Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Graces – Laure Eve

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Graces – Laure EveDe Graces door Laure Eve
Serie: The Graces #1
Verschenen: 1 september 2016 bij Best of YA
Format: Paperback, aantal pagina's: 271
Genre: Magie, Young Adult
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

De Graces

Als er één boek gehypet wordt de laatste tijd dan is het De Graces wel. Ook ik keek er hierdoor enorm naar uit en was dan ook blij dat ik het voor verschijning al mocht lezen. Ik wist echter niet goed wat ik van De Graces kon verwachten. Grappig was eigenlijk dat het boek al gehypet werd voordat het boek überhaupt ook maar in één land uitgekomen was, het kwam namelijk in meerdere landen tegelijk uit op dezelfde dag. Gezien ik nog geen eerdere boeken van Laure Eve heb gelezen heb ik geen vergelijkingsmateriaal. Deze zijn volgens mij ook nog niet vertaald.

Negatief vs Positief

De Graces heeft in het buitenland behoorlijk negatieve recensies gekregen, maar ik zie op Goodreads dat de meningen in Nederland erg uiteenlopen van “mindblowing goed” tot “meh”. Ikzelf zit overal een beetje tussenin. Ik vond het niet mindblowing goed, maar ook weer niet superslecht. De Graces is “oké”.

IMG 4528 De Graces - Laure Eve

Een “apart” boek

Eén van de redenen daarvoor is dat ik zelfs na diverse hoofdstukken gelezen te hebben, nog steeds niet wist wat ik van het boek moest verwachten. Ik vond het in het begin moeilijk in het verhaal te komen. Hier en daar had ik het gevoel dat ik bepaalde kennis miste of dat ik sommige dingen gewoon niet begreep. Vroeger was ik wel geïnteresseerd in alles rondom heksen en daar had Charmed vast wat mee te maken. Vergelijkbaar is het echter niet. In De Graces is het continu de vraag: bestaat magie?

Wat als je anders bent?

Het boek bestaat ook niet uit een echt liefdesverhaal tussen River en Fenrin, mocht je dat denken na het lezen van de achterflap. Verwacht dus geen zoetsappig liefdesverhaal. Het is een spannend boek waarin onder andere het zijn van een buitenstaander wordt aangekaart. Wat als je anders bent? Wat ik overigens wel goed vind is de schrijfstijl. De Graces leest lekker vlot weg, zelfs ook al snap je soms niet wat je aan het lezen bent. De Graces worden daarnaast lekker mysterieus neergezet waardoor je heel nieuwsgierig naar ze wordt.

IMG_4520 - De Graces - Laure Eve

De Graces

Gezien het boek De Graces heette had ik eigenlijk ook verwacht dat een Grace een hoofdrol zou spelen, maar het was River. Het is eigenlijk een beetje zoals Bella in Twilight kijkt naar de mysterieuze Cullens. Hoewel ik in de loop van het verhaal begon te snappen dat het De Graces heette, zij zijn het middelpunt van de gemeenschap, had ik na het uitlezen van het boek het gevoel dat een andere titel beter was geweest.

Conclusie

Ik had geen idee wat ik van het verhaal kon verwachten. Ik vroeg mij continu af: waar werken we naar toe? Werken we überhaupt ergens naartoe? Hierdoor was het verhaal vrij onvoorspelbaar. Echter zag ik een bepaalde “grote” wending al aankomen omdat ik het al vrij snel begon te vermoeden en het daardoor niet een grote verrassing was. Hierdoor miste ik een grote plottwist en was het verhaal vrij steady, zonder hoogtepunten. Het laatste stuk was echter een stuk spannender en uiteindelijk vond ik het verhaal leuk om te lezen. Het einde maakt mij in elk geval erg nieuwsgierig naar het vervolg. Deze zal overigens vanuit het oogpunt van Summer geschreven worden.

Koop bij bol.com RR

Lees morgen ook zeker mijn interview met Laure Eve! Ze is trouwens aankomend weekend weer in Nederland, dus grijp je kans om haar nog te ontmoeten. Het is echt een ontzettend leuke en aardige vrouw.

Deze post is al 2140 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Boekrecensie | De Graces – Laure Eve

  1. Ik krijg als het goed is het boek vandaag binnen en ben best benieuwd! Ik wil het boek graag lezen voordat ik Laure ontmoet zaterdag op Yalfoort. Ik ben benieuwd of dat lukt!