Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Bookchoice | Een abonnement op e-books en audioboeken

Bookchoice

Bookchoice, vroeger bekend als Elly’s Choice, maakt een opmars in Nederland als abonnementsdienst voor e-books en luisterboeken. Samen met Storytell zijn zij denk ik toch wel de meest populaire in Nederland.

Over Bookchoice

Bookchoice

Bookchoice is een abonnementsdienst met e-books en luisterboeken, vroeger beter bekend als Elly’s Choice.

Bij Bookchoice krijgen de leden elke maand acht boeken als e-book en luisterboek. Je moet hierbij vooral denken aan romans en thrillers, maar ook bijvoorbeeld literatuur als het om een boek gaat dat interessant is voor hun lezers. Lekker breed en voor ieder wat wils! Elk boek kan je in totaal drie keer downloaden (zowel in e-book als luistervariant). Zo kun je het boek eventueel op meerdere apparaten downloaden). Je boeken blijven twee maanden beschikbaar.

Een abonnement bestaat in drie vormen. Sluit je een maandabonnement af dat je elke maand kunt opzeggen, dan kost je dit €4,99 per maand. Ga je voor een halfjaar abonnement, dan kost dit je €4,49 per maand. En ga je direct voor een jaarabonnement, dan kost je dit €3,99 per maand.

Het aanbod in februari was:

  • De Offers – Jeroen Windmeijer (Thriller)
  • Eerste liefde – David Nicholls (Roman algemeen)
  • Rosalinds leugen – Muna Shehadi (Roman algemeen)
  • Spion buiten dienst – John Le Carré (Thriller)
  • Veel liefs – Beth O’leary (Feelgood)
  • Perfecte resten – Helen Fields (Thriller)
  • Op weg naar de toekomst – Marjan Berk (Non-fictie)
  • Jagersmaan – Jan Vantoortelboom (Literaire roman)

Het verschil met abonnementsdienst Storytel

Bookchoice - Meer informatie

Waar je bij Storytel alle boeken in diens aanbod kunt lezen/luisteren voor een bepaalde prijs, kun je bij Bookchoice voor een lagere prijs een beperkt aantal boeken downloaden en voor onbepaalde tijd bewaren. Welke dienst voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. De ene dienst is niet beter dan de ander, maar de ene dienst past wel beter bij jou voorkeuren dan de ander.

Bij Bookchoice krijg je voor een laag bedrag acht boeken, die voor altijd van jou zullen zijn. Bij Storytel krijg je voor een iets hoger bedrag toegang tot een onbeperkt aantal boeken (ook Engelse) in vele verschillende genres, maar zodra je het abonnement stop zet, kun je ze niet meer lezen/luisteren.

Weeg de voor- en nadelen voor jezelf af.

E-books en luisterboeken

E-book en luisterboek

Nou moet ik zeggen dat ik zelden e-books lees. Nog sterker, ik lees ze eigenlijk nooit, tenzij het gaat om een kort verhaal, of wanneer ik als recensent zijnde bijvoorbeeld een quote mag aanleveren voor in een boek. Luisterboeken lees ik echter wel. Zeker in de periode dat ik de auto van mijn vriend mee had (december tot en met februari) heb ik lekker luisterboeken kunnen beluisteren omdat mijn telefoon te koppelen is aan zijn audiosysteem. Mijn Mini is niet zo luxe in dat opzicht.

Spreekt het aanbod mij aan?

Bookchoice - Eerder in de selectie

Wat prettig is aan dit abonnement, is dat je altijd een overzicht van drie maanden kunt bekijken. Op dit moment kun je bijvoorbeeld het aanbod voor maart, april en mei bekijken. Mocht je twijfelen of een abonnement wat voor jou is? Kijk dan gewoon even of het aanbod je aanspreekt.

Mij spreekt het aanbod helaas niet genoeg aan.

Ikzelf zal minder snel een abonnement op Bookchoice nemen, vooral dus omdat ik zelden e-books lees. Van het aanbod boeken heb ik in de maanden december tot en met mei eigenlijk altijd maar één boek dat mij echt aanspreekt.

Voordeel is dat je voor een mooie prijs ook veel andere boeken kunt uitproberen, ook degenen die je in eerste instantie niet zo aanspreken. Echter heb ik nog zoveel boeken liggen, dat dit voor mij momenteel geen toegevoegde waarde is. Dit komt ook mede door de vele recensie-exemplaren, dus ik ben hier geen representatief voorbeeld in.

Ik zie de toegevoegde waarde van Bookchoice absoluut. Zo denk ik dat het voor velen een mooie kans is om voor een mooie prijs vele boeken te lezen. In mijn omgeving merk ik dat ik één van de weinigen ben met een echte voorkeur voor fysieke boeken. Vele vrienden lijken namelijk voor e-books te gaan. Deze personen zie ik Bookchoice ook snel gebruiken.

Ben je vooral een fan van Young Adult boeken of New Adult boeken, en laat je romans, thrillers en literaire boeken links liggen, dan zal Bookchoice waarschijnlijk niet voor jou zijn.

Er is ook een Bookchoice app

Bookchoice appBookchoice heeft ook een app, en dat is enorm fijn! Een luisterboek zal ik namelijk sneller luisteren via de app op mijn telefoon, dan via mijn computer. Maar ook het lezen van een e-book, zal ik sneller via mijn tablet doen (een e-reader heb ik niet). Heel handig vind ik de optie dat je ook een hoofdstuk kan selecteren. Zo komt het namelijk wel eens voor dat ik een luisterboek aan het luisteren ben in de auto, maar thuis graag nog een stukje lees in het boek. Door het hoofdstukken te selecteren vind je dan veel makkelijker waar je bent geeindigd, dan wanneer je moet doorspoelen en terugspoelen.

De app vind ik heel prettig in gebruik en heeft een simpele, maar mooie vormgeving. Hierdoor zal een ieder de app snel in gebruik kunnen nemen.

Boeken kopen

Ik zag toevallig ook nog dat er een optie is om boeken te kopen. Daarom heb ik Bookchoice gevraagd hoe dit zit. Verandert dit aanbod bijvoorbeeld ook elke maand?

“Ja, deze veranderen elke maand! Je hebt dus een maand de tijd om de shopboeken te kopen. Daarnaast hebben wij 48-uursdeals met speciale kortingen, waar onze leden en mensen die al eerder een shopboek hebben gekocht per e-mail van op de hoogte worden gebracht. Je hoeft namelijk niet lid te zijn om een shopboek te kopen.”

Conclusie

Bookchoice is voor mij niet helemaal de juiste abonnementsdienst. Dit heeft vooral te maken met het soort boeken dat ik lees (zelden tot nooit thrillers en literaire boeken) en het feit dat ik te weinig tijd heb om andere boeken eens uit te proberen. Maar ook met het feit dat ik zelden tot nooit e-books lees.

Bookchoice zal voor vele anderen echter de perfecte uitkomst zijn. Velen lezen immers tegenwoordig via een e-reader en ook binnen mijn vriendengroep zijn er velen die juist wel van de aangeboden genres houden. Kijk dus vooral eens in het aanbod om te kijken of het wat voor jou is. Om de prijs hoef je het namelijk niet te laten.

Ben jij al bekend met Bookchoice?

Deze post is al 6668 keer gelezen


Geef een reactie