Categorieën: Activiteiten, Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | PopQuiz – Fernando Volken Togni

IMG_2757 - PopQuiz

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | PopQuiz – Fernando Volken TogniPopQuiz door Fernando Volken Togni
Verschenen: Augustus 2016 bij ImageBooks
Format: Hardcover, aantal pagina's: 88
Genre: Doeboek, Non-fictie
Rating: 3 Stars | Goodreads

Wie ben ik? 40 pagina's vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

PopQuiz en DarkQuiz

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden eens iets anders te recenseren dan de standaard boeken die ik recenseer. Namelijk het PopQuiz of DarkQuiz boek. Het idee sprak mij wel aan en na stemronde met mijn vriend gingen we voor de PopQuiz. Is het inderdaad zo leuk als het klinkt?

IMG_2761 - PopQuiz

Kartonnen kaft

Op het eerst gezicht is het boek direct bijzonder. Het heeft een soort harde kartonnen kaft, zoals de boekjes die ik vroeger, toen ik nog een hele kleine Jessica was, had. De pagina’s binnenin zijn stevig en zijn aan de zijkant rood op snee. Echter vele pagina’s zaten hierdoor wel een beetje aan elkaar geplakt en moesten dus van elkaar afgehaald worden.

Spelletjesavond

Mijn vriend en ik zijn echte spelletjes mensen. Voornamelijk spelen we bordspellen, maar een ander spel is op zijn tijd ook wel eens fijn. Toen we op een avond weer eens vrienden over de vloer hadden voor een spelletjesavond besloot ik dit PopQuiz boek erbij te pakken. Na een korte uitleg “Op elke pagina zijn plaatjes afgebeeld welke gezamenlijk verwijzen naar een beroemdheid of popster, raad welke bekende persoon bij de plaatjes hoort”. Na een korte check bleken inderdaad achterin de antwoorden te staan.

IMG_2768 - PopQuiz

Goed geraden!

Gezamenlijk hebben we de meeste van de 40 bekende personen geraden. Een aantal waren extreem makkelijk, velen redelijk makkelijk, over anderen moesten we iets langer nadenken, en een enkele wisten we echt niet. We waren alle vier van mening dat het een ontzettend leuk boekje is. We hadden enorm veel plezier tijdens het raden van de 40 personen. Wat echter jammer is, is dat als je het eenmaal gespeeld hebt, je alle antwoorden weet. Het is dus niet echt herbruikbaar. Ook waren we er vrij snel doorheen.

Conclusie

PopQuiz is ontzettend leuk. De meeste personen waren niet heel moeilijk om te raden, maar er zaten toch ook een aantal tussen waar we iets langer over moesten nadenken of zelfs helemaal niet geraden hebben. We hebben veel plezier gehad tijdens het raden van de bekende personen bij de plaatjes. Jammer is echter dat wanneer je het boekje eenmaal door bent, dat je het niet nogmaals kunt spelen omdat je de antwoorden al weet. Misschien een leuk idee om te spelen met je vrienden of familie tijdens kerst of oud en nieuw (dat is inmiddels ook alweer om de hoek). Eventueel kun je het boekje ook bombarderen tot doorgeefboek zodat velen plezier kunnen hebben van het boek.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1765 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | PopQuiz – Fernando Volken Togni

  1. Zag het boek al op een andere blog voorbij komen, maar leuk om er nu ook een voorbeeld bij te zien 😀 (ik weet um, ik weet um!). Inderdaad niet is dat je blijft doen, maar leuk dat je er later iemand anders blij mee kunt maken 🙂