Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Liefdeshypothese – Ali Hazelwood

De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Liefdeshypothese – Ali HazelwoodDe Liefdeshypothese door Ali Hazelwood
Verschenen: 15 juni 2022 bij The House of Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 384
Genre: Roman
Lees ook: Love on the Brain, Check & Mate, Love, Theoretically
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Hype

Er zijn twee boeken die in 2022 uitkomen waar ik ZOVEEL over gehoord heb, dat ze bovenaan mijn lijstje staan. Deze twee boeken MOET ik gewoon echt lezen. Eén van die boeken is De Liefdeshypothese van Ali Hazelwood. Naast dat iedereen er mega enthousiast over is, trekken de flaptekst en de cover mij sowieso ook al, dus dit moet gewoon een knaller worden. Toch?

NB. de andere titel waar ik zo naar uitkijk is De Spaanse Liefdesleugen van Elena Armas.

De Liefdeshypothese

In De Liefdeshypothese staat Olive centraal. Olive is een promovendus aan Stanford en doet allerlei ingewikkelde wetenschappelijke dingen om zo eerdere opsporing van Alvleesklierkanker te bevorderen. Wanneer haar beste vriendin Anh verliefd wordt op haar ex, wil Olive er alles aan doen om die twee samen te laten komen. Anh houdt zich namelijk strikt aan de sistercode: niet daten met elkaars exen. Om te bewijzen dat ze over haar ex heen is kust ze de eerste de beste man die ze tegenkomt, en laat dat nou net de norse dr. Adam Carlsen zijn. Oeps! Nu ze stap één heeft gezet moet ze het echter wel afmaken… en een relatie faken.

 De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Had korter gekund

Oké, eerlijk is eerlijk. De Liefdeshypothese had niet perse bijna 400 pagina’s hoeven hebben. Het verhaal is simpel genoeg om ook in bijvoorbeeld 272 pagina’s te vertellen. Maar eigenlijk boeit dat niet echt. Want dit verhaal is zó fijn! Ik ging er iets langzamer doorheen dan anders, maar dat zou ook kunnen liggen aan het feit dat ik het las terwijl tante Corrie (Covid) op bezoek was.

Een fantastisch boek

Het verhaal in De Liefdeshypothese is simpel. En het volgt zo ongeveer alle gebaande paden. Toch is dit boek fantastisch. Ali Hazelwood heeft het een interessante setting en likeable personages gecreëerd. Door te kiezen voor de academische wereld is het verhaal anders ingestoken dan vele andere verhalen met eenzelfde soort verhaal. De schrijfster zelf komt ook uit een academische setting, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid van wat ze hierover beschrijft. Daarnaast heeft ze personages gecreëerd die ik supergraag zou willen ontmoeten. Niet alleen Olive, en Adam, maar ook haar vrienden Ahn en Malcom, en de fantastische Holden. Je sluit ze in je armen en eigenlijk wil je alleen maar meer over ze lezen.

De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

Geen enkel moment ingewikkeld

Ondanks enkele termen in De Liefdeshypothese waarvan ik geen idee heb wat ze betekenen, is het verhaal op geen enkel moment ingewikkeld. Het helpt voor de geloofwaardigheid van het verhaal dat ze ze gebruikt, en hier en daar geeft ze ook beknopte uitleg, maar je hebt die kennis niet nodig om het verhaal te snappen. Daarbij schrijft ze vlot en met humor.

Conclusie

De Liefdeshypothese had korter gekund gezien het verhaal prima in minder pagina’s verteld had kunnen worden. Maar als ik kijk naar de leuke personages en de vlotte en humoristische manier waarop Ali Hazelwood het verhaal heeft geschreven, dan had het verhaal van mij nog veel langer mogen zijn. Je leest het verhaal veel te snel uit en ik kan niet wachten tot één van haar andere boeken wordt vertaald. Heb je deze zomer zin in een vlot verhaal, dat misschien veel clichés bevat, maar wel goed geschreven is, in een interessante setting plaatsvindt, met leuke personages? Dan is dit een boek dat zéker op jouw lijstje moet.

p.s. Je kan een limited edition perzikkleurige editie kopen voor maar €10,-! Deze actie bestaat alleen bij Bol.com. Bij alle andere verkooppunten vind je de standaard blauwe editie (zoals op de foto’s bij deze recensie).

Koop dit boek:

Of koop het boek bij de lokale boekhandel.

Ga jij De Liefdeshypothese lezen, of heb jij het boek al gelezen?

Deze post is al 1364 keer gelezen


Geef een reactie