Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Gastrecensie | De drietand, de heks en de draak – Christopher Paolini

Dit is een gastrecensie, geschreven door Jildou. Ik ontving De drietand, de heks en de draak van uitgeverij Boekerij. Gezien ik de andere boeken niet heb gelezen, vond ik mijzelf niet geschikt om dit boek te recenseren. Jildou is echter een superfan van Paolini, en nam de taak graag op zich. In ruil voor de recensie ontving zij van mij het boek. Dit is niet van invloed op de inhoud van deze recensie. Kan spoilers bevatten voor andere boeken in de Eragon-serie.
Gastrecensie | De drietand, de heks en de draak – Christopher PaoliniDe drietand, de heks en de draak door Christopher Paolini
Serie: Verhalen uit Alagaësia #1
Verschenen: 12 februari 2019 bij Boekerij
Format: Hardcover, aantal pagina's: 240
Genre: Fantasy, Young Adult
Rating: 2.5 Stars | Goodreads

Het langverwachte nieuwe deel in de Erfgoed-serie van Christopher Paolini: hoe vergaat het Eragon na Erfenis?

Welkom terug in de wereld van Alagaësia! Het is jaren geleden dat Eragon het land verliet om de nieuwe generatie Drakenrijders te stichten. Nu ziet hij zich geconfronteerd met een zee aan verantwoordelijkheden: een drakenvesting opzetten, leveranciers aantrekken, drakeneieren bewaken en het hoofd bieden aan vijandige Urgals en arrogante elven. Maar een visioen van de eldunarí, onverwacht bezoek, en een mysterieuze Urgal-legende bieden de nodige afleiding…

De vork, de heks en de draak is een doorlopend verhaal met Eragon in de hoofdrol. Eindelijk leren we hoe het hem vergaat na het einde van Erfenis. Eragons avonturen worden afgewisseld met uitstapjes naar andere werelddelen en uittreksels uit manuscripten, waaronder de memoires van de onvergetelijke heks Angela de kruidenvrouw, geschreven door haar inspirator Angela Paolini. Verlies jezelf in de ongeëvenaarde fantasie van Christopher Paolini in dit meeslepende nieuwe avontuur dat verdergaat waar de Erfgoed-serie ophield.

Yes, een nieuwe Christopher Paolini

Yes! Eindelijk een vervolg op de Erfgoed-serie (bestaande uit de boeken Eragon, Oudste, Brisingr en Erfenis). Vele uren leesplezier heb ik van de Erfgoed-serie gehad. Wegdromend naar andere oorden en genietend van alle onverwachte wendingen. Met veel plezier ben ik daarom het boek De drietand, de heks en de draak gaan lezen, hopend op een vervolg van dit prachtige verhaal.

De drietand, de heks en de draak - Christopher Paolini

Verhalen uit Alagaësia

Zoals de ondertitel al aangeeft gaat ook dit eerste boek van de serie Verhalen uit Alagaësia in eerste instantie over Eragon, en Saphira, zijn draak. Het verhaal wordt opgepakt enkele maanden na het einde van Erfenis. Ook in De drietand, de heks en de draak wordt de omgeving weer uitgebreid besproken waardoor je een erg goed beeld krijgt van het landschap waar het boek zich afspeelt. Ik vind dit echt een kracht van Chistopher Paolini. Als je zijn boeken leest is het net alsof je zelf in het verhaal rondloopt.

Steekt anders in elkaar

De opzet van De drietand, de heks en de draak is wel volledig anders dan van de Erfgoed-serie. In dit boek is Eragon meer een leidraad dan echt de hoofdpersoon. Hoewel de start van het boek anders doet vermoeden. Het boek bestaat uit meerdere korte verhalen over, je raad het al, Alagaësia. Deze verhalen worden verbonden door Eragon. De separate verhalen zijn goed geschreven en interessant.

De drietand, de heks en de draak - Christopher Paolini

Samenhang mist

Echter mist De drietand, de heks en de draak een zekere samenhang. De verbinding die Eragon moet bieden ontbreekt, waardoor je steeds het gevoel hebt dat het boek nog moet gaan beginnen. Dat begin ontstaat uiteindelijk wel, maar dit moet dan het begin van de nieuwe serie zijn; het ontstaat pas in het laatste hoofdstuk. Hierdoor ben ik, ondank dat het boek me tegenviel, toch erg benieuwd naar het vervolg van deze serie.

Conclusie

Het is een relatief kort boek. Door het kleine formaat en het relatief grote lettergrootte lijkt bij ontvangst dat je een behoorlijk boek in handen hebt. Dit valt echter tegen. Als fantasy liefhebber heb ik genoten van de verhalen die worden beschreven, maar het voelt alsof het boek een beetje afgeraffeld is. De verbinding is er niet, waardoor dit boek geen hoogvlieger is. Wel blijft de nieuwsgierigheid naar het vervolg knagen…

Heb jij dit nieuwe deel ook al gelezen?

Over Jildou: Jildou Sprietsma is 39 jaar en moeder van een prachtige zoon van 11 en dochter van 9. Ze werkt in het dagelijks leven als personeelsadministrateur en houdt enorm van lezen. Ze leest alle genres, maar haar voorkeur gaat uit naar fantasy.

Deze post is al 1112 keer gelezen


Geef een reactie