Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Falling Hard for the Royal Guard – Megan Clawson

Falling hard for the royal guard - Megan Clawson

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Falling Hard for the Royal Guard – Megan ClawsonFalling Hard for the Royal Guard door Megan Clawson
Vertaler: Marjet Schumacher
Verschenen: 23 mei 2023 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 368
Genre: Contemporary, Feelgood, Roman
Rating: 2.5 Stars | Spicy: zero-flames

Niet iedereen kan het zeggen, maar de zesentwintigjarige Maggie Moore wel: ze woont in een écht kasteel, de Tower of London! Ondanks dat romantische feit is het nog niet gelukt haar prins op het witte paard te vinden. Ook zijn er geen ridders die zich verdringen voor de ophaalbrug. Dus dan maar op Tinder, besluit ze.

Na een aantal mislukte dates en een stalkerige ex begint ze te geloven dat er geen leuke mannen bestaan, tot ze Royal Guard Freddie tegen het goddelijke lijf loopt. Deze man zou het weleens kunnen zijn. Maar hoe trek je de aandacht van iemand die erin getraind is om iedereen te negeren? Maggie vindt het een uitdaging… Lukt het haar zijn gezicht uit de plooi te halen en hem tot een kus te verleiden?

World of Romance Boekenlounge

Het is weer zover! Ik mag weer een boek recenseren dat ik heb mogen lezen voor de World of Romance Boekenlounge 2023. Dit keer kregen de deelnemers het boek Falling Hard for the Royal Guard toegestuurd, van de Engelse Megan Clawson. Een boek dat ik al wel voorbij had zien komen, maar voor nu had laten schieten. Maar ik kreeg zo alsnog de kans om het boek te lezen.

Falling hard for the royal guard - Megan Clawson

Falling Hard for the Royal Guard

Falling Hard for the Royal Guard gaat over Maggie. Maggie woont IN de Tower of London. Ja, ik wist ook niet dat daar mensen konden wonen. Maar de auteur kan het weten. Die woont namelijk zelf óók in de Tower of London, net als haar hoofdpersonage dus. Maggie woont sinds een tijdje bij haar vader die een beefeater is (ceremoniële bewaker). Daar is ze heen verhuisd nadat haar vriend van zeven jaar voor de dérde keer buiten de deur bleek te eten. Wanneer ze na een toch al ellendige werkdag óók nog het geld weg moet brengen naar de kluis in een donker en spookachtig gedeelte van het kasteel, knalt ze op de weg naar buiten tegen Freddie op. Hem compleet uitfoeterend heeft ze op dat moment nog niet door dat ze eindelijk iemand is tegengekomen die haar leven weer wat meer glans kan geven.

Falling hard…

Helaas was Falling Hard for the Royal Guard niet de verrassing van het jaar. Ik kwam ontzettend moeilijk in het verhaal. De schrijfster woont in de Tower of London en heeft veel liefde voor die plek, de geschiedenis daaromtrent en de mensen die er wonen en werken. In een poging haar liefde over te brengen, is het vooral een informatie overkill / alsof je een rondleiding bijwoont. Veel situaties voelen als een typisch gevalletje je-had-er-bij-moeten-zijn. De schrijfster is daarbij te druk bezig met wat van het verhaal te maken. Het zijverhaal over Tinder en datingblunders was minder grappig dan het bedoeld was. Daarbij voegde het eerlijk gezegd niet eens echt iets toe. Zonder die verhaallijn had het verhaal namelijk nog steeds geklopt. Sowieso probeerde ze zo ontzettend hard grappig te zijn, dat het niet meer grappig was.

Falling hard for the royal guard - Megan Clawson

Overkill

Vond ik dan echt niks aan Falling Hard for the Royal Guard? Ik moet bekennen dat ik heb overwogen om het boek niet uit te lezen. Na 120 bladzijden had het mij nog altijd niet echt te pakken. Er zaten wel leuke elementen in, maar de overkill aan symboliek, poëtische en extreem lange beschrijvende zinnen, veel te lange hoofdstukken en het onnodig gebruik van moeilijke woorden, maakten dat het voor mij geen geslaagd verhaal is. Maggie zou als personage geslaagder zijn als haar onzekerheden wat meer gegrond waren. Nu vond ik de beschrijvingen van haar als prachtige vrouw tegenstrijdig ten opzichte van haar gedachten. Freddie vind ik een heel erg lief personage. Het is jammer dat de verdieping van zijn karakter zo laat kwam én we daar eigenlijk te weinig van zagen. Vooral leuk vond ik zijn collega wachters en hoe gezellig zij het samen hadden.

Eindoordeel

Falling Hard for the Royal Guard is leuk om te lezen wanneer je graag meer wilt weten over het leven in en de geschiedenis van de Tower of Londen. Wil je graag een luchtig en komisch feelgoodverhaal? Dan zou ik deze niet zo snel aanraden. Het verhaal leest erg langzaam en de schrijfster probeert in meerdere opzichten te hard haar best te doen, dat dit niet helemaal lekker uitpakt. In de toekomst zal ik helaas niet zo snel weer een boek van Megan Clawson oppakken. Tenzij iedereen er dan opeens enorm lovend is. Dan ben ik nog wel bereid om te gaan kijken of ze gegroeid is in haar schrijfstijl. Voor nu is het helaas een nee.

Wist jij dat er mensen wonen in de Tower of London?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 671 keer gelezen


Geef een reactie