uur voor. In plaats van dat mijn berichten zoals gewoonlijk om half 8 online komen, komen ze plotseling pas om half 9 online. Niet handig als je een vast tijdstip aan wilt houden. Dus probeerde ik de zomertijd in te stellen, maar laat me zeggen de zomertijd instellen in WordPress is een crime! Althans, dat was vorig jaar.

Vorig jaar

Verwoede pogingen deed ik om de juiste tijd weer te krijgen, ik koos voor UTC +2, maar toch kwam ik niet op het goede tijdstip uit. Tot op de dag van vandaag weet ik ook nog steeds niet waarom hij dat niet pakte, want het was wel de manier waarop het de juiste weergave had moeten hebben. Ik heb dus totdat de wintertijd eindelijk weer inging, elke blogpost ingepland om 06.30 uur zodat hij om 07.30 uur online zou gaan. Superonhandig natuurlijk.

Dit jaar

Dit jaar vergat ik zelfs dat de zomertijd ook bij WordPress in moest gaan. Een week lang kwamen mijn  berichten pas om half 9 online, maar ik had niks door (normaal check ik het wel, maar door werkdrukte dacht ik er niet aan). Niet handig als je mailt naar een bedrijf dat je recensie over een dvd op vrijdag om half 8 online komt, terwijl hij in werkelijkheid pas een uur later online zou gaan.

De oplossing

Maar inmiddels heb ik hier een oplossing voor gevonden, en die moet ik echt met jullie delen zodat jullie deze ellende voortaan ook bespaart blijft. Er is namelijk een hele makkelijke manier waardoor je de zomer- en wintertijd nóóit meer in hoeft te stellen. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Zo werkt het:

  • Ga in je WordPress menu naar Instellingen
  • Kies voor Algemeen
  • Bij Tijdzone staat momenteel waarschijnlijk UTC +1, als je echter op het pijltje ernaast klikt en naar boven scrolt zie je plots dat er meer mogelijkheden zijn naast UTC.
  • Kies onder het kopje Europa voor Amsterdam
  • Sla de wijziging op
  • Tadaa! Vanaf nu zal hij automatisch de tijdzone aanpassen aan de stad die je hebt ingevuld. Hij geeft zelfs aan wanneer de tijd weer aangepast zal worden. Ideaal toch? Ik ben er in elk geval enorm blij mee.

Wist jij al van dit handige foefje?

Meer handige tips om beter te bloggen

Deze post is al 2276 keer gelezen


Geef een reactie

16 responses to “Zomertijd instellen in WordPress

  1. Ik heb hem meteen goed gezet! Thx! Ik liep al jaren niet op goede tijd, maar dat wist ik van mijzelf. Maar het is stukken fijner en makkelijk om gewoon de juiste tijd te hanteren! 🙂 Dus dankjewel voor deze tip!

  2. Volgens mij werkt het bij mij ook automatisch. En anders is het niet zo’n probleem, ik zet de tijd namelijk altijd op 06:00 bij beide blogs, maar als dat 07:00 wordt ligt er niemand wakker van denk ik haha.

  3. Wow, en ik durf mijzelf handig met WordPress te noemen terwijl ik dit trucje niet kende. Super bedankt voor de tip. Bye Bye posts die niet op tijd verschijnen 😀