Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De rest is confetti – Lotte Petersen

De rest is confetti - Lotte Petersen

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De rest is confetti – Lotte PetersenDe rest is confetti door Lotte Petersen
Verschenen: 12 oktober 2022 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 304
Genre: Feelgood, Roman
Rating: 3 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Een eerste keer

Tot op heden had ik nog niks gelezen van de Nederlandse Lotte Petersen. Toch trokken haar boek mij enorm. Dit is een combinatie van de prachtige covers, de leuke titels, en natuurlijk de interesse wekkende flaptekst. Toen ik in februari aanwezig was bij het World of Romance event hoopte ik haar te ontmoeten, maar helaas was ze ziek. Inmiddels heb ik echter wel de kans gehad om De rest is confetti te lezen. Het tweede boek van haar hand. En ik denk dat ik haar debuut ook snel zal gaan lezen.

De rest is confetti - Lotte Petersen

De rest is confetti

In De rest is confetti lezen we het verhaal vanuit Lola de Winter. Al jaren werkt ze bij de dorpskrant en moet ze stukjes schrijven over de meest onzinnige zaken. Wanneer ze kijkt naar haar vroegere klasgenoten schaamt ze zich dood. Had ze het niet allang gemaakt moeten hebben? Daarbij komt dat haar relatie ook niet bepaald je van het is. Maar dan komt Abel van Engelen weer in haar leven. De oud-klasgenoot die nu een bekend caberatier is. En hij heeft een voorstel: een scoop die haar leven zal veranderen, als zij voor hem op zoek gaat naar een meisje waar hij vroeger wat mee heeft gehad…

De drang om verder te lezen

Wat die scoop dan was? Ik kon het niet feitelijk benoemen, maar hoe de vork ongeveer in de steel zit is vrij snel duidelijk voor de oplettende lezer. Al zie ik hier ook een fout in van de afdeling marketing, en niet de schrijfster. Je kan een boek (op de achterflap) niet vergelijken met een zeker ander boek waarvan iedereen weet hoe het afloopt. Je wéét dan gewoon welke kant het op gaat. Hoewel De rest is confetti lekker vlot leest, en er een mooie karakterontwikkeling is, kon ik het wel te makkelijk wegleggen. Dit lag dan waarschijnlijk ook aan dat ik al wel dacht te weten hoe het ongeveer zou gaan verlopen, waardoor de drang om verder te lezen minder groot was.

De rest is confetti - Lotte Petersen

Nederlandse romcom

De rest is confetti valt het best te vergelijken met de vele Nederlandse romcoms die ons kikkerlandje rijk is. Typische soap-achtige namen voor personages (die vind ik persoonlijk vaak storend, ook nu), een verhaal waarbij je al snel weet welke kant het op gaat, en gewoon echt dat Nederlandse romcom gevoel. De schrijfstijl is lekker vlot, het verhaal is goed neergezet, en je kan je goed vinden in de personages. Er zijn veel mensen die zich afvragen of ze het niet al gemaakt hadden moeten hebben, die twijfelen aan hun relatie, of die zich vergelijken met hun oud-klasgenoten.

Eindoordeel

Ik vind het altijd fantastisch wanneer de titel van het boek een betekenis heeft in het verhaal. Zo ook bij De rest is confetti. Lotte Petersen heeft een fijne en vlotte schrijfstijl, en heeft een mooi verhaal neergezet waar ik van heb genoten. Helaas heb ik niet zoveel met soap-achtige namen (ze leiden eerder af), en door een bepaalde marketingtekst op de achterkant van het boek was het boek voor mij veel minder spannend. Het einde was voor mij niet helemaal bevredigend, ondanks dat het een redelijk redelijk gesloten einde is. Ik had graag nog wat meer geweten over de toekomst van de personages. Desalniettemin ben ik erg benieuwd naar haar debuut: Een verrukkelijk fiasco.

Ben jij al bekend met Lotte Petersen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 389 keer gelezen


Geef een reactie