Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Ruby

Boekrecensie | Nieuwe liefde in de kleine theetuin – Anne West

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Nieuwe liefde in de kleine theetuin – Anne WestNieuwe liefde in de kleine theetuin door Anne West
Serie: Theetuin #4
Verschenen: 3 april 2024 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 272
Genre: Feelgood, Roman
Rating: 4 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Op Texel is de liefde nooit ver weg. Rosa keert terug naar de kleine theetuin in de laatste feelgoodroman van de Theetuin-serie.

‘Nieuwe liefde in de kleine theetuin’ is het vierde en afsluitende deel in de romantische Theetuin-serie van Anne West. Eerder verschenen 'De kleine theetuin in de duinen', 'De kleine theetuin in de zon' en 'De kleine theetuin brengt geluk'.

Na een jaar in Amerika keert Rosa terug naar de theetuin die ze ooit samen met Fleur begon. Ze heeft een punt gezet achter de relatie met haar Amerikaanse vriend Tristan en eenmaal op Nederlandse bodem heeft ze het idee dat ze helemaal opnieuw moet beginnen. Wanneer ze kunstenaar Joël ontmoet, is het voor haar liefde op het eerste gezicht. Joël rouwt echter om de dood van zijn vrouw en kan maar moeilijk zijn hart openstellen. Dan komt Tristan naar Texel, vastbesloten om Rosa terug te winnen.

Theetuin

Toen ik zag dat Nieuwe liefde in de kleine theetuin eraan zat te komen kon ik niet wachten om het te lezen! Dit is het vierde deel van de kleine theetuin. Er is ook een e-book uitgegeven Kerst in de kleine theetuin. Ik was heel benieuwd hoe het met Fleur en Rosa zou zijn. In eerdere reeksen van Anne West komen personages uit eerdere boeken van dezelfde reeks weer terug en ik hoopte dat dit ook het geval zou zijn in dit deel.

Nieuwe liefde in de kleine theetuin - Anne West

Twee keer liefde

In Nieuwe liefde in de kleine theetuin keert Rosa terug naar Texel en volgen we Kendra; zij komt nieuw aan op Texel. Rosa is terug op Texel en werkt af en toe in de theetuin. Ze heeft haar relatie met Tristan verbroken en probeert tot rust te komen en de traumatische gebeurtenissen van New York te verwerken.
Kendra werkt ook in de theetuin en vervangt Fleur. Ze heeft genoeg ervaring in de patisserie, maar is impulsief en haar ondoordachte acties leiden vaak tot complicaties, ook in de liefde.

Cover

De cover van de paperback volgt helemaal de lijn van de eerdere delen. Lichte kleuren, mooie foto van Texel, getekende gebakjes, een theepot met kopje erop en de duidelijke titel van het boek. Nieuwe liefde in de kleine theetuin staat dan ook prachtig naast de andere delen in je boekenkast. De serie is complementair aan elkaar en in de boekenkast of boekenstapel staat het erg mooi.

Nieuwe liefde in de kleine theetuin - Anne West

Jezelf openstellen

Zowel Rosa als Kendra hebben eerdere relaties gehad, maar niet elke relatie is een succes. Een ex is niet voor niks een ex. Maar hoe ga je dan weer een relatie aan? Vertel je over je verleden en stel je jezelf weer open? En ook, hoe ga je om met het verleden van je eventuele nieuwe partner? Kan jij daarmee leven? En hoe spreek je verwachtingen uit naar elkaar? Het is mooi om te zien dat zowel Rosa als Kendra daar een ontwikkeling in doormaken om zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn.

Conclusie

Nieuwe liefde in de kleine theetuin is een heerlijk, en voorlopig laatste, deel van de Kleine theetuin-serie. Zon, zee, strand en taart. Alle ingrediënten voor een fijne feelgood bij elkaar. Alle lijntjes komen bij ook elkaar dus dit zou een prima afsluiter zijn! Maar je weet het nooit; de broer van Kendra is nog single, dus wie weet!

Wie houdt er ook van zon, zee en taart?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 157 keer gelezen


Geef een reactie