Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Ruby

De kleermaakster van Parijs – Georgia Kaufmann

De kleermaakster van Parijs - Georgia Kaufmann

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

De kleermaakster van Parijs – Georgia KaufmannDe kleermaakster van Parijs door Georgia Kaufmann
Verschenen: 9 april 2024 bij A.W. Bruna Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 480
Genre: Roman
Rating: 4 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Rosa Kusstatscher heeft een mode-imperium weten op te bouwen dankzij haar onfeilbare gevoel voor stijl. Maar vanavond, terwijl ze zich voorbereidt op de belangrijkste ontmoeting van haar leven, laat haar zelfverzekerdheid haar in de steek.

Wat heeft haar hier gebracht? Terwijl ze twijfelt over de juiste jurk en lippenstift, begint Rosa haar ongelooflijke verhaal te vertellen. Het verhaal van een arm plattelandsmeisje uit de Italiaanse bergen. Van de nazibezetting en haar vlucht. Een verhaal over hoop en verdriet in Zwitserland, glamour en liefde in Parijs. Over ambitie en verlies in Rio de Janeiro, succes en zelfontplooiing in New York.
Een heel leven op de vlucht, realiseert ze zich nu. Maar ze wil niet langer vluchten.

Cover

De voorkant van De kleermaakster van Parijs heeft een prachtige diep paarse kleur waar de Eifeltoren in de vorm van een schaar staat afgebeeld. Ik vind Parijs een waanzinnig mooie stad! De romantiek springt ervan af en ben er meerdere malen geweest, eerst met mijn ouders, daarna met mijn man en in de zomer van 2023 met de kinderen. En een van de dingen waar de oudste absoluut naar toe wilde gaan was natuurlijk de Eifeltoren. Dit boek moest ik lezen!

De kleermaakster van Parijs - Georgia Kaufmann

De kleermaakster van Parijs

Rosa Kusstatscher heeft een waanzinnig gevoel voor stoffen en mode. Ze heeft eigenhandig een bekend imperium opgebouwd en in De kleermaakster van Parijs kijkt zij terug op haar leven. Ze vertelt haar verhaal aan iemand terwijl ze zich klaarmaakt voor een belangrijke afspraak. Ze verteld over de bergen, over Zwitserland, Parijs, Rio, New York, over mode, muziek, verdriet en liefde.

Nazi bezetting

Het dorp waar Rosa opgroeit ligt midden in de Italiaanse bergen. Haar moeder werkt hard in het restaurant en haar vader is een dronkenlap. Tijdens de bezetting gebeurt er iets waardoor ze voor het leven getekend wordt. Maar ook de acties erna, of juist het gebrek aan medeleven, maakt dat ze wegvlucht. Terwijl ze haar verhaal vertelt in De kleermaakster van Parijs, realiseert ze zich dat ze haar leven lang op de vlucht was.

De kleermaakster van Parijs - Georgia Kaufmann

Parijs

Je kan natuurlijk niet in Parijs aankomen en dan niets leren. Sterker nog ze wordt ontdekt! Ze leert veel over het naaien, over stoffen, over mode, over kleur en wat vrouwen willen. Terwijl ze leert en onthoudt ontmoet Rosa ook een man. Liefde in Parijs, hoe romantisch wil je het hebben?

Meeslepend verhaal

De kleermaakster van Parijs is een ontroerend verhaal van een vrouw die verschrikkelijk is behandeld tijdens de bezetting. Die hoop en liefde heeft gevonden in Parijs. Groei en verlies in Rio. Die ambitie en succes heeft in New York. Maar tijdens het hele verhaal voel je een hartverscheurend verdriet. Toch is het een verhaal  over hoop. Wat er ook gebeurt, nooit de hoop opgeven!

Zijn jullie wel eens in Parijs geweest?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 89 keer gelezen


Geef een reactie